Șoșoacă dă din casă: „Toți membrii AUR din provincie erau obligați să locuiască la hotelul domnului Lulea, actual președinte AUR în acte” / „Cei din conducerea AUR cer jumătate din cei 28.000 de lei dați pentru cheltuielile fiecărui senator”

3
19615
Diana Șoșoacă - Marius Dorin Lulea

Senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă susține că excluderea sa din Grupul parlamentar AUR de la Senat a pornit de la un scandal legat de bani: conducerea centrală cere jumătate din suma forfetară primită de parlamentari din partea statului.

Într-un interviu acordat publicației Europalibera.org, Șoșoacă a făcut o afirmație șocantă: deși oficial Partidul AUR are doi copreședinți, deputatul George Simion și senatorul Claudiu Târziu, niciunul dintre aceștia nu este președinte în acte! Funcția legală ar fi deținută de Marius Dorin Lulea, omul de afaceri indicat și de Cozmin Gușă!

Diana Șoșoacă a fost membră a Partidului Neamul Românesc (PNR) până la înscrierea în Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR). Între cele două entități s-a semnat un acord preelectoral înaintea alegerilor parlamentare, pentru ca reprezentanți ai PNR să candideze pe listele AUR.

„Eu am adeziune la Partidul AUR, pentru că altfel nu se putea candida pe listele AUR. Există un protocol de colaborare între Partidul Neamul Românesc și Partidul AUR, care expira pe data de 7 ianuarie. Conform acelui protocol, AUR și PNR trebuiau să încheie un protocol de colaborare pentru următorii 4 ani. Discuțiile purtate înainte de campanie și în campanie au fost date uitării de către cei din AUR, nu au mai recunoscut niciun ajutor din partea PNR. În provincie, la Iași, eu nu am fost ajutată de AUR, ci de membrii PNR”, a declarat senatoarea pentru Europa Liberă.

Potrivit acesteia, scandalul din AUR nu reprezintă o luptă pentru putere în interiorul partidului, ci are legătură cu banii.

„Totul a pornit de la bani, pentru că ideologie nu există. În partid este, în acest moment, un scandal imens. Cei din conducerea AUR cer jumătate din cei 28.000 de lei dați pentru cheltuielile senatorului”, a afirmat Diana Iovanovici-Șoșoacă, referindu-se la suma forfetară plătită de stat fiecărui parlamentar.

„Toți membrii AUR din provincie erau obligați să locuiască la hotelul domnului Lulea, actual președinte AUR în acte”

Senatoarea adaugă că parlamentarii AUR trebuie să dea partidului, în plus, alți 2.000 de lei în fiecare lună, pentru donațiile AUR în scop caritabil.

„Eu nu am dat bani. De aici au pornit și cele mai multe probleme, pentru că am refuzat categoric să dau din acei bani, cu care trebuie să întrețin un cabinet, să plătesc consilierii, să cumpăr materiale de birotică”, a spus Șoșoacă.

Ea subliniază că toți parlamentarii AUR au fost chemați la sediu pentru a încheia contracte de leasing cu „o societate din sfera AUR, pentru achiziționarea de autoturisme Logan”.

Mai mult: „Toți membrii AUR care erau din provincie erau obligați să locuiască la hotelul domnului Lulea, actual președinte AUR în acte. La acest moment, în actele partidului nu apar în conducere nici George Simion, nici Claudiu Târziu, ci domnul Marius Lulea, un domn cu foarte multe afaceri imobiliare; inclusiv acel hotel îi aparține”.

Pe site-ul AUR, Marius Dorin Lulea apare ca fiind președintele Organizației Oamenilor de Afaceri și membru în Biroul Național de Conducere, for care a sancționat-o pe senatoarea Șoșoacă.

„Poate mă vedeți în fruntea țării”

Senatoarea ex-AUR vrea să formeze un nou grup parlamentar în Senat, însă pentru acest obiectiv are nevoie ca alți 6 colegi s-o urmeze în Partidul Neamul Românesc – fie ei din AUR sau din alte partide.

„Deja am creat o nouă mișcare, un nou curent politic care militează strict pentru adevărul nealterat, un adevăr care a deranjat toate instituțiile statului, toți corupții din sistem. E posibil să vină parlamentari și din alte partide alături de mine. În PNR există democrație, fiecare acționează după cum consideră. Cea mai mare parte din AUR sunt susținătorii mei, ce concurență să devin eu? Oamenii sunt cu mine. Dacă voiam să iau puterea în AUR, o luam și puneam condiții. Și eu puteam să obțin funcții. Poate mă vedeți în fruntea țării. Eu voi apărea în continuare ca senator Diana Iovanovici-Șoșoacă. Eu sunt eu”, a spus senatoarea, bânuită de ambiții prezidențiale.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

  1. „Cei din conducerea AUR cer jumătate din cei 28.000 de lei dați pentru cheltuielile senatorului”? Pai, vedeti de ce se omoara pentru ciolan? Primesc prea multi bani de la buget! Vedeti de ce trebuie redus numarul capuselor politice, parazitilor care se lafaie pe banul public? Prea multi senatori, prea multi parlamentari, prea multi ministri…si toti „trebuie” sa isi acopere cheltuielile din banii contribuabilului. Ca fiecare gandeste exact la fel:”trebuie să întrețin un cabinet, să plătesc consilierii, să cumpăr materiale de birotică”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here