Dăncilă, Olguța și baronii din Moldova au cerut, în CEx-ul PSD, ca legea carantinei să fie “picată” în Parlament. Motivul: i-ar ajuta la calculele politice

3
2246
Comitetul Executiv al PSD a discutat luni cum poate profita mai bine electoral de pe urma crizei Covid-19. FOTO: cluj-am.ro

În Comitetul Executiv al PSD s-au purtat luni dispute aprige pe tema atitudinii pe care să o aibă partidul față de legea carantinei. Surse social-democrate au dezvăluit pentru Digi 24 că mai mulți lideri, între care baronii moldoveni Dumitru Buzatu (Vaslui) și Ionel “Ciorăpel” Arsene (Neamț), dar și oltenii Paul Stănescu (Olt) și Olguța Vasilescu (Dolj), precum și fostul premier Viorica Dăncilă, au cerut ca legea să fie respinsă.

Motivul invocat de Arsene: calculele politice, care ar poziționa bine PSD în creasta valului conspiraționist, al celor care cred că pandemia este inventată de Oculta Mondială. Respingând legea, PSD s-ar poziționa, astfel, “de partea poporului”, au explicat opozanții.

Nu s-a discutat ce e de făcut pentru a limita victimele în rândurile populației. Toate calculele s-au făcut din perspectivă electorală: cum poate profita PSD de pe urma pandemiei

Până la urmă, Comitetul Executiv a votat, cu 40 de voturi pentru și 8 contra, ca PSD să lase legea să treacă. Unul dintre cei care au insistat că e nevoie de această lege a fost – surprinzător – președintele partidului, Marcel Ciolacu.

Discuțiile nu s-au concentrat însă asupra a ceea ce e bine de făcut pentru a limita numărul victimelor făcute de virus în rândurile populației, ci asupra felului în care PSD ar putea profita mai bine electoral de pe urma pandemiei.

“Ciorăpel” Arsene, baronul PSD de Neamț, și-a manifestat la final unele temeri care-l bântuie: “Nu vreau să mă trezesc în situația în care dumneavoastră sau familia dumneavoastră să fim luați de pe stradă de poliția medicală”.

PSD amână în fiecare zi, începând de joi, adoptarea legii privind carantina celor bolnavi de Covid-19, prelungind un vid legislativ devastator, care mărește substanțial pericolul răspândirii virusului în comunitate. Premierul Orban este exasperat: „Amânarea adoptării legii înseamă o creștere dramatică a riscului de infectare cu COVID-19. În totate țările democratice din lume autoritățile au la dispoziție carantina, izolarea și posibilitatea de a trata pacienții sub control medical”.

PSD plănuiește să dărâme Guvernul Orban în august, în speranța că alegerile locale și cele parlamentare vor fi organizate de un Cabinet social-democrat

La același Comitet Executiv al PSD, mai mulți lideri – inclusiv Viorica Dăncilă – au insistat că acum e momentul prielnic pentru o moțiune de cenzură care să pice Guvernul Orban. Marcel Ciolacu a fost mai reținut, temându-se că, dacă ar reveni la guvernare acum, în plină pandemie, PSD ar urma să deconteze electoral criza sanitară și economică generată de apariția virusului. “Toată lumea vrea moțiune, dar când o depui, trebuie să și treacă și să îți folosească”, le-ar fi răspuns Ciolacu celorlalți, conform Digi24.

Liderii PSD socotesc că momentul prielnic pentru a pica Guvernul Orban este în prima jumătate a lunii august, astfel încât alegerile locale și cele parlamentare din toamnă să fie organizate de un Cabinet social-democrat proaspăt instalat, căruia să nu i se poată reproșa nimic.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

  1. Orice vot pentru PSD este un vot impotriva Romaniei.

    PSD duce un RAZBOI BIOLOGIC impotriva poporului roman
    si confirma astfel politica sa de Dusman al Romaniei.

  2. Ce partid mai e și ăsta, tot ce face e împotriva țării, au reușit să facă ca nimeni să nu mai respecte nimic, anarhie totală, votați dragi români psd că o să fie și mai rău ca acum, dar ce contează ,,Trăiască PCR,,

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here