Rechizitoriul DIICOT: patimile și sfârșitul celor două fete. Patru zile de iad pentru Luiza, două pentru Alexandra. Cum le-a omorât monstrul din Caracal

1
6338
Monstrul Dincă și victimele sale

DIICOT i-a trimis în judecată pe monstrul din Caracal, Gheorghe Dincă (66 de ani), și pe complicele său, subomul Ștefan Risipițeanu (46 de ani). Dincă este acuzat de săvârșirea a opt infracțiuni de trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat și profanarea de cadavre, iar Ștefan Risipițeanu de viol.

Comunicatul DIICOT, care redă elemente-cheie din rechizitoriu, descrie zilele de calvar ale celor două fete răpite, sechestrate, bătute, violate, omorâte și incinerate de Gheorghe Dincă:

  • 14-17 aprilie 2019: Luiza Melencu (18 ani) – din satul Radomir, comuna Dioști, județul Dolj;
  • 24-25 iulie 2019: Alexandra Măceșanu (15 ani) – din comuna Dobrosloveni, județul Olt.

Patimile și sfârșitul Luizei Melencu

(fragmente din rechizitoriul DIICOT)

Prin actul de sesizare s-a reţinut faptul că la 14.04.2019, în jurul orelor 11.30, pe raza municipiului Caracal, judeţul Olt, inculpatul D. G. a observat-o pe victima M. L. M., în vârstă de 18 ani, așteptând în locul numit „a Văduvei” și prin inducere în eroare, prin răpire și prin constrângere, manifestată prin violență fizică și verbală, inculpatul a recrutat-o (folosind un pretext fals, în sensul că s-a oferit să o transporte  „la ocazie”),  determinând victima să se urce voluntar în autoturismul său, pe locul din dreapta spate.

Pentru a-i întări victimei convingerea cu privire la realitatea celor susținute, inculpatul s-a deplasat cu aceasta până la intrarea în comuna Dioști, unde a oprit și, utilizând violența fizică și verbală, a imobilizat victima, legând-o cu cureaua de la pantalonii săi, de centura de siguranță a banchetei din spate.

Ulterior, inculpatul  a transportat victima cu autoturismul, la locuința sa din municipiul Caracal, judeţul Olt, prin răpire, contrar voinței victimei, care s-a opus și a strigat după ajutor, aceasta fiind în imposibilitate să coboare din autoturism întrucât fusese legată de banchetă, iar portierele și geamurile nu puteau fi deschise din interior ca urmare a modificărilor aduse de inculpat.

În timp ce se deplasa cu autoturismul, inculpatul a aruncat din mers telefonul mobil al victimei în vegetația de pe marginea drumului național E 70. Inculpatul a adăpostit victima în perioada 14–17.04.2019 (în locuința sa din municipiul Caracal, judeţul Olt) prin constrângere, manifestată prin violență fizică și verbală, ținând-o permanent imobilizată de pat cu un lanț metalic, legată la ochi cu bandă adezivă, iar la mâini și la picioare cu sfoară/bandă adezivă, în scopul exploatării sexuale în interes propriufapt care, potrivit legii, realizează conținutul constitutiv al infracțiunii de trafic de persoane”.

În aceeași perioadă, în baza unei unice rezoluții infracționale, prin constrângere, manifestată prin violență fizică și verbală, inculpatul G.D. a întreținut, în mod repetat, mai multe raporturi sexuale cu victima M. L. M., în vârstă de 18 ani, la unul dintre aceste acte materiale, săvârșit în cursul zilei de 14.04.2019, după orele 12.00, participând simultan și inculpatul R. Ș.

În sarcina acestuia s-a reținut că, la 14.04.2019, în jurul orelor 12.00, a ajuns inopinat la locuința inculpatului D. G. din municipiul Caracal, judeţul Olt, ocazie cu care l-a surprins pe acesta în timp ce intra cu autoturismul în curtea locuinței şi a observat-o sechestrată în autoturism pe victima majoră M. L. M. În aceste împrejurări, inculpatul R. Ş. i-a solicitat să-i permită întreținerea de raporturi sexuale cu victima, iar, ca urmare a acordului exprimat ulterior de către inculpatul D. G., în cursul aceleași zile, prin constrângere, manifestată prin violență fizică și verbală, a întreținut raporturi cu victima M. L. M.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că la 17.04.2019, ca urmare a refuzului de a se mai supune tratamentului degradant și violurilor repetate, inculpatul G. D. i-a aplicat, cu intenție, victimei M. L. M., multiple lovituri puternice cu pumnii, vizând zone vitale ale corpului, respectiv capul și cutia toracică, în timp ce aceasta era imobilizată (legată de pat), lovituri care au condus la decesul acesteia.

