Tragedie la Timișoara: patru copii, între 4 luni și 6 ani, au ars de vii în casa lor. Fratele cel mare le încălzea laptele la bucătărie

0
4113

Patru copii, cu vârste între 4 luni şi 6 ani, au murit miercuri seară, într-o locuinţă din Timişoara, după ce clădirea a fost cuprinsă de un incendiu. Singurul care a scăpat a fost cel mai mare copil al familiei, în vârstă de 14 ani. Acesta a ajuns la spital, fiind intoxicat cu fum, la fel ca şi trei adulţi, printre care mama sa și concubinul acesteia.

Nenorocirea s-a produs în cartierul Elisabetin din Timişoara, iar părinţii nu erau acasă în momentul tragediei.

Cei patru copii – Alexandra (6 ani), Andrei (4 ani), Antonia (2 ani) și Adrian (4 luni) – fuseseră lăsaţi în grija fratelui cel mare, de 14 ani.

De altfel, băiatul de 14 ani el a fost singurul care a supravieţuit infernului. În momentul izbucnirii incendiului, el plecase la bucătărie să încălzească lapte pentru fraţii săi. Când s-a întors, nu a mai putut nici măcar să intre în cameră.

Mama copiilor e acuzată că-şi lăsa deseori copiii nesupravegheaţi. Vecinii spun că de multe ori ea îi lăsa singuri acasă pe copii. Vecinii susţin că au sesizat autorităţile, însă nimeni nu a luat nicio măsură.

Aseară, femeia ar fi plecat după băutură. Și ea, și concubinul ei sunt mari amatori de alcool, spun vecinii.

La scurt timp după tragedie, femeia a postat două mesaje pe Facebook, în care a anunţat tragedia care i-a lovit familia.

„Patru suflete s-au stins din viaţa mea” şi „Doliu în familia mea”, a scris Ana Maria pe reţeaua de socializare.

„Ajutooor, arde casa!”

ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru lichidarea unui incendiu la o casă cu două apartamente, pe strada Memorandului din Timişoara.

La locul intervenţiei s-au deplasat de urgenţă 5 autospeciale de stingere, 3 echipaje SMURD, două ambulanţe SAJ cu medic, două ambulanţe SAJ cu asistent medical şi o autospecială de transport personal şi victime multiple.

La sosirea echipajelor la faţa locului, incendiul se manifesta într-o cameră şi pe holul locuinţei, cu o degajare mare de fum. De aceea, pompierii au căutat victimele cu aparatul de termoviziune.

„Pentru identificarea posibilelor victime s-au constituit echipe de căutare-salvare în interiorul imobilului. Din nefericire, au fost identificate 4 persoane decedate”, a transmis ISU Timiş.

Vecinii cred că focul ar fi pornit de la o sobă improvizată. Ei spun că micuții erau lăsați singuri în cameră.

Un vecin povestește: „A ieşit băiatul ăl mare afară – eu eram în bucătărie – şi a zis: «Ajutooor, arde casa!». Ne-am dus, am vrut să sparghem geamurile să intrăm, nu am avut cum de fum”.

În casă locuiau cu chirie, dar fără niciun contract, 9 persoane: 4 adulți și 5 copii.

În momentul tragediei, cei patru copii mici fuseseră lăsaţi de părinţi în grija fratelui cel mare, un băiat de 14 ani.

„Copiii erau în camera din spate, iar părinţii stăteau în faţă. Din câte ştiu, copiii locuiau singuri şi închişi”, spune un vecin.

Când au văzut ce s-a întâmplat, mamei copiilor și concubinului acesteia li s-a făcut rău. Au fost duși la spital pentru îngrijiri medicale, împreună cu băiatul lor cel mare, de 14 ani (intoxicat cu fum) și cu încă un adult. Un alt adult a primit îngrijiri medicale la faţa locului, refuzând transportul la spital.

Primele măsuri

  • Cei doi părinţi ai copiilor morți – mama și concubinul – sunt cercetați penal pentru ucidere din culpă şi distrugere.
  • Singurul copil rămas în viață – băiatul de 14 ani – va fi luat sub ocrotire de Direcţia pentru Protecţia Copilului.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.