„Rușii nu vor lua niciodată Odessa!” Teama lui Putin: după retragerea trupelor ruse din regiunea Kiev, ucrainenii vor trimite forțe suplimentare în Donbass

1
10016

„Totul se va decide în Est”. Sunt cuvintele rostite de Aleksei Arestovici, consilierul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski. Adică, după ce trupele dictatorului criminal Vladimir Putin au fost învinse în regiunea Kiev și au părăsit acel teritoriu, marele război se va da în așa-zisele „republici populare” Donețk și Lugansk, care formează bazinul Donbass.

Rușii se grăbesc să-și transfere spre Donbass militarii care s-au chinuit să captureze fără succes capitala Kiev. În același timp, Putin se teme foarte tare că, după retragerea rusă din regiunea Kiev, și ucrainenii vor trimite luptători suplimentari din capitală, ca să elibereze partea de est a țării, până la granița cu Rusia.

„Cred că totul se va decide în favoarea noastră. Rușii nu au o rezervă pentru a continua în mod activ această fază. Este nevoie de cel puțin 2-3 luni pentru a colecta aceste rezerve”

Aleksei Arestovici susține însă că Moscova nu mai are resurse suficiente pentru a pune mâna în totalitate pe sudul, sud-estul și estul Ucrainei. Mai mult, îi vede pe „putiniști” plecând în mod activ din Ucraina în 3 zile. Conform site-ului Obozrevatel.com, declarațiile sale au fost făcute cu ocazia vizitei la Irpin, oraș recent eliberat de forțele ucrainene.

Aleksei Arestovici: „Cred că totul se va decide în favoarea noastră. Ei (rușii – n. red.) nu au o rezervă pentru a continua în mod activ această fază. Este nevoie de cel puțin 2-3 luni pentru a colecta aceste rezerve. Sancțiunile le vor termina economia. Adică, totul se va hotărî în 2-3 săptămâni. Am spus adesea 2-3 săptămâni, dar asta este valabil de la începutul fazei a doua. Acum începe. Cred că ar trebui să plece activ în trei zile și după aceea totul se va decide în 2 săptămâni”.

„Rușii nu vor lua niciodată Odessa!”

De asemenea, într-o intervenție la postul de televiziune Canal 24, preluată de Obozrevatel.com, același oficial ucrainean afirmă cu tărie că armata lui Putin nu va cuceri niciodată Odessa. Știind asta, rușii iau în calcul să apeleze chiar la militarii dislocați în Transnistria. Motivul? Să-i determine pe ucraineni să-și țină trupele la Odessa și astfel să nu participe la eliberarea totală a Donbass-ului.

  • „Vorbim despre încercările rușilor de a asigura un cordon operațional al trupelor noastre între Izium și Maryinka, de a le lua captive și de a termina Mariupolul.”
  • „Ei (rușii – n. red.) părăsesc regiunea Kiev, nu vor lua niciodată Odessa și înțeleg că putem lua unități libere care au păzit regiunea Kiev și regiunea Odessa – și să le transferăm spre est. Pentru a preveni acest lucru, ei pun la punct noi modalităţi de a ține pe loc trupele noastre. În special, ameninţarea venită din Transnistria.”

Amenințarea venită din Transnistria pare mai mult o utopie. În nerecunoscuta republică separatistă, care face parte din Republica Moldova, se află doar 1.500 de militari ai Armatei a 14-a din Federația Rusă. În plus, tehnica militară este una învechită. În 2019, grupul operațional era condus de colonelul Dmitri Zelenkov.

Pentru comparație: într-o singură zi, armata lui Zelenski a măcelărit aproape 1.700 de militari inamici, transferați în Ucraina din regiunile separatiste georgiene Abhazia și Osetia de Sud.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Boicotat de liberali, Cîțu și-a dat demisia de la șefia PNL. A rezistat doar 6 luni și 7 zile. El zice că l-a costat „compromisul făcut cu PSD”

* Gheorghe Flutur – președinte interimar al PNL până la Congres. Partidul nu mai are nici secretar general, Vîlceanu a demisionat odată cu Cîțu. El pleacă și din Guvern

* Micul turnător Băsescu, hăituit de marele turnător Voiculescu cu abjecta „lege a lui Iohannis”. De Iliescu nu se atinge nimeni

* Trompetele Rusiei pregătesc circul anti-Zelenski în Parlament. Șoșoacă și Coarnă s-au ploconit la Ambasada Rusiei, AUR dă comunicate ultimative

Senatorul Lavric, lider AUR: „Depinde cine va câștiga, Putin sau globaliștii. Se vrea distrugerea națiunilor creștine”. Rusia devine astfel, din agresor, un erou care luptă pentru libertate

* Actor cu o avere impresionantă, Mihai Mălaimare a fost dat în judecată pentru că nu și-a plătit utilitățile. Ce sumă are de achitat fostul deputat

* VIDEO. Zelenski îl atacă dur pe Viktor Orban chiar în ziua alegerilor din Ungaria. „E singurul din Europa care-l susţine deschis pe Putin. Și-a pierdut onestitatea undeva printre contactele sale cu Moscova”

* Victorie istorică a armatei ucrainene asupra Rusiei teroriste: „Întreaga regiune Kiev a fost eliberată de inamic!”

* Tot mai mulți militari ruși, inclusiv comandanți, refuză să mai participe la războiul împotriva Ucrainei. Putin recrutează civili din Donbass-ul ocupat și din Crimeea anexată

* Fost comandant NATO: „Cât timp Putin se află la Kremlin, nu poate exista pace în Europa“

Al 7-lea general rus căsăpit de ucraineni într-o lună de război. Generalul Rezanțev era „comandantul de aur al Kremlinului”

„La Kremlin se formează un pluton de execuție circular, toți cei prezenți își îndreaptă armele unii spre alții. Regimul Putin se clatină pentru prima oară” – analiza profesorului Galeotti, expert în Rusia lui Putin

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

* Cele 8 grupe la Campionatul Mondial de fotbal, Qatar 2022. Derby Germania – Spania încă din start

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here