VIDEO. Boicotat de liberali, Cîțu și-a dat demisia de la șefia PNL. A rezistat doar 6 luni și 7 zile. El zice că l-a costat „compromisul făcut cu PSD”

13
1512
Florin Cîțu

După 6 luni 7 zile de când a fost ales președinte al PNL (pe 25 septembrie 2021), Florin Vasile Cîțu (50 de ani) și-a depus demisia la secretariatul partidului. El spune că ar fi vrut să-și dea demisia în fața colegilor din conducerea PNL, dar aceștia au boicotat ședința convocată de el. „Poate le-a lipsit curajul”, a spus Cîțu, lăsat singur și la declarațiile făcute presei.

Ședința Biroului Executiv al PNL, convocată de Florin Cîțu pentru ziua de sâmbătă, ora 12.00, a fost una bizară. La întâlnirea conducerii liberale n-a venit aproape nimeni! Lângă Cîțu a stat, până la capăt, secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, care este și ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene în Guvernul Ciucă, după ce a fost ministru de Finanțe în Guvernul Cîțu.

În sediul PNL se mai aflau doar fostul prim-ministru și europarlamentar Teodor Stolojan și deputatul Cristian Băcanu.

La ședința convocată de Cîțu nu a venit nici măcar cea mai mare susținătoare a sa, Alina Gorghiu, cea care l-a și adus în PNL și l-a pus pe lista de candidați pentru Senat la alegerile din 2016, când ea conducea partidul. Legătura Cîțu – Gorghiu s-a făcut prin intermediul lui Lucian Isar, partenerul de viață al senatoarei liberale și vechiul prieten al fostului premier.

În lipsa cvorumului, ședința Biroului Executiv al PNL nu s-a putut ține. Florin Cîțu a ieșit din sală și a dat declarații presei. El a deplâns lipsa de curaj a colegilor săi care anul trecut îl susțineau pe el, iar acum, aliniați în spatele premierului Nicolae Ciucă, nici măcar n-au venit la ședință.

VIDEO: Declarațiile lui Florin Cîțu după ședința care n-a mai avut loc

„PNL nu respectă Statutul. Aș fi vrut o discuție serioasă cu colegii mei – curajul, poate, le-a lipsit”

 • „Cred că există singura ședință statutară care a fost anunțată în acest weekeend. Nu există altă ședință statutară.”
 • „Rolul ședinței era foarte simplu: de a avea o discuție față în față cu colegii cu care am pornit la drum acum un an de zile, pentru a da un suflu nou în PNL. Era o șansă pentru a le mulțumi că am lucrat împreună.”
 • „Niciodată nu am fost confortabil cu acest compromis pe care l-am făcut cu PSD. Nu este un secret. Totdeauna am crezut că măsurile propuse vor avea un efect de bumerang. Din păcate, am avut dreptate: inflația crește, dobânzile cresc… Poate au fost luate ca niște critici, dar au fost ca un sfat. Vor avea efect de bumerang, din păcate.”
 • „Eu am propus ca PNI (Planul Național de Investiții – n. red.) să fie suplimentat cu 10 miliarde de lei. Să spui că eu nu vreau să implementez PNI este o minciună, dar… asta este.”
 • „Eu am vrut să vorbesc cu colegii mei, dar nu au vrut să participe la singura ședință convocată statutar. Toate celelalte sunt nestatutare. Și e păcat că PNL, un partid aflat la guvernare, arată astăzi că nu respectă Statutul și merge mai departe cu acest eveniment. Până la urmă, este decizia colegilor mei.”
 • „Suntem un partid la guvernare. Lângă România este război. Ceea ce facem noi în acest moment numai a stabilitate nu arată.”
 • „Aș fi vrut să-mi prezint demisia în fața colegilor mei. Nu s-a putut, nu au fost acolo, așa că doar am înregistrat-o la partid. Din acest moment, am demisionat din funcția de președinte al PNL.”
 • (Despre posibila demisie de la șefia Senatului) „Nu s-a pus problema, nu s-a discutat. Nimeni nu mi-a cerut demisia din funcție, se face un Congres. Cum iau decizii, eu vin și le anunț, nu pe surse…”
 • „Această coaliție cu PSD pentru mine nu a fost un lucru natural, a fost greu de digerat. Tot ce am făcut, din orice funcție pe care am avut-o, am luat decizii pentru binele României. Am spus că sunt măsuri care vor avea efect de bumerang. Am corectat problemele acumulate în guvernarea 2017-2019. Din păcate, văd iarăși același ritm.”
 • „Eu am rămas fidel principiilor liberale. Dacă eram ascultat, astăzi nu aveam aceste probleme.”
 • („Nu vi se pare că sunteți în situația lui Ludovic Orban de acum câteva luni?”) „Nu pot să fac acest comentariu.”
 • „Colegilor mei nu le reproșez nimic. Întotdeauna să ne păstrăm principiile liberale, și atunci vom fi puternici. În momentul în care abdicăm și ne ducem în spatele populismelor doar pentru a avea o liniște, atunci veți vedea că lucrurile se vor înrăutăți.”
 • „Aș fi vrut o discuție serioasă cu colegii mei – curajul, poate, le-a lipsit.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Gheorghe Flutur – președinte interimar al PNL până la Congres. Partidul nu mai are nici secretar general, Vîlceanu a demisionat odată cu Cîțu. El pleacă și din Guvern

* Micul turnător Băsescu, hăituit de marele turnător Voiculescu cu abjecta „lege a lui Iohannis”. De Iliescu nu se atinge nimeni

* Trompetele Rusiei pregătesc circul anti-Zelenski în Parlament. Șoșoacă și Coarnă s-au ploconit la Ambasada Rusiei, AUR dă comunicate ultimative

Senatorul Lavric, lider AUR: „Depinde cine va câștiga, Putin sau globaliștii. Se vrea distrugerea națiunilor creștine”. Rusia devine astfel, din agresor, un erou care luptă pentru libertate

* Cîțu va fi schimbat cu Ciucă la șefia PNL pe 10 aprilie, la Congresul extraordinar. Actualul președinte refuză să-și dea demisia, cerută foștii susținători

* Actor cu o avere impresionantă, Mihai Mălaimare a fost dat în judecată pentru că nu și-a plătit utilitățile. Ce sumă are de achitat fostul deputat

* Analiză CNN: șah-mat magistral dat de serviciile secrete occidentale lui Putin cu propriile lui arme, în războiul psihologic pornit chiar de dictatorul rus

* Fost comandant NATO: „Cât timp Putin se află la Kremlin, nu poate exista pace în Europa“. Generalul britanic consideră retragerea rușilor de lângă Kiev “o recunoaștere a eșecului”

Al 7-lea general rus căsăpit de ucraineni într-o lună de război. Generalul Rezanțev era „comandantul de aur al Kremlinului”

„La Kremlin se formează un pluton de execuție circular, toți cei prezenți își îndreaptă armele unii spre alții. Regimul Putin se clatină pentru prima oară” – analiza profesorului Galeotti, expert în Rusia lui Putin

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

* Cele 8 grupe la Campionatul Mondial de fotbal, Qatar 2022. Derby Germania – Spania încă din start

13 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here