VIDEO. Zelenski îl atacă dur pe Viktor Orban chiar în ziua alegerilor din Ungaria. „E singurul din Europa care-l susţine deschis pe Putin. Și-a pierdut onestitatea undeva printre contactele sale cu Moscova”

0
8100
Volodimir Zelenski - Viktor Orban

Președintele Ucrainei se implică, printr-un mesaj explicit, în alegerile parlamentare din Ungaria. În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 2.00, Volodimir Zelenski a vorbit despre Viktor Orban și politica sa pro-Putin, cu câteva ore înainte ca maghiarii să poată merge la vot.

După ce a subliniat faptul că trupele ucrainene au recâştigat controlul în zone din regiunea Kiev şi Cernigău, președintele Zelenski l-a criticat dur pe actualul premier al Ungariei, Viktor Orban – „singurul din Europa care-l susţine deschis pe Putin”.

Volodimir Zelenski:„Vreau să apelez la o altă persoană care nu pare să înţeleagă pe deplin ce se întâmplă nu doar în Ucraina, ci în toată Europa: premierul Ungariei. El este practic singurul din Europa care-l susţine deschis pe Vladimir Putin. Nu am cerut nimic special de la oficialii de la Budapesta. Nu am primit tranzitul vital al ajutorului de apărare, nu am văzut conducere morală, nu am văzut niciun efort de a opri războiul. De ce aşa? Toată Europa încearcă să oprească războiul, să readucă pacea. Atunci de ce este Budapesta opusă întregii Europe? De ce este împotriva tuturor țărilor civilizate? Pentru ce? Este ceea ce se cheamă onestitatea pe care Viktor Orban a pierdut-o. Probabil că a pierdut-o undeva printre contactele sale cu Moscova”.

VIDEO: Referirea la Ungaria lui Viktor Orban e spre final

„Armata Ucrainei nu-i lasă pe invadatori să plece fără luptă”

În același video-mesaj, Volodimir Zelenski a avertizat că trupele ruseşti vor să captureze regiunea Donbass şi sudul Ucrainei.

„Apărătorii noştri continuă să recâştige controlul asupra comunităţilor din regiunile Kiev şi Cernihiv. Sunt tot mai multe steaguri naţionale ucrainene arborate în zonele care au fost ocupate temporar. Forţele Armate Ucrainene nu-i lasă pe invadatori să plece fără luptă, le provoacă pagube, îi distrug pe toţi cei la care pot ajunge. Ne întărim apărarea în direcţia estică şi în Donbass”, a spus Zelenski.

El a continuat: „Suntem conştienţi că inamicul are rezerve pentru a creşte presiunea în est. Care este obiectivul trupelor ruseşti? Vor să captureze atât Donbass-ul, cât şi sudul Ucrainei. Care este obiectivul nostru? Să ne apărăm pe noi înşine, libertatea noastră, teritoriul nostru şi poporul nostru”.

Zelenski a lansat un nou apel pentru înarmarea urgentă a țării sale: „Din păcate, Ucraina nu a primit încă suficiente sisteme antirachetă occidentale moderne, nu a primit avioane şi nu a primit ceea ce partenerii ar putea oferi şi pot oferi în continuare”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Boicotat de liberali, Cîțu și-a dat demisia de la șefia PNL. A rezistat doar 6 luni și 7 zile. El zice că l-a costat „compromisul făcut cu PSD”

* Gheorghe Flutur – președinte interimar al PNL până la Congres. Partidul nu mai are nici secretar general, Vîlceanu a demisionat odată cu Cîțu. El pleacă și din Guvern

* Micul turnător Băsescu, hăituit de marele turnător Voiculescu cu abjecta „lege a lui Iohannis”. De Iliescu nu se atinge nimeni

* Trompetele Rusiei pregătesc circul anti-Zelenski în Parlament. Șoșoacă și Coarnă s-au ploconit la Ambasada Rusiei, AUR dă comunicate ultimative

Senatorul Lavric, lider AUR: „Depinde cine va câștiga, Putin sau globaliștii. Se vrea distrugerea națiunilor creștine”. Rusia devine astfel, din agresor, un erou care luptă pentru libertate

* Actor cu o avere impresionantă, Mihai Mălaimare a fost dat în judecată pentru că nu și-a plătit utilitățile. Ce sumă are de achitat fostul deputat

* Victorie istorică a armatei ucrainene asupra Rusiei teroriste: „Întreaga regiune Kiev a fost eliberată de inamic!”

* Tot mai mulți militari ruși, inclusiv comandanți, refuză să mai participe la războiul împotriva Ucrainei. Putin recrutează civili din Donbass-ul ocupat și din Crimeea anexată

* Fost comandant NATO: „Cât timp Putin se află la Kremlin, nu poate exista pace în Europa“. Generalul britanic consideră retragerea rușilor de lângă Kiev “o recunoaștere a eșecului”

Al 7-lea general rus căsăpit de ucraineni într-o lună de război. Generalul Rezanțev era „comandantul de aur al Kremlinului”

„La Kremlin se formează un pluton de execuție circular, toți cei prezenți își îndreaptă armele unii spre alții. Regimul Putin se clatină pentru prima oară” – analiza profesorului Galeotti, expert în Rusia lui Putin

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

* Cele 8 grupe la Campionatul Mondial de fotbal, Qatar 2022. Derby Germania – Spania încă din start

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here