Cauza morții Cristinei Țopescu, stabilită de medicii legiști după 13 luni. Nu s-a sinucis, nu s-a drogat, nu a consumat alcool

3
21579
Cristina Țopescu (4 iulie 1960 - ? decembrie 2019)

La un an și o lună de când Cristina Țopescu a fost găsită moartă în casa în care locuia cu chirie, în zona Otopeni-Tunari, a fost lămurită definitiv cauza decesului. Fosta vedetă TV a făcut unui infarct miocardic acut, în condițiile în care ea avea afecțiuni de această natură, pe care și le trata cu medicamente.

Concluzia legiștilor: „Mușchii striați ai inimii fuseseă invadați cu grăsime. E vorba de o uzură prematură a organismului, mai ales a vaselor de sânge, din cauza alimentației și a sedentarismului”. Cristina avea 59 de ani.

Specialiștii de la Serviciul de Medicină Legală (SML) Ilfov au finalizat analizele toxicologice și pe cele anatomopatologice în cazul morții Cristinei Țopescu. Jurnalista a încetat din viață ca urmare a unei afecțiuni cardiace, pe care legiștii o luaseră în calcul chiar după autopsia cadavrului, ca principală ipoteză morții vedetei TV.

Odată cu dosarul de expertiză medico-legală, raportul legiștilor vor ajunge la procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov.

Singurele rezultate care mai erau așteptate în cazul cercetărilor medico-legale care au vizat moartea Cristinei Țopescu erau cele de laborator. Adică analizele toxicologice și testele de anatomie patologică.

Conform procedurilor judiciare, la autopsia cadavrului – în urma căreia a fost avansată ipoteza că vedeta de televiziune a pierit în urma unui infarct miocardic, suferit cel mai probabil  în somn – au fost prelevate probe de țesut, din stomac și din alte organe vitale.

La aproape un an de la acel moment, analizele de laborator au oferit răspunsurile care vor pune astfel capăt cercetărilor polițiștilor și procurorilor.

Nu se drogase, nu consumase alcool, nici alte substanțe nocive

„Infarct miocardic acut, produs pe fondul unei ateroscleroze coronariane și a unei cardiopatii ischemice”

„Analizele toxicologice au ieșit negative. Asta înseamnă că în sânge, în stomac și în țesuturi nu au fost evidențiate urme de alcool, de drog sau de substanțe nocive dăunătoare corpului uman. Examenul anatomopatologic efectuat microscopic, după parcurgerea unor etape pregătitoare ale țesuturilor prelevate (parafinare, cernire etc.), a stabilit cauza morții. Este vorba de un infarct miocardic acut, produs pe fondul unei ateroscleroze coronariane și a unei cardiopatii ischemice. Mușchii striați ai cordului fuseseă invadați cu grăsime. E vorba de o uzură prematură a organismului, mai ales a vaselor de sânge, din cauza alimentației și a sedentarismului”, au comunicat surse medico-legale.

Rezultate de laborator – care au confirmat științific cauza morții Cristinei Țopescu – vor completa dosarul de expertiză medico-legală ce va ajunge pe masa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov. Cum moartea ziaristei a fost cauzată de anumite afecțiuni patologice și cum nu există suspiciunea comiterii unui omor, dosarul va fi închis de îndată ce investigatorii își vor încheia, la rându-le, procedurile judiciare.

Descoperită în casă la 15 zile de la deces. Locuia singură, cu chirie

Cristina Țopescu a fost descoperită fără suflare pe 12 ianuarie 2020, în apartamentul din Otopeni-Tunari, județul Ilfov, în care locuia cu chirie.

Examinarea exterioară a cadavrului i-a făcut pe legiștii ilfoveni să estimeze că decesul vedetei de televiziune s-a produs cu aproximativ 15 zile înainte de acel moment, adică în intervalul 26-28 decembrie 2019.

Cristina se afla pe pat, așezată pe o parte, acoperită până la umeri cu o pătură, semn că moartea a surprins-o în somn.

Pe una dintre noptierele de la capul patului au fost găsite mai multe folii, începute, cu medicamente recomandate în afecțunile cardiace. Anchetatorii au avut confirmarea faptului că jurnalista TV urma un tratament de acest gen.

Ultimul articol, ultimul SMS

Cristina Țopescu trecuse prin probleme financiare, mai ales după ce fusese nevoită să plece de la Antena 3, unde realiza o emisiune săptămânală. De aproape două luni se echilibrase financiar, prin jobul de comunicator pe care-l primise la Ministerul Sănătății, odată cu venirea la putere a Guvernului Orban.

Ultimul text al Cristinei Țopescu a fost publicat pe 22 decembrie 2019 de Ziaristii.com, publicație cu care începuse o colaborare. A urmat, a doua zi, ultimul SMS

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Eroii de la metrou: studenta Alexandra și fiul fostului fotbalist Dănuț Lupu. Tânărul a luat metroul din întâmplare, renunțând la mașină în ultima clipă

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here