miercuri, mai 22, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaZvonurile se confirmă: urmează noi valuri de recrutări în Rusia. Șoigu anunță...

Zvonurile se confirmă: urmează noi valuri de recrutări în Rusia. Șoigu anunță că armata va crește la 1,5 milioane de oameni

-

Forțele armate ale Rusiei vor fi crescute până la 1,5 milioane de oameni, a anunțat Serghei Șoigu, ministrul Apărării de la Moscova, într-o întâlnire pe care Putin a avut-o miercuri cu comandanții militari cei mai importanți. Discuția a fost foarte interesantă pentru că atât Putin, cât și Șoigu au făcut mai multe informări.

În primul rând, s-au confirmat zvonurile care bântuiau deja prin Rusia de peste o lună: mobilizarea parțială din septembrie-octombrie n-a fost singura și Putin va chema în curând sub arme alte sute de mii de ruși.

Încă o dată, în context se confirmă excelenta calitate a serviciilor de informații ucrainene, care au descoperit din timp ce pregătesc rușii. În urmă cu doar câteva zile, într-un interviu acordat publicației The Economist, generalul Valerii Zalujnîi, comandantul forțelor armate ucrainene, afirma: „S-ar putea ca noile trupe rusești să nu fie atât de bine echipate, dar încă reprezintă o problemă pentru noi. Estimăm că au o rezervă de 1,2 milioane până la 1,5 milioane de oameni… Rușii pregătesc aproximativ 200.000 de trupe noi. Nu mă îndoiesc că vor încerca din nou să cucerească Kievul. Nu este adevărat că problemele lor sunt atât de îngrozitoare încât acești oameni nu vor lupta. Ei vor. Un țar le spune să meargă la război, iar ei merg la război. Undeva, dincolo de Urali, ei pregătesc noi resurse“. Acum se dovedește că nu doar intențiile rușilor s-au confirmat, dar până și numărul de militari la care vor să ajungă!

Serghei Șoigu a declarat că s-a elaborat un plan de creștere a efectivelor militare la 1,5 milioane, din care 695.000 ar trebui să fie voluntari cu contract. Momentul când se va crește efectivul n-a fost anunțat, dar toate indiciile sunt că mobilizarea va începe imediat după Anul Nou. Același Șoigu a anunțat că se vor înființa noi unități militare care vor fi trimise în Nord, pentru a înfrunta NATO în zona Finlanda-Suedia, după intrarea acestora în organizație.

- Advertisement -

Un alt anunț important a fost făcut de Putin. Acesta a promis că „operațiunea militară specială” va continua până când se va obține victoria: „Nu am nicio îndoială că toate obiectivele stabilite vor fi atinse”. Mesajul pare să aibă destinatari multipli. În primul rând, acest „nu am nicio îndoială” e un avertisment pentru propriii generali că nu este acceptat eșecul. În al doilea rând, Ucraina și țările NATO află că, atât timp cât Putin va rămâne la putere, nu va exista pace.

În rest, obișnuitul delir al lui Putin, ideile pe care le întâlnim zilnic și la propagandiștii pro-ruși din România: Rusia n-are nicio vină, ea de fapt se apără, răspunderea este a NATO, Occidentul vrea să dezmembreze Rusia etc.

Liderul de la Kremlin a afirmat că țările din Occident încearcă „de secole” să slăbească și să distrugă Rusia. În mod halucinant, Putin afirmă că regretă distrugerea și moartea din Ucraina, dar nu țara sa e de vină: „Întotdeauna am considerat poporul ucrainean ca fiind frățesc (!!!) și încă mai cred acest lucru. Ceea ce se întâmplă este cu siguranță o tragedie, dar nu este rezultatul politicii noastre. Timp de secole, adversarii noștri strategici și-au stabilit obiectivul de a dezintegra și slăbi țara noastră, considerând-o prea mare și reprezentând o potențială amenințare“.

- Advertisement -

Rusia nu a atacat Ucraina, ci a vrut să „demilitarizeze” această țară, precum și s-o împiedice să adere la NATO, a afirmat Putin.

Lăsând la o parte incredibila sfidare a realității – Rusia chiar a atacat Ucraina și face acest lucru oră de oră de 10 luni încoace, cu distrugeri incalculabile –, Putin a arătat din nou mentalitatea sa colonialistă: nu consideră că vecinii săi au dreptul la autodeterminare. I se pare firesc ca Rusia să aibă peste un milion de soldați, mii de tancuri și de rachete nucleare, dar consideră inacceptabil ca alte țări de la granițe să aibă propriile armate naționale și cu atât mai puțin ca acestea să-și poată stabili singure prioritățile, alianțele și direcțiile de dezvoltate.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Dana Budeanu în prime-time, la Antena 3 „CNN”: „Putin e omul anului 2022! Din politică, din orice. Pe pozitiv”. Conspirații și delir, cu Gâdea „copil de mingi”

* „În realitate, frontiera noastră de vest e un șvaițer. Breșele din ea au crescut monstruos în 2022.“ Adevărul șocant despre imigrația ilegală prin România, într-o investigație „Captura”: Austria are dreptate!

* Restaurație totală: PSD-ista care vedea „coarnele diavolului” la protestele #Rezist, numită de Ciucă șefă la Directoratul Național de Securitate Cibernetică!

* Jaf pe banii PNRR: nașa PSD-istului Alfred Simonis și verișoara ei câștigă contracte în serie, pentru „consultanță IT” de „digitalizare a instituțiilor”. 40 de contracte de peste 500.000 de euro doar în 2022!

* VIDEO. Ministrul Daea jignește grav un ziarist, iar PSD și Ciucă îl țin în brațe pe grobian! „Nu prea e bine, la mărimea pe care o aveţi, să luaţi un kilogram de jumări. Vă ajunge 100 de grame” / „Nu vă fac gras, vă fac cum sunteți”

* Cea mai tare finală din istorie! Argentina – Franța 3-3, Messi – Mbappé 2-3, Argentina e triplă campioană mondială! Ștafeta Kempes – Maradona – Messi

* Cele trei decizii eronate prin care, spun francezii, arbitrul polonez le-ar fi „furat” titlul mondial. „L’Equipe” i-a dat nota 2 lui Marciniak

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -