EXCLUSIV. Cum i-a trădat Lia Savonea pe magistraţi. A avut mandat de la CSM să ceară abrogarea ordonanţei, dar a făcut pe muta cu Dăncilă

3
8384

Lia Savonea a ajuns şefa CSM în regimul Dragnea-Tăriceanu, în care puterea politică PSD-ALDE, folosindu-l pe comunistul Tudorel Toader ca executant, a pornit jihadul anti-justiţie independentă. E de presuspus, deci, că Lia Savonea a avut „proptelele” clanurilor politice pentru a ajunge în cea mai importantă funcţie din sistem. Legătura soţului ei cu un infractor notoriu a ajutat probabil la ascensiunea în funcţie.

Ulterior, a dovedit că îşi merită postul. A susţinut atacul la justiţie, prin modificările declanşate de PSD şi ALDE la legislaţia în domeniu şi a răspuns ţâfnos organismelor europene, care au contestat asaltul politicienilor penali la adresa magistraţilor.

Ultima ispravă, şi cea mai gravă, este ce-a făcut ieri. Surse judiciare au declarat pentru ziaristii.com că plenul CSM a mandatat-o să meargă totuşi la discuţiile cu principală vinovată de apariţia Ordonanţei, premierul Viorica Dăncilă, în ciuda faptul că marea masă a procurorilor şi judecătorilor au refuzat simulacrul de negocieri, prin asociaţiile lor cele mai reprezentative, care n-au acceptat invitaţia lui Dăncilă şi Tudorel Toader. Dar CSM i-a cerut expres Liei Savonea să folosească prilejul întâlnirii cu autorii atacului la magistratură pentru a bate cu pumnul în masă, cerându-i ferm lui Dăncilă ABROGAREA Ordonanţei 7.

Lia Savonea s-a dus la Palatul Victoria, dar pe post de ficus, nu de reprezentantă a magistraţilor oneşti, care cereau în stradă oprirea atacului la justiţie. Ea a făcut pe muta în faţa Vasilicăi Dăncilă, trădându-şi astfel colegii care au acceptat-o în vârful ierarhiei tocmai pentru a fi de partea lor, nu a clanurilor politice penale care au declanşat atacul la statul de drept.

Nu întâmplător, magistraţii de la Curtea de Apel Braşov au realizat în cele din urmă că Savonea este aliata oricui numai a magistraţilor nu. Şi astfel au decis să ceară îndepărtarea ei din fruntea CSM.

CITIŢI ŞI:

Judecătorul Danileț confirmă: „Abureală, praf în ochi. Singura soluție – abrogarea Ordonanței 7. Magistrații să continue protestele!”

Marea PĂCĂLEALĂ. Guvernul sfidează magistraţii şi NU abrogă Ordonanţa 7. „Secţia lui Tudorel&Adina Florea” rămâne neatinsă

3 COMENTARII

  1. Cad măștile?
    Oricum,dacă(DACĂ!) vom reuși să măturăm de la putere pegra PSD&ALDE,vor trebui mai mult de 4 ani ca să se poată remedia dezastrul produs în Justiție și în economie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here