Europa FM i-a găsit rapid înlocuitor lui Moise Guran. Cum s-a transformat Nadina Forga în Ioana Ene Dogioiu

5
5780
Ioana Ene Dogioiu

La o zi după ce Moise Guran a anunțat că iese din presă și intră în politică, alăturându-se Alianței USR-PLUS, Europa FM a anunțat cine-i ia locul la postul de radio: Ioana Ene Dogioiu, editorialistă la Ziare.com.

Ioana Ene Dogioiu se alătură chiar de astăzi echipei de realizatori a emisiunii „Piaţa Victoriei”, având prima apariție în direct joi, 16 ianuarie, de la ora 18.15, anunță postul de radio, citat de Paginademedia.ro.

Ioana Ene Dogioiu este prima voce care s-a auzit la Știrile Europa FM, în anul 2000, când radioul s-a lansat cu jurnalul prezentat de ea (atunci cu numele Nadina Forga) şi de Rareş Petrişor. Acum, revine să completeze echipa emisiunii „Piața Victoriei”, formată din Cristian Tudor Popescu, Anca Simina, Alice Iacobescu şi Tudor Muşat.

Până acum, realizator la „Piața Victoriei” era și Moise Guran, care a decis „să se transfere” în politică.

Ioana Ene Dogioiu: „E o revenire firească, naturală, la radioul care mi-a rămas mereu în suflet. Lansarea Europa FM, pe 26 mai 2000, chiar cu un jurnal prezentat de mine şi de Rareş, e un moment profesional, dar şi personal extrem de valoros. E ca o reîntregire sufletească, dincolo de – evident – provocarea profesională de a face interviuri la înălţimea celor care au făcut din această emisiune un reper într-un timp atât de scurt”.

Ioana Ene Dogioiu a lucrat la TVR, Realitatea TV, Radio Total, şi, din 2007, la publicaţia online Ziare.com, unde este senior editor şi realizator de interviuri, cu precădere din domeniul politic şi juridic. Ioana Ene Dogioiu are licenţă în Drept, la Universitatea Bucureşti.

În anul 2000, Ioana Ene Dogioiu a prezentat primul buletin de știri de la Europa FM, pe atunci cu numele Nadina Forga. Jurnalista a explicat într-un text publicat în urmă cu doi ani, pe Ziare.com, cum a survenit această schimbare de nume.

De la Nadina Forga la Ioana Ene Dogioiu

„Ca să clarificăm definitiv: numele meu din ceritificatul de naștere este Nadina-Ioana Forga. Prin căsătorie am devenit Nadina-Ioana Dogioiu.

Când am început să scriu articole de opinie pentru Ziare.com eram angajată a TVR și, pentru a nu implica în opiniile mele, sub nicio formă, instituția în care lucram, cu atât mai mult cu cât făceam parte dintre angajații indezirabili pentru Alexandru Sassu și echipa sa, am ales să scriu sub un pseudonim, ceea ce însemna deloc lipsa răspunderii personale și a instituției de presă pentru textele mele.

Am ales să semnez Ene, care nu este un nume de cod, ci numele bunicului meu matern. L-am ales ca un omagiu pentru omul care a fost un anticomunist înverșunat și pentru ca numele acesta să mă împiedice să fac vreodată cel mai mic compromis, așa cum nu a făcut el, plătind prețul care era de plătit.

În ziua în care contractul meu cu TVR a încetat, numele de semnatură a devenit Ene Dogioiu. Nimic conspirativ, nimic obscur”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

AUDIO. Modelul „Rareș Bogdan”. Moise Guran: „Renunț definitiv la cariera de jurnalist pentru a-mi asuma un rol politic”

5 COMENTARII

  1. Basista pana in ziua de azi si probabil pentru totdeauna! Nicio zi in astia 3 ani si jumatate fara sa dea in presedinte,acuzandu-l aiurea pentru toate relele ,de parca din cauza sa ciuma rosie a castigat alegerile in 2016!

    • Si care-i legatura cu „basismul”, stimata doamna Lia? Conform logicii dvs, oricine il critica (pe buna dreptate) pe actualul Presedinte al tarii, este implicit ” basist”. Gresesc cumva? Nu cumva dvs sunteti prea „antenista”, fiindca ati ramas conectata la retorica lor tembela, de care nu se pot desprinde?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here