sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăEducațieCe prostii învață copiii la școală? La Babele, "organismul nu obosește....

Ce prostii învață copiii la școală? La Babele, „organismul nu obosește. Fenomen magnetic!”

-

Într-un manual de limba și literatura română pentru clasa a IV-a, avizat de Ministerul Educației, și publicat de Editura Intuitext, în anul 2019, elevilor din România li se predă un amestec de ocultism altoit cu mesianism naționalist.

“În Munții Bucegi, în preajma stâncilor Babele și Sfinxul, există o zonă de un kilometru pătrat în care organismul nu obosește și se înviorează brusc. Specialiștii spun că aici se manifestă un fenomen magnetic rar întâlnit care are efecte uluitoare asupra organismului. Este, foarte probabil, cea mai interesantă descoperire făcută vreodată în România. În credința populară se spune că avem de-a face cu legendarul loc dintre cer și pământ numit Gura de Rai, un spațiu între cer și pământ cu caracter sfânt, un loc benefic.”

Manual Romania
Textul din manualul pentru clasa a IV-a, aprobat de Ministerul Educației

Se poate spune că educația din România a luat-o razna. Autorii manualului sunt Mirela Mihăescu, Ștefan Pacearcă, Anița Dulman, Crenguța Alexe, Otilia Brebenel.

- Advertisement -

Pentru ca această comedie să fie perfectă, prezentăm o parte din descrierea manualului: “Manualul de Limba și literatura română pentru clasa a IV-a este elaborat în concordanță cu prevederile programei, angajând capacitățile operaționale cu privire la formarea și dezvoltarea personalității elevilor prin intermediul unor sarcini de învățare adecvate.

Autorii au acordat atenție maximă corectitudinii științifice și actualizării informației oferite explicit prin texte, suporturi vizuale, audio și resurse multimedia”.

Manualul costă 27,90 de lei. Primul care a observat fragmentul este jurnalistul Silviu Sergiu, Newsweek România, care într-o postare pe facebook descrie experiența sa de părinte cu manualul respectiv.

- Advertisement -

Cu asta se confruntă elevii din România în anul 2019 când vorbim de dezvoltarea inteligenței artificiale, când copiii au acces la smart-phone, la aplicații de hărți cu orientare în timp real, la orice tip de cunoaștere și pot să găsească răspuns avizat la, aproape, orice întrebare.

Într-o astfel de perioadă, manualele din România rămân un izvor nesecat de prostie și bătaie de joc la adresa elevilor.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Pensionar de lux la 39 de ani, favoritul lui Dăncilă în MAI a fost executat de Orban. Nu mai cumulează pensia cu salariul de demnitar

* Iohannis, plecăciune în faţa Diasporei şi a României #Rezist, la şedinţa solemnă a Parlamentului

* Se-alege praful de Pro România! Ruptura definitivă a lui Mihai Tudose de Ponta, cu mesajul „Doar atât. Deocamdată…”

* Orban l-a dat afară pe șeful ANPC, nepotul unui lider stalinist, combinat cu interlopii lui Dragnea și cu fiul lui Năstase

* Cum arată o cârtiță a infractorilor în justiție. Judecătoarea care a vrut să-l scape de pușcărie pe Dragnea și s-o achite pe Alina Bica

* VIDEO. Radu Moraru către români: „Sunteți fraieri și proști! De ce-ați fost la vot?! De azi, eu sunt adevăratul președinte al României. Voi fi coșmarul lui Iohannis! El e mai prost decât Dăncilă”

* Ratatul bețiv care a violat-o pe Luiza, cu acordul lui Dincă, în „casa groazei”. E bănuit că a participat și la omor, și la ardere

* Dementul caraghios din Coreea de Nord îl jignește grav pe premierul Japoniei: „idiot”, „cel mai prost om din istorie”

*Dincă a băgat-o pe Alexandra în curte sub ochii a două polițiste și ai oamenilor adunați la înmormântare

* Blasfemia „ciumei roșii”: PSD vrea să-și schimbe numele în PNȚCD, cu ajutorul lui Pavelescu!

* Atenție, PSD se reformează! Aseară, Fifor era cu Dăncilă. Dimineață fuge la Ciolacu. La prânz, înapoi la Dăncilă

* Haos în PSD! Ciolacu o atacă pe Dăncilă, Firea îl atacă pe Ciolacu, Orlando se atacă singur, Dăncilă se apără

* Pavelescu-PNȚCD, aliatul PSD, compară alegerea lui Iohannis în 2019 cu mineriada lui Iliescu din 1990. E de balamuc!

* Radu Moraru: „Dăncilă a câștigat alegerile” / „Nu e mai proastă decât Iohannis” / „Voi anula alegerile, va fi scandal mondial!”

* Mârlănie de ziarist sinecurist din clientela PSD: „Să ne mai lase toate spălătoresele din diaspora cu votul ăsta!”

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Domnule Cartianu, stiti ca eu va apreciez dintotdeauna. Aici însa cred ca gresiti.
    Poate ca înaintea publicarii acestui text ar fi fost bine sa-i cereti autorului manualului bibliografia necesara pentru a fi bine informat si a-l combate pe acesta in alti termeni si cu argumente. La fel ar fi trebuit sa procedeze si d-l Silviu Sergiu.
    Copiii mai pot fi scosi câteodata dintre limitele stiintificului pentru a le capta atentia, atunci când nu se sare peste cal, bineînteles.
    Cu stima.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -