Băsescu joacă dur: dacă PNL și USR nu cooptează PMP în alianța anti-Firea, el va candida la Primăria Capitalei și va rupe din voturile lui Nicușor Dan!

1
2228

Când zarurile păreau ca și aruncate la alegerile pentru Primăria Bucureștiului, în ecuație apare un nou element care complică situația. Gabriela Firea și PSD ar putea primi o nesperată mână de ajutor de la Traian Băsescu.

Fostul președinte al României (2004-2014) și primar al Bucureștiului (2000-2004), acum europarlamentar din partea PMP, spune că-și va depune candidatura la Primăria Generală dacă partidul său nu e cooptat de PNL și USR în alianța anti-Firea.

Pe Băsescu îl deranjează că liberalii au început să racoleze și de la PMP și că partidul său e scos din calculele unei alianțe a Opoziției

Pe Traian Băsescu (68 de ani) îl deranjează atât faptul că se prefigurează o coalizare a celor două partide cu excluderea PMP, cât și faptul că liberalii au început să racoleze membri din partidul său, cărora le oferă locuri eligibile pe listele lor.

Deși spune că preconizata sa candidatură nu-l vizează pe Nicușor Dan (candidatul susținut până acum de USR-PLUS, PNL și PMP), ci pe Gabriela Firea, este evident că Traian Băsescu ar urma să rupă din electoratul Opoziției și în niciun caz din cel al PSD, care îi e oricum ostil.

„Categoric, dacă alianța de dreapta înseamnă doar PNL și USR, nu voi lăsa partidul să rămână în derivă. Noi am fost cei care au inițiat ideea ca Nicușor Dan să fie candidat unic pentru dreapta. Acum aflăm că PMP nu e binevenit. Foarte bine, PMP nu e partid de milogi. Ne vom juca șansa”, a comentat Băsescu.

Pentru Firea și PSD, aflați pe tobogan în București, “spargerea” electoratului din Opoziție e cea mai bună veste

Fostul președinte pretinde că PMP ar avea 10% din intențiile de vot în București, iar intrarea sa în cursă a crește substanțial acest procentaj. „Singura problemă este o decizie a partidului. I-am informat că dacă au nevoie de serviciile mele sunt aici. (…) Am discutat cu Eugen Tomac solicitându-i ca după ce definitivează lista de candidați să aibă în vedere și candidatura mea”, a mai afirmat Băsescu.

Acesta a comentat și racolajul pe care-l fac liberalii: “Nu-mi place, și asta arată că ar putea fi un plan la care vizează absorbția PMP în PNL. Nimeni din actualul PMP nu are veleități de a se revendica de la Brătieni. Cei cu acele veleități s-au dus. Noi ne revendicăm de la Petre Roman și mergem înainte”.

Și Gabriela Firea are probleme mari pe partea sa de electorat. Robert Negoiță și Victor Ponta au bătut palma să susțină un candidat la Primăria Generală. Indiferent că va fi chiar Negoiță, Ponta sau o altă persoană aleasă de cei doi, acest candidat va “mânca” din voturile PSD într-un moment în care, oricum, Firea e deja cotată la 10% în spatele lui Nicușor Dan.

Conform ultimului sondaj, Nicușor Dan avea 54,5% din intențiile de vot, iar Gabriela Firea – 45,5%.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here