Încă o gafă monumentală a Mariei Grapini: Ungaria are o populație de 3 ori mai mică decât România! După „Letiția” și „Tela Viv”…

2
12472
"Uite-atât de mare e Ungaria!" FOTO: Facebook Maria Grapini

Caraghioasa Maria Grapini, trimisă de PSD în Parlamentul European pentru încă o tură, ca să le arate tuturor că, indiferent cât de limitat ai fi, dacă ești fidel Partidului ți se găsește un loc călduț, a fost din nou protagonista unei scene comice.

Dorind să intervină manipulator, conform cu “punctajul partidului”, la o postare a lui Ovidiu Nahoi, redactor șef la Radio France International, Grapini a fost prinsă imediat cu o minciună infantilă, devenind ciuca ironiilor pe Facebook.

Maria Grapini, pe Facebook: “Ungaria are jumătate din cât are România numai că în aceste condiții are mai mult, dacă ținem cont că populația este de trei ori mai mică”

Ovidiu Nahoi a publicat, pe contul său de Facebook, un grafic cu repartizarea sumelor convenite pentru planul de redresare economică rezervat țărilor UE după criza Covid-19. Jurnalistul a adăugat: “Nu, Ungaria nu are 100 de miliarde de la UE. Nu mai credeți toate minciunile! Are jumătate față de România”.

Au comentat mai multe persoane, iar în discuție s-a băgat, la un moment dat, PSD-ista Maria Grapini.

În conformitate cu directivele interne ale partidului, care se zbate să acrediteze ideea că banii primiți de România (80 de miliarde în total, buget 2021-2027 și plan de redresare economică) n-ar fi, de fapt, mulți, Maria Grapini a scris sub postarea lui Nahoi că “Ungaria are jumătate din cât are România numai că în aceste condiții are mai mult, dacă ținem cont că populația este de trei ori mai mică”.

Grapini a debitat, evident, o prostie cât capul ei, pentru că Ungaria nu are și nu a avut niciodată o populație de trei ori mai mică decât a României. În acest moment, conform datelor oficiale, Ungaria are 9,8 milioane de locuitori, iar România – 19,4 milioane, așadar o populație aproape dublă.

În cazul acesta special, chiar nu e clar dacă pe Grapini atât au dus-o mintea și cunoștințele sale foarte mărginite, care au făcut-o celebră în România și chiar la Parlamentul European, sau dacă europarlamentara PSD a încercat o manipulare grosieră.

S-a râs copios pe Facebook de europarlamentara PSD. Nahoi, redactor șef la RFI: “Ați greșit dumneavoastră la aritmetică sau ați crezut că nu verificăm?”

Cert este că mincinoasa n-a rămas netaxată. Primul utilizator care i-a răspuns, Adrian Teacă, i-a atras atenția că “Ungaria are 10 milioane de locuitori. Cum să aibă populația de trei ori mai mică decât România?”. În discuție a intervenit și Ovidiu Nahoi: “Doamnă Grapini, Ungaria are 9,8 milioane de locuitori. Ați greșit dumneavoastră la aritmetică sau ați crezut că nu verificăm?”.

A urmat un lung șir de ironii și reproșuri din partea altor oameni. Laurențiu Popa i-a dat o problemă, “dacă Ungaria are de patru ori mai puțin decât România, dar are mai mult în aceste condiții, să se calculeze aria cercului”, în timp ce Alex Vinicius și-a amintit că Grapini a încercat să fure la numărătoarea voturilor, în Parlamentul European, ca să nu iasă Kovesi șefa Procuraturii Europene.

Legendara doamnă Grapini: a scris o carte cu texte copiate de pe internet, acuză telefonul că-i strecoară virgule în comentarii, trimite salutări din „Tela Viv”, pune pe hartă o țară numită „Letiția”, a încercat să fure voturi în Parlamentul European

Grapini este legendară, în România, pentru prostiile pe care le spune și le face. A lansat o carte cu texte copiate de pe internet și face tapaj de cunoștințele sale de limba română în contextul în care postările sale gem de greșeli gramaticale. Virgulele puse anapoda (sau lipsă) și cuvintele stâlcite sunt puse de PSD-istă pe seama telefonului, care îi “corectează” cu de la sine putere textele.

Legenda prostiei cuceritoare a Mariei Grapini a crescut în octombrie 2019, când, aflată în Israel, le-a transmis cu grație românilor: „Seara buna din Tela Viv!Am terminat munca pe ziua de azi!”. Apoi a corectat: „Va doresc noapte buna din frumosil oras Tela Viv! Pe maine!”.

Tot doamna Grapini a inventat p nouă țară a Uniunii Europene – Letiția -, într-un mesaj propagandistic, care-o includea și pe ea: „Cativa eurodeputati inimosi din Romania, Bulgaria,Ungaria,Polonia,Letitia discuta cum sa salveze transportul international pentru tarile din est”.

Și în mesajele din „Tela Viv”, și în cel despre „Letiția” am păstrat gramatica infernală a Mariei Grapini, să vă bucurați cu toții de ea!

Personajul nu este însă, așa cum s-ar putea crede, doar un limitat inofensiv, ci se încadrează în tiparul PSD-istului clasic: compensează incultura cu tupeu, lipsă de scrupule și agresivitate. Grapini este o sursă de fake news la Bruxelles, iar în 2018, când s-a votat în Parlamentul European pentru nominalizarea candidatului la funcția de procuror șef al UE, a fost prinsă de colegii din alte țări că încerca să fure din voturile Laurei Codruța Kovesi! A ieșit scandal, iar Grapini a fost, pur și simplu, dată la o parte de o colegă din Partidul Verzilor, care a continuat numărătoarea în locul româncei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. Unele partide au cautat oameni prosti dar devotati care sa spuna bazaconii preluate fara a gandi , crezand ca populatia este mai proasta ca ei si nu intelege nimic . .

  2. Nu va este rusine, criticati pe Maria Grapini, dar pe ceilalti hoti nu îi vedeti Basescu, Blaga, Udrea, Berceanu, Boc, Orban, Iohannis..etc..si lista poate continua. De ce, ati spalat dosarele lor s-au cine plateste mai bine pe ăia îi aparati ? Nu sunteti un roman cinstit tot un conrupt sunteti..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here