Rușii au pus camioane cu explozivi la 4 din cele 6 reactoare ale centralei nucleare de la Zaporojie. Avertisment al Congresului SUA: „Armata le va fi total anihilată de NATO, dacă rușii sunt atât de nesăbuiți și iraționali”

0
988
Pericol major ca rușii să arunce în aer centrala atomică de la Zaporojie, avertizează ucrainenii

Forțele armate ale Rusiei au amplasat camioane încărcate cu explozivi la 4 din cele 6 reactoare ale centralei atomice de la Zaporojie, anunță Kirilo Budanov, șeful Agenției de Informații Militare a Ucrainei. Sunt indicii că informația reprezintă ceva mai mult decât o simplă declarație de propagandă, pentru că Senatul SUA a emis o rezoluție bipartizană prin care avertizează Rusia că, dacă folosește bombe atomice ori detonează centrala atomică, va fi activat Articolul 5 al Tratatului NATO.

Conform lui Budanov, Rusia și-a încheiat pregătirile pentru un atac terorist la centrala atomică de la Zaporojie. De asemenea, potrivit oficialului ucrainean, iazul de răcire al reactoarelor a fost minat. Dacă apa nu mai ajunge la ele, pentru a le răci, reactoarele nucleare se vor topi într-un interval care poate merge de la 10 ore până la 14 zile.

Budanov afirmă că rușii se gândesc să ridice voltajul în liniile electrice ale centralei, ceea ce ar duce la un accident nuclear. „Situația nu a fost niciodată atât de gravă ca acum”, a menționat șeful spionajului ucrainean, despre care Moscova firmase acum vreo săptămână că e foarte grav rănit și a fost evacuat cu avionul în Polonia.

Republicanii și democrații au dat o declarație comună, avertizând Rusia că recurgerea la arme nucleare va activa Articolul 5 din Tratatul NATO și va duce la distrugerea totală a armatei ruse

Pe 23 iunie, Senatul SUA ieșise cu o declarație-avertisment foarte serioasă la adresa Rusiei. Cele două partide din Parlamentul american au elaborat un comunicat comun, prezentat de senatorii Lindsey Graham (din partea Partidului Republican) și a lui Richard Blumenthal (din partea Partidului Democrat).

În comunicat se menționează că un atac nuclear al Rusiei va impune invocarea Articolului 5 NATO. Cei doi au menționat că aici intră atât distrugerea centralei atomice de la Zaporojie, cât și folosirea de bombe nucleare.

Senatorul republican Lindsey Graham li s-a adresat atât lui Putin direct, cât și celor din anturajul său: „Mesajul nostru este pentru cei din jurul lui Putin – Dacă faceți acest lucru (folosesc arme nucleare – n. red), dacă urmați ordinul său, dacă îl va da vreodată, vă puteți aștepta la un răspuns masiv din partea NATO și veți fi în război cu NATO. Dacă mergeți pe calea exploziei unei arme nucleare în Ucraina pentru a încerca să schimbați cursul bătăliei, acesta va fi un atac la adresa NATO. Dacă aruncați în aer o centrală nucleară, creați un haos care ar putea fi considerat un atac asupra NATO”.

Senatorul Graham și-a explicat apoi acest mesaj foarte dur: „Amenințarea folosirii unui dispozitiv nuclear de către Rusia este reală, iar cea mai bună modalitate de a o descuraja este să le oferim claritate rușilor cu privire la ce se întâmplă dacă fac acest lucru. Ei vor fi în război cu NATO. Să crezi că Putin nu ar folosi arme nucleare este cu adevărat irațional, având în vedere ceea ce a făcut deja. Vreau să spun că a comis crime de război la nivel industrial crezând că va scăpa în cele din urmă. Scopul său acum este de a obosi Occidentul și de a încetini contraofensiva, de a-i face pe cei de la Washington și din alte capitale să cedeze și să îi ofere un acord care să îi salveze fața, să îi salveze viața. Dacă vrei să descurajezi războiul, trebuie să trimiți semnale clare – costul acțiunii. Iar noi am fost foarte neclari cu Putin, dar acum trebuie să fim cu adevărat clari”.

Senatorul democrat Richard Blumenthal:[Această rezoluție] este menită să trimită un mesaj lui Vladimir Putin și chiar mai direct armatei sale – vor fi distruși. Vor fi eviscerați dacă vor folosi arme nucleare tactice sau dacă vor distruge o centrală nucleară”.

Blumenthal n-a lăsat loc de dubii privind punctul de vedere al partidului său față de problemă: „Articolul 5 există cu un motiv. Nu protejează doar împotriva unui anumit soldat care trece o graniță. Dar vătămarea aliaților noștri din NATO declanșează obligația noastră atunci când provine de la o forță ostilă, așa cum s-ar întâmpla dacă ar exista radiații care se răspândesc. Acest mesaj ar trebui să fie luat în serios de generalii lui Vladimir Putin. Armata sa riscă să fie total anihilată de forțele NATO dacă sunt atât de nesăbuiți și iraționali încât să recurgă la arme nucleare tactice care pun în pericol lumea”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Cacealma rusească: „războiul civil” care a durat o zi! Prigojin se oprește la 200 de kilometri de Moscova, „ca să nu fie vărsare de sânge”. Mercenarii săi se întorc pe frontul din Ucraina, unde poate să fie vărsare de sânge

Putin: „E trădare! Un cuțit în spate! O răzmeriță împotriva poporului. Vom lua măsuri extrem de dure. Trupele speciale sunt deja pe urmele trădătorilor”

Cele 6 avioane cu care au fugit sâmbătă oligarhii lui Putin. Au decolat din apropierea Moscovei și au dispărut de pe radar

EDITORIAL CARTIANU: Solovioave, ai grijă că-ți rup urechile!

* Acești bogați care controlează Biserica Ortodoxă Română. Cazul preotului „influencer” Constantin Necula – predicatorul nabab

VIDEO. Simulare: așa a făcut implozie submersibilul Titan, lângă Titanic, pe fundul Oceanului Atlantic! Moartea celor 5 pasageri a fost instantanee

A murit Costin Georgescu, primul director al SRI neimpus de KGB. Avea 81 de ani și era grav bolnav într-o clinică din Elveția

Nepotism scârbos al premierului Ciolacu: și-a numit-o șefă de cabinet pe Otilia Romașcanu, nașa fiului său, după ce pe nașul Lucian Romașcanu l-a făcut senator și ministru!

Marcel Ciolacu și-a plasat nepoata într-o sinecură la Radioul public! Premierul tocmai clama: „Nu mai vreau dezmăţ la stat, cu mii de angajări şi tot felul de pile!”

Prostie bubuitoare la Realitatea Plus. Fiica patronului: „Cei de la OMV-Petrom au găsit mai mulți țiței. Cei mai mulți țiței din ultimele decenii!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here