Lăsați singuri la ședința de ieri, Cîțu și Vîlceanu au boicotat azi Consiliul Național al PNL, care l-a înscăunat pe Flutur

0
1472
Florin Cîțu - Dan Vîlceanu

Consiliul Național extraordinar al PNL, desfășurat duminică, l-a desemnat pe Gheorghe Flutur președinte interimar al partidului, la o zi după demisia președintelui Florin Cîțu. Interimatul lui Flutur va ține exact o săptămână, până la Congresul de duminică, 10 aprilie, când la șefia PNL va fi înscăunat premierul Nicolae Ciucă. Secretar general interimar, în locul lui Dan Vîlceanu, este Lucian Bode, ministru de Interne și unul dintre cei patru prim-vicepreședinți ai partidului.

De la Consiliul Național extraordinar au lipsit cele două personaje care au condus partidul până ieri: Florin Cîțu (ex-președinte) și Dan Vîlceanu (ex-secretar general).

Gheorghe Flutur (61 de ani) a anunțat că a preluat interimar șefia PNL până la congresul extraordinar al partidului, care ar putea avea loc duminică, 10 aprilie, unde va fi ales un nou președinte al formațiunii politice, după demisia lui Florin Cîțu. Flutur este președintele Consiliului Județean Suceava.

Lucian Bode (47 de ani) este secretar general interimar al PNL, timp de o săptămână, în echipă cu președintele interimar Gheorghe Flutur. Bode va fi probabil secretar general al PNL și după Congresul de duminica viitoare, în echipa președintelui Nicolae Ciucă. În acest caz, el va obține funcția de secretar general candidând pentru ea la Congres și renunțând să mai fie prim-vicepreședinte. Bode este deputat și ministru de Interne.

Astfel, conducerea interimară a PNL a fost preluată, pentru o săptămână, de doi din cei patru prim-vicepreședinți: Gheorghe Flutur (președinte) – Lucian Bode (secretar general). Ceilalți doi prim-vicepreședinți sunt Rareș Bogdan (europarlamentar) și Iulian Dumitrescu (președintele Consiliului Județean Prahova).

Flutur: „Candidaturile pot fi depuse până miercuri, ora 18.00”

„Astăzi, colegii m-au propus pe mine să preiau atribuțiunile președintelui PNL, interimar, până la Congres. A fost un vot în unanimitate și le mulțumesc pentru încredere colegilor.

Pentru că tot ieri a intervenit demisia secretarului general al partidului, am propus preluarea atribuțiunilor de secretar general de către domnul prim-vicepreședinte Lucian Bode pe această perioadă. Avem foarte multe activități și e nevoie ca secretariatul general să fie coordonat. Și domnia sa a avut vot în unanimitate în Biroul Politic Național.

Congresul extraordinar al PNL, pentru alegerea președintelui partidului, va fi convocat duminica viitoare, 10 aprilie, ora 11.00, la Palatul Parlamentului, sala Alexandru Ioan Cuza. Numărul de delegați pe care îl propunem: 1.300. Dintre aceștia, 617 sunt delegați de drept, iar diferența de 683 – delegați aleși de organizații.

Candidaturile pot fi depuse până miercuri, 6 aprilie, ora 18.00. Apoi, dezbaterile vor trebui să aibă loc în județe până vineri seara, la ora 22.00.”

Ciucă „analizează” dacă va candida sau nu. Se ascunde degeaba: Iohannis a încheiat deja „analiza”!

Premierul Nicolae Ciucă a declarat duminică, după ședința Consiliului Național PNL, că nu a luat o decizie privind candidatura la funcția de președinte, dar că „analizează”.

„Atunci când voi lua o decizie în acest sens, o voi face (depunerea candidaturii – n.red.). Până în acest moment nu am luat o decizie. Analizez”, a spus Ciucă.

Despre o demisie a lui Florin Cîțu și din funcția de președinte a Senatului, după ce acesta a pierdut funcția de lider al PNL, Ciucă a precizat: „În acest moment, nediscutându-se alte demersuri și având în vedere tot ceea ce s-a petrecut la nivelul PNL, nu văd de ce ar trebui să plece”.

Ciucă a sesizat absența lui Forin Cîțu la ședința Consiliului Național. Premierul a spus că „ar fi fost bine să vină” și Cîțu.

Vîlceanu – Cîțu – Iohannis, cu doar 6 luni în urmă. Acum, un asemenea selfie nu mai e posibil

Fostul prim-ministru şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al PNL, sâmbătă, când și ședința convocată de el a fost boicotată, ba chiar a fost un boicot generalizat. În afară de ministrul Dan Vîlceanu, deputatul Cristian Băcanu și veteranul Teodor stolojan, n-a venit nimeni la ședința lui Cîțu.

„Aş fi vrut să-mi prezint demisia în faţa colegilor mei. Nu s-a putut, nu au fost acolo, aşa că doar am înregistrat-o la partid. Din acest moment am demisionat din funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal”, a anunțat Cîţu sâmbătă.

Şi secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, şi-a anunţat demisia, precizând că intenţionează să renunţe şi la funcţia de ministru al Investiţiilor și Proiectelor Europene.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Boicotat de liberali, Cîțu și-a dat demisia de la șefia PNL. A rezistat doar 6 luni și 7 zile. El zice că l-a costat „compromisul făcut cu PSD”

* Gheorghe Flutur – președinte interimar al PNL până la Congres. Partidul nu mai are nici secretar general, Vîlceanu a demisionat odată cu Cîțu. El pleacă și din Guvern

* Micul turnător Băsescu, hăituit de marele turnător Voiculescu cu abjecta „lege a lui Iohannis”. De Iliescu nu se atinge nimeni

* Trompetele Rusiei pregătesc circul anti-Zelenski în Parlament. Șoșoacă și Coarnă s-au ploconit la Ambasada Rusiei, AUR dă comunicate ultimative

Senatorul Lavric, lider AUR: „Depinde cine va câștiga, Putin sau globaliștii. Se vrea distrugerea națiunilor creștine”. Rusia devine astfel, din agresor, un erou care luptă pentru libertate

* Actor cu o avere impresionantă, Mihai Mălaimare a fost dat în judecată pentru că nu și-a plătit utilitățile. Ce sumă are de achitat fostul deputat

* VIDEO. Zelenski îl atacă dur pe Viktor Orban chiar în ziua alegerilor din Ungaria. „E singurul din Europa care-l susţine deschis pe Putin. Și-a pierdut onestitatea undeva printre contactele sale cu Moscova”

* Victorie istorică a armatei ucrainene asupra Rusiei teroriste: „Întreaga regiune Kiev a fost eliberată de inamic!”

* Tot mai mulți militari ruși, inclusiv comandanți, refuză să mai participe la războiul împotriva Ucrainei. Putin recrutează civili din Donbass-ul ocupat și din Crimeea anexată

* Fost comandant NATO: „Cât timp Putin se află la Kremlin, nu poate exista pace în Europa“

Al 7-lea general rus căsăpit de ucraineni într-o lună de război. Generalul Rezanțev era „comandantul de aur al Kremlinului”

„La Kremlin se formează un pluton de execuție circular, toți cei prezenți își îndreaptă armele unii spre alții. Regimul Putin se clatină pentru prima oară” – analiza profesorului Galeotti, expert în Rusia lui Putin

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

* Cele 8 grupe la Campionatul Mondial de fotbal, Qatar 2022. Derby Germania – Spania încă din start

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here