Încă un șpăgar în partidulețul lui Tăriceanu! E „vice” de Consiliu Județean, în patria șpăgarului Vâlcov

4
847
Ioan Ciugulea

Deși e un partid tot mai mic, aproape de dispariție, ALDE reușește să mai ofere țării câte un penal, pe bază de șpagă grasă, după modelul liderului național C. A. C. P. Tăriceanu.

Ioan Ciugulea, președintele filialei ALDE Olt și vicepreședinte al Consiliului Județean Olt, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru că ar fi luat mită peste 300.000 de lei.

Potrivit comunicatului emis de DNA, procurorii îl acuză pe Ioan Ciugulea că ar fi cerut și primit mita de la o firmă pe care a favorizat-o în 2012, la o licitație publică organizată de Consiliul Județean Olt.

DNA susține că Ciugulea ar fi acceptat promisiunea remiterii unor sume de bani, promisiune formulată indirect de reprezentanții firmei, în schimbul asigurării că acel contract se va derula în bune condiții și pentru ca plățile să fie făcute la timp și fără probleme.

Procurorii arată că, pentru plata mitei, reprezentanții firmei ar fi simulat un circuit fictiv cu mai multe societăți comerciale, subcontractante. Aceste societăți ar fi supraevaluat serviciile prestate în derularea unor contracte preexistente.

Ca urmare, în perioada septembrie 2012 – martie 2013, Ciugulea ar fi primit efectiv suma de 309.002 lei din mita a cărei promisiune o acceptase anterior.

Suma de 150.000 de lei ar fi fost virată prin două transferuri bancare efectuate în baza unor operațiuni comerciale fictive, din conturile bancare ale unei societăți comerciale (subcontractantă a firmei căreia îi fusese atribuit proiectul) în conturile bancare ale altei firme deținute de Ciugulea.

O altă sumă, de 159.002 lei, ar fi fost virată la cererea lui Ciugulea, în perioada 6 septembrie 2012 – 25 martie 2013, din conturile aceleiași societăți comerciale, către o firmă de la care societatea deținută de inculpat ar fi cumpărat materiale de construcții.

Șpagă, nu experimente!

Procurorii nu au putut pune sechestru, pentru că Ioan Ciugulea nu are pe numele său bunuri imobile sau mobile de valoare. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Olt.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* TEROARE LA ONEȘTI. Un individ de 68 de ani a sechestrat și înjunghiat mortal doi meșteri mai tineri, care-i renovau apartamentul. Polițiștii au ratat operațiunea de salvare

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here