Secretul „vaporului zburător” din apropierea țărmului britanic

3
2567
Vaporul care zboară - o iluzie opticî / Foto: captură Twitter/@trtworld

Un aparent „vapor zburător” a fost surprins de un fotograf în Cornwall, pe coasta de sud-vest a Angliei, relatează BBC.

Fotografia a fost făcută de David Morris în Falmouth Cornwall, peninsula din sud-vestul Angliei. În imagine, vasul pare că levitează deasupra orizontului.

David Braine, meteorolog BBC, a explicat despre ce este vorba: o iluzie optică de tip „miraj superior” produsă din cauza unor condiții atmosferice speciale, care curbează lumina.

Meteorologul spune că această iluzie optică este un fenomen destul de des întâlnit în zona arctică, însă mult mai rar în Europa sau Marea Britanie. Totuși, această iluzie poate apărea uneori, în perioada iernii, și în apele britano-europene.

„Mirajele superioare se petrec din cauza unui fenomen meteo numit inversie de temperatură, atunci când aerul rece stă deasupra apei, iar deasupra aerului rece este aer cald. Pentru că aerul rece este mai dens decât cel cald, el practic îndoaie lumina în ochii cuiva care stă pe pământ, pe coastă, și schimbă percepția cu privire la cât de departe vedem un obiect”, spune Braine.

Comitatul ceremonial Cornwall, din peninsula cu același nume, este fâșia de pământ cea mai vestică și cea mai sudică a Angliei

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* TEROARE LA ONEȘTI. Un individ de 68 de ani a sechestrat și înjunghiat mortal doi meșteri mai tineri, care-i renovau apartamentul. Polițiștii au ratat operațiunea de salvare

3 COMENTARII

  1. Se pare că tot din cauza unei ILUZII-OPTICE pe mare, navigatorii de pe „TITANIC”… NU au putut vedea de la distanță (în noaptea Nordului Emisferei-Boreale) aisbergul-ucigaș!!!!!!!

    • Cu respect Dom` Parvu. Credeti ca tot din cauza unei ILUZII-OPTICE s-a starpit si flota rumaneasca ? Sau a vandut-o Basescu ? „- Acele care sunt, boule! emisferul austral, emisferul boreal, mai gheparte apoi emisferul oriental și emisferul ocțidăntal, măgarule!”.

      • Nu prea înțelegem noi care-i legătura dintre citatul din Caragiale („Un pedagog de școală nouă”) șiii… flota comercială română (?!?…), dar, pentru că ați adus vorba: NU-NUMAI (!!!) Băsescu a fost implicat în înstrăinarea celei mai mari părți (pentru că au mai rămas unele, în special petroliere-mari și mineraliere-mari, la câțiva armatori români, desigur: fără… pavilionul-național — cu excepția celor două feriboturi, „Mangalia” și „Eforie”! –, care… s-a pierdut pe-comercial!) din cea din urmă , ci au mai fost „pe-acolo” și-un… Văcăroiu, un… Teodoru ȘI ALȚII!

        Am scris despre acest subiect sute (FĂRĂ-NICIO-EXAGERARE!) de articole, subiectul este… AMPLU-și-COMPLEX!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here