Regimul Dragnea-PSD a încercat să compromită protestele #Rezist angajând cu 250.000 $/lună o firmă de lobby din SUA. Rolul lui Burci și al fiului său

2
9160
Imaginile de la protestele anticorupție din februarie 2017 care au băgat groaza în mafia PSD și au devenit virale pe plan internațional

Regimul PSD-Dragnea a încercat, în februarie 2017, să compromită protestele anticorupție care zguduiau România la acea dată cu ajutorul unei firme de lobby din SUA, scriu procurorii DNA în dosarul penal deschis în afacerea vizitei fostului lider social-democrat la investirea lui Trump, acum 4 ani.

Potrivit rechizitoriului, din care unele fragmente au fost prezentate miercuri seara, la Antena 3, Guvernul Grindeanu a semnat, în februarie 2017, un contract cu consultantul politic american Barry Jackson.

Ținta era sprijinirea regimului PSD în planul imaginii făcute praf la nivel internațional de afacerea Ordonanței 13. Erau vizați protestatarii anticorupție, care urmau să fie compromiși pentru a pierde sprijinul și simpatia pe plan internațional.

Pe plan intern, mașinăria de propagandă duduia în februarie 2017: presa mogulilor și oficialii PSD acuzau multinaționalele că au scos oamenii cu forța în stradă, iar pe Soros – că dă 100 de lei de adult, 50 de lei de copil și 30 de lei de câine. Cristoiu întreba de unde au protestatarii „lanternă la telefon” 

Pe plan intern, protestele anticorupție care cuprinseseră ca un incendiu întreaga țară erau deja ținta focului încrucișat al propagandei PSD pe toate palierele: de la nivelul guvernului continuând cu activiștii de partid, posturile TV și publicațiile mogulilor și terminând cu rețelele de postaci din social media.

Inventivitatea oamenilor ieșiți în stradă în iarna lui 2017 i-a copleșit pe lătrăii mogulilor și pe șefii PSD, care nu-și puteau imagina, pur și simplu, că românii pot protesta pentru principii

Era momentul în care la România TV se afirma că Soros plătește 100 de lei pentru fiecare protestatar adult, 50 de lei pentru fiecare copil 30 de lei per câine adus de stăpâni în Piața Victoriei, iar Ion Cristoiu întreba conspiraționist, la același post, „cine le-a dat lasere” participanților la miting și de unde au „lanternă la telefon”.

Dragnea, susținut de întregul aparat de partid, de la cel mai înalt nivel și până la ultimul politruc, acuza că oamenii sunt scoși cu forța în stradă de multinaționale, iar totul e o conspirație a Occidentului.

Corina Drăgotescu, atunci angajată la România TV, a ieșit în stradă cu un câine de pluș, „pentru a vedea” dacă primește bani la protestele din februarie 2017. Oamenii din jur au huiduit-o și au aruncat cu bancnote în ea. Postul lui Sebi Ghiță a dezinformat la foc automat în zilele protestelor anticorupție

Pentru campania de denigrare pe plan extern s-a luat legătura cu lobbistul Barry Jackson

Răspunsul, pe Facebook, al asociației Declic, în februarie 2017, la întrebarea conspirativă a lui Cristoiu: „Cine le-a dat lasere manifestanților?”

Această retorică nu putea prinde, bineînțeles, chiar acasă la “imperialiștii” acuzați că au complotat să-i submineze pe toți “patrioții” pe care-i reprezenta PSD: oligarhii, clanurile interlope, baronii locali, clientela de partid înfiptă în bugetul public.

Așa că s-a apelat la experți americani care ar fi urmat să prelucreze profesionist campania “de export”. Conform dosarului DNA, intermediarul a fost Cristian Burci, patronul trustului de presă Adevărul.

DNA:În data de 5 februarie 2017, în contextul în care presa occidentală aborda subiectul protestelor din România, Elliot Broidy l-a pus în legătură pe Cristian Burci cu Barry Jackson, consultant politic american, căruia i-a prezentat situația din România și i-a cerut să accepte angajamentul în această țară. (…) În data de 22 februarie 2017, ora 10.03, Carlo Burci(fiul omului de afaceri – n. red.) le-a trimis lui Elliot Broidy, Cristian Burci și Steve Loglisci un e-mail cu titlul (…) , în care se precizează că angajarea lui Barry Jackson este finalizată, urmând ca acesta să trimită contractul, iar 90% se va finaliza și angajarea societății americane de lobby Brownstein Hyatt Schreck pentru Guvernul României, urmând ca aceasta să primească în jur de 200-250.000 USD pe lună. (…) În data de 22 februarie 2017, Barry Jackson l-a întrebat pe Cristian Burci către cine trebuie să se adreseze și cine va face plata (…) Ulterior, Barry Jackson ar fi fost plătit de Cristian Burci. Organele judiciare din Cipru au răspuns prompt la un ordin european pus în executare de DNA și au transmis în România documentele bancare din care rezultă transferul a 30.000 de dolari, din 24.05.2017, făcut de asociatul fiului lui Cristian Burci în conturile lui Jackson”.

Cristian Burci, om-cheie în operațiunea PSD „Compromiteți protestele #Rezist!”

Acest dosar este instrumentat la DNA de procurorul Jean Uncheșelu – ținta a numeroase campanii de linșaj public instrumentate de presa mogulilor și de conducerea PSD.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here