duminică, mai 26, 2024
AcasăMainȘi Ungaria ne impune restricții severe la graniță! Inconștiența și obsesia pentru...

Și Ungaria ne impune restricții severe la graniță! Inconștiența și obsesia pentru conspirații ne izolează de Europa

-

Ungaria a decis să includă România pe lista statelor “galbene” în contextul creșterii masive a numărului de infecții cu Covid-19 de la noi din țară. Ministerul Afacerilor Externe de la București a anunțat că, începând de miercuri, 15 iulie, ora 0.00, cetățenii români care vor să intre în Ungaria vor fi supuși anumitor restricții și verificări.

În principal, românii vor fi verificați medical la graniță. Cei care prezintă simptome suspecte (febră, tuse etc.) nu vor fi primiți deloc. Cei care nu par bolnavi vor fi băgați în carantină 14 zile.

Excepție vor face cei care prezintă la graniță două teste moleculare negative pentru SARS-CoV-2 efectuate în ultimele 5 zile, la 48 de ore distanță unul de celălalt. Românii care vor avea așa ceva asupra lor vor putea trece, dar certificatele medicale trebuie emise în limba maghiară sau engleză.

În ultimele zile, țările din Europa au impus, una după alta, restricții de călătorie pentru români. Lituania ne-a interzis accesul de tot. Marea Britanie și Olanda au instituit sau mențin carantina. Austria cere un test negativ la Covid-19 făcut cu cel mult 4 zile înainte. Grecia a lăsat un singur punct de frontieră deschis și cere obligatoriu test molecular cu rezultat negativ la Covid-19 făcut cu maximum 3 zile înainte.

- Advertisement -

Estonia, Letonia, Irlanda, Slovenia și Slovacia păstrează izolarea de 14 zile ca măsură pentru toți românii care le trec granițele.

Sub presiunea PSD, care blochează măsurile legislative de luptă cu epidemia și, în paralel, susține campania care contestă existența epidemiei, numărul zilnic de infecții cu Covid-19 în România a crescut de la puțin peste 100 – la începutul lui iunie – la peste 600.

Duminică, pentru că s-au făcut doar 8.633 de teste, s-au descoperit 456 de cazuri. Sâmbătă, la 14.610 teste, fuseseră găsiți 698 de oameni infectați – record negativ absolut pentru țara noastră.

- Advertisement -

Comunicatul MAE român despre noile condiții de intrare în Ungaria

„Ministerul Afacerilor Externe precizează că în cursul zilei de duminică autoritățile ungare au anunţat noile măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Ungariei, măsuri care vor intra în vigoare miercuri, 15 iulie 2020, de la ora 00.00.

Condițiile de intrare vizează clasificarea statelor de proveniență a persoanelor care doresc să intre în Ungaria pe trei categorii: zona verde – fără restricții, zona galbenă – cu restricții şi zona roșie – nu este permisă intrarea.

Astfel, conform informațiilor comunicate public de către autoritățile ungare, România a fost inclusă pe lista statelor galbene. În consecință, cetățenilor care intră în Ungaria din România le sunt aplicabile următoarele dispoziții:

– la intrarea în Ungaria vor fi supuși examinării medicale, iar în cazul în care prezintă simptome specifice infectării cu COVID-19, nu li se va permite accesul în Ungaria;

– în situaţia în care nu prezintă simptome, aceștia vor fi obligați să intre în carantină pe teritoriul Ungariei pentru o perioadă de 14 zile (instituţionalizată sau prin izolare la domiciliu), fiind luaţi în evidenţele autorităților sanitare ungare.

Cu toate acestea, intrarea pe teritoriul Ungariei va fi permisă, fără impunerea măsurii carantinei sau autoizolării, cetățenilor care vin din România și care prezintă la punctul de frontieră două teste moleculare negative pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuate în ultimele cinci zile. Cele două teste trebuie efectuate la o diferență de 48 de ore unul de celălalt, iar certificatele trebuie să fie emise în limba maghiară sau engleză.

Totodată, MAE precizează că autoritățile ungare pot permite accesul, pentru o perioadă de maximum 24 ore, pentru cetățenii anumitor state vecine cu Ungaria, pe o rază de maximum 30 de kilometri de la frontieră.

Lucrătorii sezonieri din România pot, de asemenea, intra pe teritoriul Ungariei, cu condiția ca angajatorul ungar să transmită poliției ungare un formular electronic cu datele de identificare ale acestora. Punctele de trecere a frontierei în acest scop vor fi stabilite de conducerea poliției ungare.

Cu privire la tranzit, autoritățile ungare au precizat că acesta este permis, în următoarele condiții:

• durata tranzitului să nu depășească 24 de ore;

• persoanele nu prezintă simptome specifice infecției cu COVID-19, pot demonstra scopul călătoriei, respectiv dreptul de intrare în țara de destinație, eventual de tranzit.

Tranzitul se va efectua doar pe traseele desemnate şi publicate pe pagina web a poliţiei ungare, fiind indicate în mod explicit locurile de oprire/odihnă.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon:

– al Ambasadei României la Budapesta: 0036 13 847 689;

– al Consulatului General al României la Szeged: 0036 62 424 431;

– al Consulatului General al României la Gyula: 0036 66 464 579,

apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al misiunii diplomatice 0036 30 535 69 12 sau ale oficiilor consulare: 0036 30 6777 980 – Consulatul General al României la Szeged și 0036 30 6357181 – Consulatul General al României la Gyula.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet:

– http://www.mae.ro/node/51934

– http://budapesta.mae.ro

– http://szeged.mae.ro

– http://gyula.mae.ro

– http://www.mae.ro/.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Erdogan se crede Mahomed. Satrapul turc comite o crimă istorică: transformă Catedrala Sfânta Sofia în moschee, după ce 86 de ani a fost muzeu. O asemenea blasfemie s-a mai întâmplat în 1453, la căderea Constantinopolului

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Ungaria e dictatur,dictatura lui Orban,NU exista opozitie,iar propaganda rusa e mana in mana cu Orban Viktor,nu stiati?Putin este de fapt cel ce dicteaza in Ungaria,caci aia depind 100% de gazele si petrolul rusesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -