Crimă judiciară: Dosarul Mineriadei a fost respins de Înalta Curte! Ion Iliescu și ceilalți inculpați scapă de judecată

6
3237

Decizie scandaloasă a judecătorului de cameră preliminară de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ): Dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990 nu va intra la judecata pe fond, ci va fi retrimis Parchetului Militar! Motivul: .nulitatea rechizitoriului. Decizia ÎCCJ va putea fi atacată cu apel în 5 zile.

Dosarul Mineriadei a fost trimis în judecată pe 13 iunie 2017, dar a fost ținut la camera preliminară aproape doi ani. Acum, soluția este de invalidare a lui, deși victimele Mineriadei așteptau judecata pe fond.

Părțile vătămate au anunțat deja că vor face apel. E de așteptat ca și Secția Militară a Parchetului General să procedeze la fel.

Printre cele 13 persoane puse sub acuzare în acest dosar se numără Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu, gen. Mugurel Florescu, Miron Cozma, Adrian Sârbu și Cazimir Ionescu.

Aceștia sunt acuzați de infracțiuni contra umanității, fapte pedepsite cu închisoare pe viață sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani.

Printre acuzați se afla și amiralul (rez.) Emil „Cico” Dumitrescu, dar între timp acesta a decedat.

Celelalte persoane puse sub acuzare:

 • Matei Drella – lider de sindicat la Exploatarea Minieră Bărbăteni, județul Hunedoara;
 • Plăieş Cornel Burlec – ministru adjunct la Ministerul Minelor;
 • general (rez.) Vasile Dobrinoiu – comandantul Şcolii Militare Superioare de Ofiţeri a Ministerului de Interne;
 • colonel (rez.) Petre Petre – comandantul Unităţii Militare 0575 Măgurele, aparţinând Ministerului de Interne;
 • Alexandru Ghinescu – directorul IMGB.

Toți aceștia scapă momentan de judecată, nu însă și de urmărirea penală. La 29 de ani de la ororile din 13-15 iunie 1990, vinovații încă nu au fost pedepsiți, iar ping-pong-ul Parchet – instanță pare fără de sfârșit.

Filmul „Piața Universității” – regia Stere Gulea

CITIȚI ȘI:

Mesajul admirabil al fetei tâlhărite la lift: „Voi merge la referendum. Vor să-i scoată mai repede din pușcării pe cei vinovați de fapte pe care eu le-am trăit pe pielea mea”

* Umilit de #Rezist, Dragnea amenință cu bătăuși și contramanifestații violente. Mizează pe prietenii lui, interlopii

6 COMENTARII

 1. Acolo fratilor e mai grava decat va inchipuiti.
  Oficial au fost unul sau doi morti.
  In acelasi timp sant aproape 150 de disparuti.
  Cunosc o familie caruia i-a disparut copilul,student la Bucuresti in ’90
  Dupa 27 de ani au fost chemati la PG sa le confirme ca copilul lor este mort.
  Credeti Lazar a fost indepartat doar pentru AIUD?vA INSELATI

  • Daca acei 150 de disparuti sunt crime musamalizate, este ingrozitor!!!
   Ce fel de indivizi sunt acei insi din Justitie, Politie sau din conducerea statului, care sa accepte ascunderea adevarului, taraganarea judecatii in scopul de a musamaliza!
   Sunt complici cu criminalii si trebuie pedepsiti la fel!

 2. Când un dosar se reîntoarce la parchet are vicii de procedură pe Codul Penal. Miza dosarului sunt antisemitul Virgil Măgureanu, la acea dată director SRI şi evreul spaniol Petre Roman, prim ministru la acea vreme. Ion Iliescu dacă era judecat singur primea 25 de ani la prima înfățișare în fața completului de judecată. Sigur, viciile de procedură în Penal sunt legiferate de Parlament. Pun pariu că acest dosar este închis. Ori scapă toți ori nu scapă niciunul.

  Câți ani poate primi Virgil Măgureanu ca fost director SRI în 1990 fiindcă a autorizat marşul minerilor prin Bucureşti. Eu opinez doar şi nu rezolv şarada, în conformitate cu legile actuale lotul de tâmpiți scapă fără condamnări. Era mai bine să-l judece separat pe Ion Iliescu şi se făcea dreptate pe jumătate. Acum nu avem adevărul şi procurorii se zbat.

  Ofer 1.000.000.000$ pentru rezolvarea acestui dosar cât trăiește Ion Iliescu.

  CIA şi Mossad?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here