Amenințare bolnavă a Rusiei teroriste: „Nu avem de ales, va trebui să lansăm un atac nuclear asupra Europei!”

1
2332
Serghei Karaganov (dreapta) a fost consilierul lui Vladimir Putin în anii 2000

O amenințare fără precedent a Rusiei la adresa Europei a fost lansată de la nivel înalt, printr-un editorial publicat de un membru al elitei din jurul lui Putin în agenția de presă RIA Novosti. Serghei Karaganov, apropiat al lui Vladimir Putin și al lui Serghei Lavrov (ministrul de Externe de la Moscova), a scris un text al cărui titlu este: „Nu avem de ales: Rusia va trebui să lanseze un atac nuclear asupra Europei”.

Este pentru prima oară când un astfel de mesaj vine de la un oficial aflat la vârful puterii în Rusia. Au existat amenințări și până acum, în ultimul an, dar ele au fost formulate mai degrabă în studiouri de televiziune de moderatori-propagandiști înfierbântați ori de generali în retragere cuprinși de febră războinică.

Karaganov nu e nimeni altcineva decât președintele Consiliului pentru Politică Externă și de Apărare, dar și decanul Facultății de Economie Mondială și Afaceri Internaționale. În anii 1990-2000, el a fost consilier prezidențial mai întâi pentru Boris Elțîn, apoi pentru Vladimir Putin.

Semnale că rușii pregătesc ceva de maximă gravitate au fost primite de Occident de ceva vreme. Lideri ai țărilor democratice au transmis deja Rusiei că un atac nuclear va activa Articolul 5 al Cartei NATO, declanșând represalii devastatoare.

Editorialul în sine e înspăimântător: delirul unui nebun care împletește amenințările la adresa țărilor europene cu cele mai sfruntate minciuni ale propagandei putiniste. Karaganov ajunge să scrie textual: „Americanii, după cum știm cu toții, au mințit cu nerușinare când au spus că ne pregătim să atacăm Ucraina. Aceasta este o prostie monstruoasă, malițioasă”. El neagă astfel, pur și simplu, faptul că Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie 2022, ignorând inclusiv adevărul că și azi se mai află pe teritoriul țării vecine!

Textul scris de apropiatul lui Putin este unul pur și simplu schizoid. Frazele în care se afirmă că trebuie evitat războiul nuclear alternează cu cele în care se cere acest lucru, repetând papagalicește că SUA și NATO au atacat Rusia.

Există însă ascunse, în această înșiruire de nebunii, și argumente pentru un atac nuclear. Karaganov spune că Rusia, fiind depășită economic și militar de Occident, nu poate suporta la nesfârșit acest război convențional.

Mai jos, câteva fragmente din acest lung editorial în care Karaganov acceptă, pentru prima oară, că Rusia va deveni în 5-7 ani vioara a doua în relația cu China, care-și dezvoltă și ea arsenalul nuclear în ritm susținut.

Karaganov în Ria Novosti: „Președintele nostru trebuie să-și proiecteze hotărârea de a folosi arme nucleare la un moment dat. Se pune însă întrebarea cine ar putea și ar trebui să fie ținta unui astfel de atac. Americanii, după cum știm cu toții, au mințit cu nerușinare când au spus că ne pregătim să atacăm Ucraina”

* „75 de ani de descurajare reciprocă, armele nucleare au salvat lumea, iar oamenii s-au obișnuit cu ele. Acum vedem cu ochii noștri că armele nucleare nu mai salvează lumea, pentru că se întâmplă ceva de neconceput: Occidentul a început un mare război în suburbiile unei mari puteri nucleare.”

* „Acum, oamenii și-au pierdut frica. În ultimele decenii, ceea ce eu numesc parazitism strategic s-a răspândit în Statele Unite, în Europa și chiar parțial în Rusia: credința că războiul nu poate și nu se va întâmpla niciodată. Oamenii s-au obișnuit cu acest lucru și pe această bază a crescut ideologia occidentală modernă.”

