Victorie istorică a armatei ucrainene asupra Rusiei teroriste: „Întreaga regiune Kiev a fost eliberată de inamic!”

1
12511

Începând cu ziua de sâmbătă, 2 aprilie, întregul teritoriu al regiunii Kiev a fost eliberat de invadatorii ruși. Forțele Armate ale Ucrainei i-au alungat pe militarii „putiniști” din orașele Irpin, Bucha și Gostomel, unde în ultimele 5 săptămâni s-au dat bătălii teribile.

Anunțul istoric a fost făcut pe Facebook de ministrul adjunct al Apărării din Ucraina, Anna Maliar, fiind preluat de site-ul Obozrevatel.com.

  • Irpin – 60.084 locuitori în 2020.
  • Bucha – 36.971 locuitori în 2021.
  • Gostomel – 16.945 locuitori în 2020.

Regiunea Kiev se întinde pe o suprafață totală de 28.131 de kilometri pătrați. În 2020, avea o populație de 1.755.497 de locuitori. Capitala Kiev nu este inclusă în regiune. Are un statut administrativ special de oraș cu rang de regiune.

Conform recensământului din 2001, majoritatea populației regiunii Kiev era vorbitoare de ucraineană (92,27%).

Oficialul ucrainean al Ministerului Apărării a menționat, conform site-ului Obozrevatel.com, că în prezent Irpin se află sub controlul deplin al Forțelor Armatei ale Ucrainei: „Armata a efectuat o curățare a orașului de soldații inamici și de grupurile de sabotaj și recunoaștere”.

Obozrevatel.com: „Pe 31 martie, soldații ucraineni au eliberat orașul Bucha, regiunea Kiev, de invadatorii ruși. La 1 aprilie, această informație a fost confirmată de primarul Societății Teritoriale Buchansk, Anatoli Fedoruk, numind ziua eliberării o sărbătoare uriașă. În timpul controlului asupra teritoriului orașului, trupurile localnicilor executați au fost găsite în curtea uneia dintre clădiri. Unii aveau mâinile legate. În Borodianka, regiunea Kiev, majoritatea clădirilor au fost distruse sau avariate ca urmare a bombardamentelor invadatorilor ruși. Prin eforturile armatei ucrainene, orașul a fost eliberat de inamic”.

Curățarea regiunii Kiev a fost grăbită și de o decizie strategică luată de comandanții armatei ruse. Văzând că nu reușesc să avanseze spre capitla Kiev și nu au nicio șansă s-o captureze, aceștia au hotărât să-și salveze trupele care mai pot fi salvate și să trimită în estul Ucrainei, pentru a încerca să captureze Harkovul (al doilea oraș ca mărime al țării) și să pună stăpânire totală pe Donbass.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Boicotat de liberali, Cîțu și-a dat demisia de la șefia PNL. A rezistat doar 6 luni și 7 zile. El zice că l-a costat „compromisul făcut cu PSD”

* Gheorghe Flutur – președinte interimar al PNL până la Congres. Partidul nu mai are nici secretar general, Vîlceanu a demisionat odată cu Cîțu. El pleacă și din Guvern

* Micul turnător Băsescu, hăituit de marele turnător Voiculescu cu abjecta „lege a lui Iohannis”. De Iliescu nu se atinge nimeni

* Trompetele Rusiei pregătesc circul anti-Zelenski în Parlament. Șoșoacă și Coarnă s-au ploconit la Ambasada Rusiei, AUR dă comunicate ultimative

Senatorul Lavric, lider AUR: „Depinde cine va câștiga, Putin sau globaliștii. Se vrea distrugerea națiunilor creștine”. Rusia devine astfel, din agresor, un erou care luptă pentru libertate

* Actor cu o avere impresionantă, Mihai Mălaimare a fost dat în judecată pentru că nu și-a plătit utilitățile. Ce sumă are de achitat fostul deputat

* Analiză CNN: șah-mat magistral dat de serviciile secrete occidentale lui Putin cu propriile lui arme, în războiul psihologic pornit chiar de dictatorul rus

* Fost comandant NATO: „Cât timp Putin se află la Kremlin, nu poate exista pace în Europa“. Generalul britanic consideră retragerea rușilor de lângă Kiev “o recunoaștere a eșecului”

Al 7-lea general rus căsăpit de ucraineni într-o lună de război. Generalul Rezanțev era „comandantul de aur al Kremlinului”

„La Kremlin se formează un pluton de execuție circular, toți cei prezenți își îndreaptă armele unii spre alții. Regimul Putin se clatină pentru prima oară” – analiza profesorului Galeotti, expert în Rusia lui Putin

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

* Cele 8 grupe la Campionatul Mondial de fotbal, Qatar 2022. Derby Germania – Spania încă din start

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here