În România, pandemia a intrat într-o nouă fază de platou. Beatrice Mahler: “E bine, avem șansa unei pante descendente”

1
8187
Beatrice Mahler

Faptul că, de 8 zile, România înregistrează aproximativ 1.000 de cazuri de infectare cu coronavirus la fiecare 24 de ore ne arată că am ajuns într-o nouă față de platou în epidemie și că putem spera la o pantă descendentă, a afirmat Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumologie Marius Nasta, din București, la postul Digi 24.

Potrivit medicului, acesta este un semn bun și, cu adoptarea unor măsuri suplimentare, lucrurile pot fi readuse sub control.

„În Institutul Marius Nasta, pacienții pozitivi nu mai cer externarea chiar dacă a trecut numărul de zile conform legii. Doresc să plece când sunt negativi“

„E bine că avem acest platou, ne dă speranța că dacă pacienții respectă autoizolarea și cei pozitivi aleg opțiunea testării cât mai rapid avem șansa de pantă descendentă. În Institutul Marius Nasta, pacienții pozitivi nu mai cer externarea chiar dacă a trecut numărul de zile conform legii. Doresc să plece când sunt negativi”, a povestit Beatrice Mahler.

Se înregistrează astfel o primă schimbare de optică în percepția concretă a publicului și atitudinea oamenilor față de această epidemie. Timp de câteva luni, cât situația a fost ținută sub control, o mare parte a publicului a fost tentată să asculte propaganda rusă și a PSD, care vehiculează și acum teorii ale conspirației. Mulți oameni credeau că virusul nu există, că totul e pus la cale de o conspirație mondială sau că se urmărește controlarea lor prin antenele 5G – toate, teme ale conspiraționiștilor.

Schimbarea de atitudine a populației este vizibilă, din momentul agravării situației medicale

De când situația s-a degradat, iar spitalele au început să se aglomereze cu victime, și comportamentul publicului s-a schimbat.

Există în continuare un segment important care ignoră complet orice măsuri de precauție, oameni care urcă în autobuze și intră în magazine fără mască de protecție și puși pe scandal, sau care participă la petreceri cu sute de persoane. Acest gen de evenimente are loc mai ales pe litoral și în zonele controlate de clanurile interlope, dar și în restaurante unde politicieni sau afaceriști consideră că lor nu li se poate întâmpla nimic.

Dar în acest moment, mai ales în orașe, majoritatea populației se protejează, este precaută și poartă mască de protecție în spațiile închise.

Beatrice Mahler spune că impunerea acestei măști și în spațiile deschise, unde este aglomerație, ar fi bine-venită, pentru că virusul rămâne o perioadă suspendat în aer, după ce o persoană infectată a trecut pe acolo.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here