miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăInfracțiuniRatatul bețiv care a violat-o pe Luiza, cu acordul lui Dincă, în...

Ratatul bețiv care a violat-o pe Luiza, cu acordul lui Dincă, în „casa groazei”. E bănuit că a participat și la omor, și la ardere

-

Ştefan Risipiceanu (46 de ani) a fost arestat la 5 luni de la izbucnirea „scandalului Caracal”, pentru violarea Luizei Melencu (18 ani), orori produse în aprilie 2019. Procurorii susţin că în această perioadă l-au monitorizat permanent pe vecinul „monstrului din Caracal”, Gheorghe Dincă (66 de ani).

„Fane”, cum este cunoscut de locatarii de pe Strada Craiovei din Caracal, a intrat în atenţia procurorilor încă de la începutul anchetei.

Mai mult, pe data de 6 septembrie, Felix Bănilă, şeful DIICOT la vremea respectivă, a făcut public numele lui Risipiceanu. El a declarat că procurorii au solicitat Institutului Naţional de Criminalistică stabilirea profilului genetic al acestuia şi compararea cu profilele genetice ale inculpatului și victimelor, cu profilele genetice rezultate din examinarea firelor de păr, a urmelor de contact şi a mai multor obiecte purtătoare de urme, ridicate din casa și din autoturismul inculpatului.

- Advertisement -

Salivă, spermă și fire de păr

Bănuielile că Ștefan Risipiceanu ar şti mult mai mult decât spune au fost întârite de rezultatele probelor biologice. Concret, pe salteaua din „camera ororilor” s-au găsit mai multe probe care-l acuză pe Risipiceanu, respectiv salivă şi spermă. În plus, există probele testimoniale care-l acuză pe apropiatul lui Gheorghe Dincă, dezvăluie Adevarul.ro.

„Probele din «camera ororilor» nu pot fi contestate. Pe acea saltea din cameră s-au găsit fire de păr, spermă şi salivă. Toate aceste probe au fost comparate. Când a fost pus în faţa probelor, Ştefan Risipiceanu a recunoscut că a violat-o pe Luiza Melencu, dar a susţinut că după aceea a plecat şi nu ştie ce s-a întâmplat cu fata”, au declarat surse din anchetă.

Fănică, „sluga lui Dincă”. Plus Vică

Ştefan Risipiceanu a apărut în prim-planul mediatic al „cazului Caracal” în perioada în care procurorii făceau primele descinderi. Bărbatul este descris de vecini drept „sluga Fănică a lui Dincă”, fiind omul pe care ucigașul Alexandrei şi al Luizei îl folosea pentru muncile zilnice în gospodărie.

- Advertisement -

Risipiceanu, alături de un alt vecin al lui Dincă, Victor Mieilă, poreclit Vică, aveau până acum statutul de martori în „cazul Caracal”.

Daniela şi Dan Dincă, copiii „monstrului din Caracal”, le-au declarat procurorilor că, în ziua dispariţiei Alexandrei, i-ar fi văzut pe cei doi – Fane și Vică – ieşind din casa lui Gheorghe Dincă la ora 10 dimineaţa, oră la care fata era răpită, la câțiva kilometri distanță.

Vică a declarat: „Fane şi dormea acolo, dar nu ştiam noi ce face. Eu nu cred că el (Gheorghe Dincă – n. red.) a omorât fetele alea. Eu cred că a luat vina asupra lui, să protejeze pe cineva apropiat. Altundeva trebuie căutat”.

„N-am văzut, domn′e, nimic”

Gheorghe Dincă avea trei vecini de care era foarte apropiat: Fane, Vică şi George. Primul era, însă, cel mai des văzut în preajma presupusului criminal de la Caracal.

Fane – Ştefan Risipiceanu – nu avea domiciliu, nici familie. El era printre puţinii caracaleni pe care criminalul în serie îl lăsa să intre în casă, ba chiar să doarmă în şopronul din curte.

În luna iunie, când a izbucnit scandalul, Risipiceanu – cel arestat miercuri, 27 noiembrie, de procurorii DIICOT – avea arsuri pe ambele mâini.

De atunci, Ştefan Risipiceanu a dat nenumărate declaraţii ziariştilor. De fiecare dată, el a susţinut că nu ştia că Dincă aducea fete acasă. „N-am văzut, domn′e, nimic. N-am văzut niciodată nimic în casa lui Dincă. Nimic suspect. Eu mă duceam doar să-l ajut la ce avea nevoie. Două săptămâni am stat la el acasă înainte să fie arestat, am dormit în şopronul din curte, dar n-am văzut nimic”, a declarat Risipiceanu pentru „Adevărul” imediat după reţinerea lui Gheorghe Dincă.

În cadrul audierilor, procurorii l-au întrebat pe Risipiceanu cum s-a ars pe mâini. Şi lor, ca şi ziariştilor, Fane le-a spus acelaşi lucru: „De la soare sunt ars. Sunt şi pe corp. La faţă nu m-am ars, pentru că port şapcă mereu”.

Ștefan Risipiceanu și câțiva caracaleni

„Fane i-a cerut lui Dincă să-l lase şi pe el să aibă relaţii sexuale cu fata”

Surse din anchetă au precizat că procurorii l-au avut în vizor permanent pe Risipiceanu. „Am bănuit în permanenţă că acest Fane are o implicare mult mai mare, că nu spune adevărul. E groaznic ce s-a întâmplat acolo. Acea fată a fost suspusă la perversiuni sexuale groaznice. Fane a susţinut mult timp că nu-şi aminteşte nimic. Când era întrebat anumite lucruri concrete, susţinea că nu mai ştie, că era beat. Până la urmă a recunoscut că în luna aprilie a văzut când Dincă a adus-o acasă pe Luiza Melencu. L-a întrebat cine-i fata, iar George – cum îi zicea el – i-a spus că a adus-o pentru câteva partide de sex. Acela a fost momentul în care Fane i-a cerut lui Dincă să-l lase şi pe el să aibă relaţii sexuale cu fata. Cu siguranţă a fost complicele lui Dincă, dar deocamdată nu există elemente că ar fi şi participat la uciderea tinerei. Fane Risipiceanu a declarat că, după ce a întreţinut relaţii sexuale cu tânăra, a plecat. La fel susţine şi Dincă. Deocamdată nu există alte probe, nu există indicii că ar avea vreo implicare în uciderea Alexandrei sau în incinerarea cadavrului”, au declarat surse din anchetă.

Cum a acţionat complicele lui Dincă

Ștefan Risipiceanu l-ar fi surprins, pe 14 aprilie, pe Gheorghe Dincă împreună cu Luiza Melencu. „A intrat inopinat în curtea lui Dincă şi a văzut-o pe victimă în maşină, sechestrată”, a dezvăluit un procuror din anchetă.

Dincă i-a spus lui Fane că Luiza ar fi fost o fată adusă pentru sex, astfel că bărbatul de 46 de ani i-a solicitat acestuia să-l lase să întreţină şi el relaţii sexuale cu adolescenta. Actul de viol s-a petrecut cu acordul lui Gheorghe Dincă, a precizat magistratul, adăugând că ambii au violat-o pe tânăra lipsită de libertate, în camera în care dormea Dincă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -