Rolul lui Dănuț Lupu în salvarea fetei de la metrou. Plus decizia providențială a fiului său: „Tati, nu mai iau maşina, vin cu metroul”

0
7966
Dănuț Lupu și fiul său, Răzvan

Răzvan Lupu (32 de ani), fiul fostului mare fotbalist Dănuţ Lupu (53 de ani), este unul dintre cei doi eroi care miercuri, 10 februarie, au salvat adolescenta care s-a aruncat în faţa metroului, în staţia Dristor 1.

Tânăra de 15 ani sărise pe şine, cu câteva secunde înainte de sosirea metrolului în staţie, dar a fost trasă pe peron în ultima clipă de Răzvan Lupu şi de o studentă pe nume Alexandra.

Răzvan Lupu a povestit că mergea să se întâlnească, în zona Pieței Unirii, cu tatăl său, Dănuț Lupu. A renunțat la intenția de a se deplasa cu mașina din cauza problemelor cu parcarea în centrul orașului.

Dănuţ Lupu, care a trecut recent printr-o formă agresivă a infectării cu Covid-19, a povestit, la rândul său, teribilul episod de la metrou, insistând asupra rolului jucat de destin în salvarea vieții unui om. Cel care a provocat întâlnirea dintre tată și fiu a fost el, fostul fotbalist de clasă europeană, participant la Campionatul Mondial din Italia – 1990. Cerându-i lui Răzvan să vină la Piața Unirii, Dănuț Lupu a contribuit, indirect, la salvarea fetei de 15 ani.

„Mă bucur că Răzvan a avut curajul şi tăria să facă acest lucru. Oricum, el e un băiat curajos de felul lui. Soarta a fost că eu l-am sunat să mă văd cu el şi mi-a spus: «Tati, nu mai iau maşina, că nu prea mai găsesc loc de parcare. Vin cu metroul!». Până la urmă, soarta fetei a depins de alegerea lui de a merge cu metroul. Poate fata aia a avut norocul ca el să vină cu metroul. Dacă venea cu maşina… nu ştiu dacă fata aia mai trăia”, a declarat Dănuţ Lupu pentru AS.ro.

Un talent fabulos: Dănuț Lupu. Aici, în tricoul Rapidului

Răzvan Lupu, cel care în curând – pe 21 februarie – va împlini 33 de ani, a fost cel care a reușit s-o tragă pe peron pe fata de 15 ani, ajutat de studenta Alexandra, cea care l-a și alertat. Adolescenta suferă de depresie din cauza faptului că părinții ei urmează să divorțeze.

Scena salvatoare de la metrou

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Eroii de la metrou: studenta Alexandra și fiul fostului fotbalist Dănuț Lupu. Tânărul a luat metroul din întâmplare, renunțând la mașină în ultima clipă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here