Căutați prin grădină, poate găsiți un meteorit! Un turc s-a îmbogățit vânzând piatra de pe ogorul său cu năut

2
779
Mutlu Yilmaz și piatra sa norocoasă

Uneori, o piatră găsită în grădină sau pe ogor te poate face om. I s-a întâmplat unui fermier din provincia Çorum din Turcia, care a vândut unui american, cu 180.000 de dolari, meteoritul de 68 de kilograme pe care-l găsise în 2019 pe ogorul său pe care planta năut, informează Hürriyet.

Mutlu Yilmaz a găsit o piatră uriașă în timp ce planta năut pe câmpul său din satul Gerdekkaya, provincia Çorum, în aprilie 2019. Yılmaz a transportat piatra acasă cu ajutorul vecinilor, după ce observase că avea un aspect neobișnuit.

Ulterior, o mostră din uriașa piatră a fost trimisă în SUA, pentru examinare, cu ajutorul unui rezident american care provenea din sat.

În urma examinărilor, cercetătorii de la NASA și Universitatea din California au certificat faptul că piatra este un meteorit de fier.

Autoritățile locale au luat legătura cu Mutlu Yilmaz și i-au cerut să expună corpul cosmic într-un muzeu. Meteoritul, al treilea ca mărime găsit vreodată în Turcia, a fost expus în muzeul din Çorum timp de o lună și jumătate. Mii de oameni l-au vizitat în acest interval, apoi meteoritul i-a fost redat lui Mutlu Yilmaz.

Fermierul a scos la vânzare meteoritul cu o vechime estimată de 4.000 de ani. După doi ani, a găsit un cumpărător dispus să plătească prețul cerut. Yilmaz a anunțat că a acceptat să vândă corpul cosmic pentru 180.000 de dolari.

Obiectul va fi transportat în SUA, iar vânzarea va fi finalizată în urma testelor realizate de cumpărător.

Meteoritul expus la muzeu

În 2015, mai mulți meteoriți au căzut în provincia turcă Bingöl, în apropierea satului Sariçiçek. Locuitorii au câștigat peste 140.000 de dolari din vânzarea meteoriților găsiți. S-a dovedit ulterior că aceștia erau desprinși dintr-un asteroid uriaș, numit „Vesta”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* TEROARE LA ONEȘTI. Un individ de 68 de ani a sechestrat și înjunghiat mortal doi meșteri mai tineri, care-i renovau apartamentul. Polițiștii au ratat operațiunea de salvare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here