Ulterior, după ce a constatat decesul victimei, în scopul ascunderii infracțiunii de omor calificat, a ars cadavrul acesteia într-un butoi metalic pe care îl deținea în curtea locuinței sale. Cenușa, fragmentele osoase și celelalte resturi rezultate în procesul de incinerare au fost transportate și abandonate în vegetație, cel mai probabil la 18.04.2019, în liziera de pădure amplasată pe terenul Stațiunii de cercetare și dezvoltare agricolă Caracal.

Patimile și sfârșitul Alexandrei Măceșanu

(fragmente din rechizitoriul DIICOT)

Prin acelaşi act de sesizare s-a reţinut și faptul că, la data de 24.07.2019, în jurul orelor 10.00-10.15, în timp ce se afla pe raza comunei Dobrosloveni, judeţul Olt, inculpatul D. G. a observat-o pe victima M. M. A., în vârstă de 15 ani, și prin inducere în eroare, iar ulterior prin răpire și constrângere, manifestată prin violență fizică și verbalăa recrutat-o, folosind un pretext fals, în sensul că s-a oferit să o transporte cu mașina proprie, „la ocazie”, spre liceul MIHAI VITEAZUL din municipiul CARACAL.

Inculpatul  a determinat victima să se urce în autoturismul său, pe locul din dreapta spate, și în continuare, pentru a-i întări convingerea cu privire la realitatea celor susținute, s-a deplasat cu aceasta până în zona liceului din CARACAL, unde a oprit și, utilizând violența fizică și verbală, a imobilizat-o, legând-o cu cureaua de la pantalonii săi de centura de siguranță a banchetei din spate.

Inculpatul a transportat victima, cu autoturismul, la locuința sa din municipiul Caracal, judeţul Olt (prin răpire, contrar voinței victimei, care s-a opus și a strigat după ajutor), aceasta fiind în imposibilitate să coboare, întrucât era legată de bancheta din spate, iar portierele și geamurile nu puteau fi deschise din interior ca urmare a modificărilor aduse de inculpat. Pe drum, acesta a aruncat telefonul victimei în zona strada Ștrandului din municipiul Caracal.

În zilele de 24 și 25 iulie 2019, inculpatul a adăpostit victima, prin constrângere, manifestată prin violență fizică și verbală, în locuința sa, ținând-o imobilizată de pat cu un lanț, legată la ochi cu bandă adezivă, iar la mâini și la picioare cu sfoară/bandă adezivă în scopul exploatării sexuale în interes propriufapt care, potrivit legii, realizează conținutul constitutiv al infracțiunii de trafic de minori”.

În aceleași zile, în baza unei unice rezoluții infracționale, prin constrângere, manifestată prin violență fizică și verbală, inculpatul D. G. a întreținut, în mod repetat, mai multe raporturi sexuale cu victima M. M. A., în vârstă de 15 anicunoscând faptul că tânăra este minoră.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, la 25.07.2019în jurul orelor 12.00, după ce a telefonat familiei victimei minore, pentru a induce ideea că aceasta a părăsit voluntar teritoriul României, inculpatul a revenit la locuința sa, unde se afla sechestrată victima M. M. A. Observând că aceasta a reușit să-și desfacă lanțul cu care era legată de pat, să își scoată banda adezivă de la ochi (fără a putea să se elibereze de sfoara groasă de la picioare) și că ținea în mână un telefon vechi găsit în cameră, având o atitudine total schimbată (victima minoră efectuase mai multe apeluri la SNAU 112, de pe telefonul găsit în camera inculpatului), lovindu-se și de refuzul categoric al victimei de a se mai supune tratamentului degradant și violurilor repetate, cu intenție, i-a aplicat acesteia cel puțin o lovitură cu pumnul în zona capului și, în timp ce se afla întinsă la pământ, a sugrumat-o cu ambele mâini, cauzându-i astfel decesul.

În jurul orelor 13.00, după ce a comis infracțiunea de omor calificat asupra victimei minore M. M. A., în locuința sa din municipiul Caracal, judeţul Olt, în scopul ascunderii noii infracțiuni de omor pe care o săvârșise, a ars cadavrul victimei, punându-l în același butoi metalic pe care îl deținea în curtea locuinței sale și pe care îl folosise și în cazul victimei precedente. Cenușa și resturile osoase au fost depistate în acest butoi, în dimineața zilei de 26.07.2019, la orele 06.00, cu ocazia percheziției domiciliare efectuate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Cele 8 capete de acuzare în cazul Caracal. Dincă, judecat pentru uciderea Alexandrei și a Luizei

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.