* „În plus, există o propagandă absolut fără precedent, care nu a fost văzută nici măcar în timpul Războiului Rece. Oamenii sunt pur și simplu păcăliți, iar oamenilor le este chiar frică să spună ceea ce gândesc cu adevărat.”

„În ultimii ani, Rusia a început să-și consolideze disuasiunea nucleară, dar pașii pe care îi face până acum sunt total insuficienți”

* „Propaganda oficială occidentală pompează ideea că Occidentul poate face orice, iar Moscova va tolera totul. Acest lucru a devenit acum foarte clar și viu.”

* „În ultimii ani, Rusia a început să-și consolideze disuasiunea nucleară, dar pașii pe care-i face până acum sunt total insuficienți. La un moment dat, și noi am devenit mulțumiți și am urmat teoriile occidentale și am ridicat nesăbuit pragul de utilizare a armelor nucleare, lucru de care Occidentul profită acum nu întâmplător.”

* „Semioficiali de acolo subliniază tot timpul: «Nu, rușii nu vor folosi niciodată arme nucleare». Ei vor ca în niciun caz să nu ridicăm măcar această problemă, ca și cum le-ar deschide calea pentru a merge la un război fără sfârșit în Ucraina. Dar, având în vedere că potențialul lor militar-industrial este mai mare decât al nostru, ei vor doar să ne obosească.”

* „Sper să nu folosim niciodată armele nucleare, dar faptul că refuzăm să le folosim în orice situație, cu excepția cazului în care există un pericol mortal pentru statul însuși, mi se pare frivol.”

„După cum arată vectorul de dezvoltare al Occidentului, al elitelor și societății sale, mișcarea lor spre valori antiumane și postumane, toate acestea indică fără echivoc o apropiere obiectivă de marele război termonuclear

* „Procedând astfel, SUA leagă mâinile Rusiei și speră s-o arunce în aer pe termen lung, cu acest război de lungă durată. Și, ca o consecință, să slăbească radical principalul său rival, China, care, dacă va fi cazul, va fi pe cont propriu. Este un plan strategic, ceea ce este absolut clar.”

* „În același timp, americanii, după ce au aruncat deja poporul ucrainean în foc, împing Europa în același foc, distrugându-i pozițiile pe care le-a avut timp de cinci secole. Ei rezolvă o altă problemă – distrug Bătrânul Continent ca jucător strategic și potențial competitor strategic.”

* „La rândul lor, elitele europene corupte își conduc țările și popoarele spre măcel. Ne-ar plăcea să credem că adversarii noștri își vor veni în fire. Pentru că, dacă nu o vor face, conducerea politico-militară a Rusiei se va confrunta cu o alegere morală teribilă și cu necesitatea de a lua o decizie dificilă.”

* „Dar cred că președintele nostru trebuie să-și proiecteze hotărârea de a folosi arme nucleare la un moment dat. Se pune însă întrebarea cine ar putea și ar trebui să fie ținta unui astfel de atac. Americanii, după cum știm cu toții, au mințit cu nerușinare când au spus că ne pregătim să atacăm Ucraina.”

* „Aceasta este o prostie monstruoasă, malițioasă, pentru că, desigur, ucrainenii sunt un popor mizerabil de iluzionați care sunt persecutați pentru a fi măcelăriți. Totuși, ei sunt poporul nostru, nu-i vom lovi. Dacă se va ajunge la lovituri nucleare, acestea ar trebui să se îndrepte către o serie de țări din Europa care au sprijinit cel mai mult regimul mercenar de la Kiev.”

* „După cum arată vectorul de dezvoltare al Occidentului, al elitelor și societății sale, mișcarea lor spre valori antiumane și postumane, toate acestea indică fără echivoc o apropiere obiectivă de marele război termonuclear. Trebuie să întrerupem acest proces și astfel să salvăm lumea – evitând, dacă este posibil, acțiunea super-violentă, desigur.”

