Tot mai mulți militari ruși, inclusiv comandanți, refuză să mai participe la războiul împotriva Ucrainei. Putin recrutează civili din Donbass-ul ocupat și din Crimeea anexată

4
5190

După victoria istorică înregistrată de armata ucraineană asupra Rusiei în regiunea Kiev, tot mai mulți comandanți ai trupelor de ocupație, de la diferite niveluri, refuză să mai lupte împotriva statului vecin. De asemenea, militarii din subordinea lor scriu rapoarte în care își anunță demisia din armtă.

Noua realitate reiese din rezumatul frontului de război întocmit în dimineața zilei de duminică, 3 aprilie, de către Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, preluat de site-ul Obozrevatel.com.

Conducerea de la Kremlin încearcă să compenseze pierderile mobilizându-i pe civili. Potrivit Ministerului Apărării de la Kiev, ocupanții continuă să se retragă din anumite zone ale Ucrainei. Starea lor morală și psihologică este una scăzută, lipsită de motivație.

Vă prezentăm principalele declarații făcute de Ministerul Apărării Ucrainei.

„Invadatorii ruși continuă să plaseze arme și echipamente militare în apropierea locuințelor”

  • „Comandanții diferitelor niveluri ale Diviziei a 3-a de puști motorizate a Armatei a 20-a combinate a Federației Ruse, din districtul militar de vest, refuză să participe la ostilități. În plus, personalul militar scrie scrisori de demisie în masă.”
  • „Personalul grupurilor tactice din Batalionul 2 al bazei militare a 4-a din Armata a 58-a combinată a districtului militar de sud a refuzat să participe la ostilitățile de pe teritoriul Ucrainei. Este planificată întoarcerea lui la punctele de desfășurare permanentă.”
  • „Pentru a compensa pierderile de personal, conducerea rusă militează pentru ca populația civilă să se alăture Forțelor Armate. Astfel de evenimente au loc atât pe teritoriul Rusiei, cât și pe teritoriile ocupate temporar din regiunile Donețk și Lugansk și Republica Autonomă Crimeea.”
  • „Continuă cazurile sistematice de încălcări ale cerințelor dreptului internațional umanitar privind desfășurarea războiului. Invadatorii ruși continuă să plaseze arme și echipamente militare în imediata apropiere a infrastructurii de locuințe, să efectueze măsuri de filtrare în teritoriile ocupate temporar, să comită violențe împotriva rezidenților locali, să se angajeze în jafuri.”
  • „Pe teritoriul regiunilor Donețk și Lugansk, apărătorii Ucrainei au respins în ultima zi șase atacuri inamice, au distrus patru tancuri, șase vehicule blindate și șapte vehicule ale inamicului.”
  • „Gruparea Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei a lovit ieri 8 ținte aeriene: două avioane, un elicopter, o aeronavă fără pilot și patru rachete de croazieră. Aviația Forțelor Aeriene a continuat să lovească locurile de acumulare a trupelor inamice, coloanele de echipamente militare și centrele logistice.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Boicotat de liberali, Cîțu și-a dat demisia de la șefia PNL. A rezistat doar 6 luni și 7 zile. El zice că l-a costat „compromisul făcut cu PSD”

* Gheorghe Flutur – președinte interimar al PNL până la Congres. Partidul nu mai are nici secretar general, Vîlceanu a demisionat odată cu Cîțu. El pleacă și din Guvern

* Micul turnător Băsescu, hăituit de marele turnător Voiculescu cu abjecta „lege a lui Iohannis”. De Iliescu nu se atinge nimeni

* Trompetele Rusiei pregătesc circul anti-Zelenski în Parlament. Șoșoacă și Coarnă s-au ploconit la Ambasada Rusiei, AUR dă comunicate ultimative

Senatorul Lavric, lider AUR: „Depinde cine va câștiga, Putin sau globaliștii. Se vrea distrugerea națiunilor creștine”. Rusia devine astfel, din agresor, un erou care luptă pentru libertate

* Actor cu o avere impresionantă, Mihai Mălaimare a fost dat în judecată pentru că nu și-a plătit utilitățile. Ce sumă are de achitat fostul deputat

* Victorie istorică a armatei ucrainene asupra Rusiei teroriste: „Întreaga regiune Kiev a fost eliberată de inamic!”

* Fost comandant NATO: „Cât timp Putin se află la Kremlin, nu poate exista pace în Europa“. Generalul britanic consideră retragerea rușilor de lângă Kiev “o recunoaștere a eșecului”

Al 7-lea general rus căsăpit de ucraineni într-o lună de război. Generalul Rezanțev era „comandantul de aur al Kremlinului”

„La Kremlin se formează un pluton de execuție circular, toți cei prezenți își îndreaptă armele unii spre alții. Regimul Putin se clatină pentru prima oară” – analiza profesorului Galeotti, expert în Rusia lui Putin

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

* Cele 8 grupe la Campionatul Mondial de fotbal, Qatar 2022. Derby Germania – Spania încă din start

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here