PSD blochează pentru a 5-a zi la rând legea privind carantina, după ce a creat vid legislativ cu ajutorul CCR. În același timp, PSD-iștii acuză Guvernul că nu controlează epidemia

4
1981
PSD nu mai este un partid, transformându-se într-o federație de clici, descrie Alin Teodorescu, fostul strateg al social-democraților, traiectoria urmașului PCR. În imagine, șefii "clicilor" despre care vorbește sociologul: baronii PSD

Luni, 13 iulie, pentru a cincea zi consecutiv, PSD a blocat în Senat – unde are majoritatea – legea privind carantina individuală. Social-democrații, care au creat vid legislativ cu ajutorul Curții Constituționale anulând toată legislația care permitea luarea unor măsuri în pandemie, invocă în fiecare zi noi motive procedurale pentru a amâna votul.

Simultan cu acest blocaj în Parlament, PSD acuză Guvernul de lucruri contrare: 1) nu controlează pandemia și este vinovat pentru explozia numărului de cazuri, 2) măsluiește statisticile și raportează mai mulți bolnavi decât în realitate.

Noul pretext pentru amânarea dezbaterilor și a votului: n-au venit premierul și ministrul Sănătății, să dea explicații

Noul motiv găsit de Marcel Ciolacu, președintele PSD, pentru a bloca încă o dată adoptarea legii privind carantina este faptul că premierul Orban și ministrul Sănătății, Tătaru, n-au venit în plenul Senatului. Este a cincea zi consecutiv (joi, 9 iulie – luni, 13 iulie) când această lege, vitală pentru a acoperi vidul legislativ creat de CCR, este blocată de PSD în Parlament pe motive procedurale.

Interesant este că, în fiecare zi, social-democrații au găsit un alt motiv pentru a amâna votul. Premierul Orban s-a declarat exasperat de aceste manevre și s-a declarat dispus să vină în Senat, dar nimeni nu i-a cerut până acum acest lucru.

Ciolacu nu s-a arătat impresionat de situația periculoasă în care se află România și nici de perspectiva ca vidul legislativ să contribuie la sporirea numărului de infectări și, implicit, de decese. Liderul PSD a anunțat ferm: ”Nu se va vota legea în Senat până când premierul și ministrul Sănătății nu vor veni să lămurească toate aspectele în discuție!”.

De la decizia CCR prin care s-au declarat neconstituționale prevederile privind izolarea și carantina celor bolnavi de Covid-19 au trecut deja 10 zile. Mai întâi, PSD a solicitat Guvernului să prezinte în regim de urgență legea, acuzând liberalii că nu se mișcă suficient de repede cu noua formulă legislativă. Social-democrații au dat asigurări că, din momentul în care va fi depus proiectul de lege, acesta va trece în regim de urgență prin Parlamentul pe care-l controlează.

Lui “Ciorăpel” Arsene îi e teamă că va fi luat de pe stradă de “poliția medicală

Apoi, după ce textul legii a ajuns în Parlament, PSD l-a măcelărit și, în final, l-a blocat în Senat. Marcel Ciolacu și ceilalți lideri PSD au lucrat la amendamente împreună cu personaje controversate din sfera conspiraționistă, indivizi care susțin că epidemia nu există, iar purtarea măștii de protecție încalcă drepturile omului. Așa a apărut în lege o prevedere care menționează că bolnavii contagioși nu pot fi obligați să se izoleze la domiciliu.

Liderii inițiativei de a bloca legea în Parlament au fost Paul Stănescu, Olguța Vasilescu, Șerban Nicolae și Robert Cazanciuc.

Baronul PSD de Neamț, Ionel Arsene “Ciorăpel”, fost acolit al lui Dragnea și unul dintre cei care au pus mâna pe resursele naturale ale României din zona Moldovei – mai ales balastrierele din albiile râurilor, de unde se scoate nisip și pietriș pentru construcții –, a cerut respingerea legii pentru că nu vrea să ajungă “să fiu luat de pe stradă de poliția medicală”. O asemenea prevedere nu a existat și nu există nici în noua formă a legii.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

4 COMENTARII

 1. concentrati/va!! doar cu credeti ca-i loveste covidu??? vine si cu pensia speciala!!postasul suna de douuuua ori…dar asta e teorie!
  Sa fit sanatosi si cu umorul la purtator!!
  Mihai

 2. Romania se gaseste sub un atac de RAZBOI BIOLOGIC INDIRECT, prin incurajarea contaminarii cu SARS Cov 2, concomitent cu sabotarea si blocarea mijloacelor de limitare a epidemiei.

  Acest RAZBOI BIOLOGIC este coordonat de rusia si purtat prin cozile ei de topor din Romania:
  PSD, CCR al PSD, Tariceanu si Avocatul sau contra Poporului, Ponta-Nahum, Catarama si Plescoianu,
  Grapini si mai ales televiziunile puscariasilor kagebisti: Dan Voiculescu, Ghitza, Andronic, Adrian Sarbu
  si Adamescu.

  CSAT, se aude ?!
  Este urgent nevoie de o interventie drastica pentru blocarea acestui ACT de RAZBOI impotriva tarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here