„Atunci când se discută subiectul unui ipotetic atac nuclear asupra Europei, se pune întrebarea: cum va răspunde SUA? Practic, toți experții sunt de acord că americanii nu vor răspunde în niciun caz la un atac nuclear asupra aliaților lor cu un atac nuclear pe teritoriul nostru”

* „Atunci când se discută subiectul unui ipotetic atac nuclear asupra Europei, se pune întrebarea: cum va răspunde SUA? Practic, toți experții sunt de acord că americanii nu vor răspunde în niciun caz la un atac nuclear asupra aliaților lor cu un atac nuclear pe teritoriul nostru.”

* „De altfel, chiar și Biden a spus acest lucru în mod deschis. Cu toate acestea, experții militari ruși consideră că ar putea urma un atac convențional masiv de represalii. S-ar putea sublinia faptul că o lovitură non-nucleară masivă ar fi urmată de lovituri nucleare și mai masive.”

* „Iar acestea ar pune capăt Europei ca entitate geopolitică. Ceea ce, bineînțeles, nu ar fi de dorit, pentru că, la urma urmei, suntem – într-o anumită măsură – europeni și, pentru a folosi cuvintele lui Dostoievski, vechile pietre europene nu ne sunt străine.”

* „Dacă aș fi chinez, nu m-aș grăbi să pun capăt conflictului din Ucraina, deoarece acesta atrage atenția și puterea militară a SUA și a Occidentului departe de China și oferă Beijingului șansa de a acumula forță. Este o poziție perfect normală, aș spune, respectuoasă.”

* „Și, bineînțeles, nu aș vrea să fie folosite arme nucleare. În primul rând, din motive morale și etice: cred că eu și chinezii suntem de acord în această privință. Și, în al doilea rând, pentru că chinezii au încă o capacitate nucleară mică, nu este de dorit pentru ei să mute competiția militară și politică în acest domeniu chiar acum.”

* „În zece ani, ei vor avea o capacitate nucleară de primă clasă (și chiar și în cinci sau șapte ani situația lor se va schimba), iar atunci cea mai bună opțiune pentru a preveni un război termonuclear de mari dimensiuni va fi atunci când China mai puternică va fi în prima linie, iar Rusia o va sprijini și o va acoperi, așa cum chinezii ne sprijină pe noi acum.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Cacealma rusească: „războiul civil” care a durat o zi! Prigojin se oprește la 200 de kilometri de Moscova, „ca să nu fie vărsare de sânge”. Mercenarii săi se întorc pe frontul din Ucraina, unde poate să fie vărsare de sânge

Putin: „E trădare! Un cuțit în spate! O răzmeriță împotriva poporului. Vom lua măsuri extrem de dure. Trupele speciale sunt deja pe urmele trădătorilor”

Cele 6 avioane cu care au fugit sâmbătă oligarhii lui Putin. Au decolat din apropierea Moscovei și au dispărut de pe radar

EDITORIAL CARTIANU: Solovioave, ai grijă că-ți rup urechile!

* Acești bogați care controlează Biserica Ortodoxă Română. Cazul preotului „influencer” Constantin Necula – predicatorul nabab

VIDEO. Simulare: așa a făcut implozie submersibilul Titan, lângă Titanic, pe fundul Oceanului Atlantic! Moartea celor 5 pasageri a fost instantanee

A murit Costin Georgescu, primul director al SRI neimpus de KGB. Avea 81 de ani și era grav bolnav într-o clinică din Elveția

Nepotism scârbos al premierului Ciolacu: și-a numit-o șefă de cabinet pe Otilia Romașcanu, nașa fiului său, după ce pe nașul Lucian Romașcanu l-a făcut senator și ministru!

Marcel Ciolacu și-a plasat nepoata într-o sinecură la Radioul public! Premierul tocmai clama: „Nu mai vreau dezmăţ la stat, cu mii de angajări şi tot felul de pile!”

Prostie bubuitoare la Realitatea Plus. Fiica patronului: „Cei de la OMV-Petrom au găsit mai mulți țiței. Cei mai mulți țiței din ultimele decenii!”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here