Site-ul Adevărul, al 4-lea ca trafic în România, e picat de două zile. Chiar și așa, contorizează aproape 300.000 de „unici” pe zi!

0
948

Site-ul Adevărul, al 4-lea ca trafic în România, este “căzut” începând de marți seara. Nu este vorba de un atac cibernetic, ci de o problemă de ordin tehnic, au declarat pentru Pagina de Media surse din zona de mentenanță a publicației.

Adevarul.ro, extensia ziarului „Adevărul”, îi aparține lui Cristian Burci și, potrivit datelor oficiale ale sati.ro, este al patrulea site din România, ca trafic, și al treilea din branșa mass-media.

Luni, 25 ianuarie, ultima zi în care a funcționat fără probleme, Adevărul.ro a avut 661.312 vizitatori unici și 1.637.668 de afișări. Pe primul loc în România s-a aflat luni Digi 24, cu 1.284.802 “unici”, iar pe locul doi – platforma de anunțuri www.olx.ro – cu 890.418 “unici”.

Utilizatorii care au încercat să acceseze Adevărul.ro în aceste zile au întâlnit anunțul: “Am întâmpinat o problemă. Te rugăm să încerci în câteva secunde”.

Problema ar fi la hardware, susțin sursele Paginademedia.ro. Cei de la „Adevărul” au sperat că lucrurile vor fi remediate până miercuri seara, dar joi după-amiază site-ul era în continuare căzut.

Situația este absolut neobișnuită. Așa ceva nu se întâmplă decât foarte rar în cazul site-urilor puternice, iar defecțiunile nu durează decât minute sau, cel mult, ore.

Pentru o publicație cu traficul „Adevărul”, pierderea a două zile de trafic poate fi o grea pagubă financiară. La publicații care au sute de mii de “unici” și milioane de vizualizări, veniturile din publicitate ajung și la zeci de mii de euro pe zi.

Totuși, în mod bizar, chiar dacă site-ul nu funcționează, Adevarul.ro a avut miercuri, 27 ianuarie, nu mai puțin de 289.987 de „unici” și 416.855 de vizualizări! Un specialist consultat de Ziaristii.com a explicat situația: „«Adevărul» este un site cu trafic mare. Există un obicei de consum. Oamenii care intrau direct pe site au făcut acest lucru din reflex miercuri, de aici și numărul mare de unici și de vizualizări“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here