luni, februarie 26, 2024
AcasăAlegeri 2019Iohannis, plecăciune în faţa Diasporei şi a României #Rezist, la şedinţa solemnă...

Iohannis, plecăciune în faţa Diasporei şi a României #Rezist, la şedinţa solemnă a Parlamentului

-

Preşedintele Klaus Iohannis participă la sesiunea solemnă a Parlamentului României dedicată sărbătoririi Zilei Naţionale a României. În discursul său, preşedintele nu a uitat să aducă un omagiu românilor din străinătate, care l-au votat masiv la alegerile din 22-24 noiembrie. De asemenea, Iohannis a făcut o plecăciune şi în faţa românilor care au apărat în stradă democraţia şi statul de drept.

Principalele declaraţii ale preşedintelui Iohannis

  • Democrația, libertatea și drepturile omului sunt cele mai de preț bunuri pe care le avem.
  • Orice atac la adresa demnității umane și la adresa statului de drept, necombătut eficient, poate deschide oricând calea pentru abuzuri.
  • Cele trei decenii de la Revoluția din 1989 au însemnat 30 de ani de tranziție anevoioasă.
  • Faptul că azi România e membru UE și NATO și are un Parteneriat Strategic solid cu SUA dovedește că avem o democrație funcțională.
  • Orice atac la adresa statului de drept, necombătut eficient, poate deschide oricând calea unor abuzuri. Pericole există şi vor exista, faptul că avem o societate matură, cetăţeni cu un pronunţat simţ civic reprezintă o garanţie esentială pentru viitorul democratic al României
  • Lăsăm în urmă un an electoral încărcat.
  • Deși ne-am confruntat cu instrumentalizarea politică a unor teme sensibile și cu adâncirea faliilor din societate, marele câștig este că românii, prin votul lor, au spus clar și răspicat că vor o Românie europeană.
  • Prin alegerile făcute la referendum, la scrutinul european și la cel prezidențial, românii au votat pentru a nu uita cine suntem și încotro vrem să ne îndreptăm.
  • Diaspora noastră rămâne, nu doar cu gândul, dar și cu fapta, puternic ancorată în realitatea românească.

Klaus Iohannis a avut toate motivele să le mulţumească românilor din străinătate de la tribuna Parlamentului României, chiar în şedinţa solemnă dedicată Zilei Naţionale. În alegerile recent încheiate, actualul preşedinte a fost votat masiv de românii din Diaspora.

Prezenţa la vot a fost un record din toate timpurile pentru votul din străinătate: 944.172 de români s-au dus la urne în turul 2 al alegerilor prezidenţiale, desfăşurat în zilelede 22, 23 şi 24 noiembrie. Cu aproape 300.000 mai mulţi decât în turul 1, din zilele de 8,9 şi 10 noiembrie.

- Advertisement -

Dintre aceştia, nu mai puţin de 878.933 au pus ştampila pe actualul preşedinte, deci un procent zdrobitor de peste 93% în favoarea lui Klaus Iohannis, în raport cu candidata PSD, Viorica Dăncilă!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Se-alege praful de Pro România! Ruptura definitivă a lui Mihai Tudose de Ponta, cu mesajul „Doar atât. Deocamdată…”

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -