Atacul la justiţie intră într-o fază nouă: hăituirea judecătorilor. Savonea-Netejoru-Florea-Licu, axa răului

2
2474
Savonea-Netejoru-Florea-Licu, axa răului în justiţie

În 2017, când au ajuns la putere, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu aveau deja o listă cu oamenii prin care să-şi poată pune planul în aplicare. În Guvern şi Parlament, situaţia era deja rezolvată graţie alegerilor câştigate de PSD şi ALDE. Mai era nevoie doar de „complici” din justiţie. 

Lia Savonea

Azi, deşi Dragnea a ajuns la puşcărie, aliaţii lui direct şi indirect continuă să-şi facă treaba. Efectul este distrugerea justiţiei din interior, cu ajutorul funcţiilor şi atribuţiunilor date de lege tocmai pentru a proteja justiţia de atacul clanurilor penale.

Lia Savonea este şefa CSM înscăunată în epoca Dragnea. Cum acţionează Savonea în favoarea clanurilor? Făcându-se că plouă atunci când puterea schimbă legislaţia anticorupţie, oferind poziţii publice echivoce, anti-europene uneori, „diplomatice” alteori, care nu spun în esenţă nimic important şi lasă, de fapt, cale liberă organizaţiilor corupte să atace sistemul prin acţiune politică.

Lia Savonea se comportă ca o „patroană” a caracatiţei  din interiorul sistemului. Aparent „profesionistă” şi cu discurs coafat într-un limbaj tehnic de o greţoşenie greu de egalat, Savonea acţionează foarte inteligent în favoarea celor care Liviu Dragnea, Tăriceanu&co.

Apropo de Tăriceanu, în loc să pledeze puternic cauza DNA în cererea procurorilor de a-i ridica imunitatea şefului Senatului (ancheta penală privind şpaga Microsoft de 800.000 de dolari), Lia Savonea a tăcut mâlc, abandonându-şi din nou colegii pe care, prin natura funcţiei sale, ar fi trebui să-i apere în faţa politicienilor cu probleme penale. Călin Popescu Tăriceanu a fost cel mai fericit. Şi nu doar el.

Lucian Netejoru

Şefa CSM nu este o apărătoare a magistraţilor oneşti. S-a văzut şi la greva tinerilor magistraţi ieşiţi pe scările instanţelor să se opună Ordonanţelor lui Dragnea, când ea a tăcut complice şi i-a abandonat pe grevişti.

La fel a făcut de câte ori Lucian Netejoru, actualul şef al Inspecţiei Judiciare (IJ), a dat undă verde asaltului împotriva procurorilor care au pornit dosare grele. Cazul anchetării procurorului Pârlog, iniţiatorul Dosarului 10 august, spre binele lui Liviu Dragnea, este elocvent. Dar nu doar procurorii sunt vizaţi de IJ.

„Inspecţia judiciară (IJ) a trecut la un alt nivel în lupta cu „abuzurile”. Dacă până acum a formulat acţiuni disciplinare pentru presupuse acţiuni abuzive împotriva mai multor procurori DNA, în frunte cu Laura Codruţa Kovesi, acum IJ a trecut şi la judecătorii consideraţi partenerii DNA de către presa favorabilă inculpaţilor.

Inspectorii lui Lucian Netejoru au trimis-o în faţa Secţiei disciplinare a CSM pe judecătoarea Crina Muntean de la Tribunalul Bihor pentru că ar fi încălcat dispoziţiile privind repartizarea aleatorie a dosarelor şi ar fi pus monopol pe măsurile de supraveghere tehnică, fiind singurul judecător de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor în perioada ianuarie – noiembrie 2018.

Acum, judecătoarea Crina Muntean va fi judecată disciplinar de Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM, dominată de şefa CSM Lia Savonea. Judecătoarea Muntean riscă sancţiuni până la excluderea din magistratură.

Ioana Roxana Petcu, unul dintre cei doi inspectori judiciari care semnează rezoluţia de exercitare a acţiunii disciplinare faţă de judecătoarea Crina Muntean, este şi ea pe lista Emiliei Şercan cu doctoratele suspecte de plagiat de la Academia de Poliţie”, dezvăluie colegii de la G4Media.ro.

Adina Florea

Inspecţia Judiciară a lui Netejoru este a doua piesă pe axa răului. Iar a treia este celebra „SS-Gestapo„, secţie care a îngrozit toată Europa, dar pe care Savonea o susţine pe faţă, inclusiv prin comunicate arogante faţă de GRECO, Comisia de la Veneţia, Comisia Europeană sau Parlamentul UE.

Adina Florea este susţinută de Savonea la şefia DNA pentru meritul de a-i fi fabricat un dosar Laurei Codruţa Kovesi la comanda lui Sebastian Ghiţă, fugit de justiţia română. Aşadar, Savonea girează o persoană care şi-a folosit funcţia pentru a o ancheta abuziv pe cea mai apreciată magistrată din România în ţară şi în afară, pornind de la acuzaţiile unui personaj care a tratat cu flit chiar justiţia reprezentată de Lia Savonea.

SS-Gestapo nu s-a oprit însă la Kovesi. A trecut la un atac la adresa magistraţilor care şi-au permis să dea o sentinţă definitivă de adopţie în cazul Sorina – un subiect intens mediatizat de presa anti-justiţie.

Bogdan Licu

Cazul Sorina a avut totuşi un mare avantaj: l-a „deconspirat” pe procurorul general interimar Bogdan Licu, care pozase în apărător al magistraţilor şi al petenţilor afectaţi de problemele din justiţie. Era însă doar o aură falsă.

Licu şi-a dat arama pe faţă atunci când a girat ancheta oribilă a procuroarei SS-Gestapo (Iorga Moraru), care îi cerea mamei adoptive să-i „toarne” pe judecătorii ce aprobaseră adopţia, potrivit spuselor uneia dintre avocatele familiei adoptive. Licu i-a dat însă credit procuroarei SS-Gestapo, exact în perioada în care GRECO, preşedintele Iohannis şi toată România pro-justiţiei (care a votat masiv în 26 mai) cereau desfiinţarea SS-Gestapo.

Cu o guvernare PSD-ALDE care are ca unic program de guvernare încălecarea justiţiei, cu sau fără Liviu Dragnea, e cumva de înţeles existenţa unei axe Savonea-Netejoru-Florea-Licu. Opoziţia nu-i poate opri, neavând majoritatea în Parlament. Singurii care le pot opune rezistenţă celor 4 şi aliaţilor lor (nu puţini!) sunt magistraţii oneşti din sistem (s-au văzut la greva anti-Ordonanţele Dăncilă, când Savonea de asemenea a tăcut şi nu i-a susţinut), strada şi Europa.

Dar asta nu înseamnă că respectivii se vor opri. Probabil că nici nu au de ales. Dacă România merge pe drumul început în 26 mai, unii dintre cei aflaţi pe lista de mai sus ar putea să nu mai stea atât de liniştiţi ca azi, când la putere sunt două partide ce au mare nevoie de ei. Căci e greu de crezut că Lia Savonea n-a ştiut nimic de afacerile soţului ei cu Cătălin Voicu, condamnat pentru corupţie.

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

VIDEO. Dacă doriți să revedeți un meci istoric: Simona Halep – Serena Williams 6-2, 6-2. Îți vine să sari în sus de bucurie și la reluare!

Rareș Bogdan, ironic cu Dan Barna: „Dacă vrea să ajungă măcar la 40% din populație, să introducă și filmul «Dacii» sau «Mihai Viteazul»!”

„Este Teodorovici agent rus? Altfel nu se explică de ce ia decizii care distrug România în interesul Rusiei”

Să crape fierea în borfași: Codruța Kovesi va fi procurorul-șef al Europei! Francezul Bohnert primește o funcție mare la Paris

VIDEO. Lovitură fulgerătoare. Ce pumn îi „arde” soția lui Reghecampf antrenorului de la Astra Giurgiu! Din „gelozie”?!

Caracatiţa Licu. 300.000 de euro împrumut de la naşul Mircea, cu afaceri grele pe banii statului şi dosar la DNA. „Mâncăm împreună, bem, vorbim despre femei”

„Miza nu a fost salvarea Sorinei Săcărin de propriii ei părinți. Miza a fost justificarea SIIJ, intimidarea judecătorilor și validarea Antenei 3 ca instrument de dominare a media, influență și propagandă anti-justiție”

Cazul Sorina: victorie definitivă a familiei adoptive! Gâdea, Licu şi SS-Gestapo n-au reuşit să omoare justiţia şi dreptatea

EXCLUSIV. Trei poze noi cu Sorina. Ținută departe de scandal, fetița pare fericită. În schimb, părinții adoptivi trăiesc un coșmar

Antena 3 încearcă să preseze justiția în „cazul Sorina”. Minciuni sfruntate, diversiuni ordinare în emisiunea lui Gâdea

Interesul superior al copilului. Arestați doctorița care face injecții! Plânge copilul, nu vrea să fie înțepat

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

Efectul propagandei infernale: părinții adoptivi ai Sorinei au fost atacați în trafic, la Severin, fiind în pericol de linșaj

VIDEO. Procuroarea din „cazul Sorina”, denunțată de vuvuzeaua penalilor: „E din gașca #Rezist!”

VIDEO. Au încercat s-o declare pe Sorina „persoană cu handicap”, „ca să sperie adoptatorii și să ia mai mulți bani de la stat”!

Asistenta maternală a făcut-o pe Sorina „țigancă” și „nebună”, de față cu fetița și cu cei de la Direcția Copilului!

Manevre ticăloase ale soților Șărămăt, pentru a o ține captivă pe Sorina: alba-neagra cu cererile de adopție

VIDEO. Gâdea, umilit în direct de părinții adoptivi ai Sorinei. Diversiunile i-au fost demontate cu argumente zdrobitoare

Pregătiri pentru mitingul din 10 august. Diaspora cheamă la protest pașnic, deși se așteaptă la diversiunii din partea Puterii PSD-ALDE

„România este în CRIZĂ. Gaura la buget e imensă. Ne împrumutăm deja mai scump decât Grecia! Теодорович este DISPERAT”

GRECO prezintă planul PSD-ALDE de capturare a justiției: Secția Specială + izolarea Președintelui + ordonanțe de urgență + pensionarea magistraților + polițiști de la Carmen Dan

GRECO descrie Secția Specială a Adinei Florea ca pe o structură de tip mafiot. Somație: desființați SS-Gestapo!

Dăncilă și-a „aranjat” fiul cu funcţie grasă la Curtea de Conturi

Fenomenul ZIARISTII.COM: peste 3 milioane de cititori, peste 18 milioane de citiri în 6 luni. Mulțumim!

2 COMENTARII

 1. O societate umană oste funcționa fără asemenea personaje de procurori care pur și simplu își bat joc de romanii care au salarii de 1/10 cât au acești îmbuibați și guvernul viitor sa aibă grija sa le taie salariile la acești bugetari de lux!!! Și când te gândești ca pensionari cu studii superioare cu profesii infinit mai dificile, grele , au ajuns sa cerseasca printre gunoaiele străzii!!! Este de noaptea minții sa dai acestei categorii profesionale pensii aberante de 7/9 ori mai mari ??? Pentru ce ??? Au adus miliarde de dolari in țara și nu știm no? Au negociat contracte pentru România? Pentru ce aceasta categorie profedionala prin salariile uriașe își bate joc de bugetul statului ????
  Va veni vremea când un GUVERN RESPONSABIL NU PSD/ALDE DA ACESTE SALARII ABSURDE CA SA VEDEM IN FIECARE ZI CIRC PE TOATE POSTURILE TV??? ESTE DE NEIMAGINAT IN CE TATA TRĂIM !!!!!

 2. Felicitari pentru acest articol, domnule Ciocazanu! Ati concentrat in aceste cateva randuri raul din justitia romaneasca, din societatea noastra: ticalosia unor indiviz lipsiti de scrupule, capabili sa-si distruga semenii, tara, pentru ca sa le fie bine lor.
  Si fotografiile sunt foarte bine alese, pe chipul fiecaruia dintre ei se citeste caracterul urat pe care il are.
  Din pacate, in Romania, asemenea indivizi sunt extrem de numerosi, daca judecam numai dupa procentul covarsitor care domina politica, dupa faptil ca sunt in minstere, consilii judetene, primarii, institutii.
  Ma intreb daca este vorba de o selectie negativa premeditata, sau ne domina fiindca lipsa de scupule este o metoda de succes intr-o tara – sat fara caini, turma fara pastori?
  Oare acest tip de indivizi domina numeric porul roman? In acest caz, nu mai avem scapare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.