Guvernul PSD-PNL intenționează să renunțe la subvenția de 50 de bani pentru carburanți. Lui Ciucă și Ciolacu li se pare că s-au ieftinit prea tare

1
702
Ciolacu și Ciucă se gândesc cum să mai scoată bani din buzunarul românilor

În interiorul Guvernului PSD-PNL se discută eliminarea subvenției de 50 de bani la litrul de carburant, anunță G4Media citând surse din interiorul coaliției. Motivul: lui Marcel Ciolacu, liderul PSD, și Nicolae Ciucă, premier și lider al PNL, li se pare că benzina și motorina s-au ieftinit îndeajuns de tare încât să nu mai fie nevoie de această compensare.

Prețul benzinei și al motorinei a scăzut semnificativ în ultimele săptămâni. Comparativ cu tarifele de acum 2-3 luni, reducerea este importantă, dar dacă ne raportăm la prețurile din decembrie anul trecut, atunci lucrurile nu mai stau așa.

În ultima lună a lui 2021, prețul la benzina standard de 95 era 5,98 lei, iar cel al motorinei standard era de 6,02 lei.

În acest moment, prețul compensat al litrului de benzină este în jur de 6,1 lei, iar cel al litrului de motorină – 7,23 lei. Asta înseamnă că, dacă s-ar elimina compensația de 50 de bani, prețul litrului de benzină standard 95 ar sări la 6,6 lei, iar cel al motorinei – la peste 7,7 lei. Așadar, ar fi vorba de o revenire la un preț mare. Creșterea tarifului la motorină va avea un nou impact major asupra prețurilor, pentru că firmele vor trebui să introducă în prețul tuturor bunurilor costurile crescute cu combustibilul. Prin urmare, măsura la care se gândesc Ciolacu și Ciucă este inflaționistă.

Conform acordului făcut de Guvern cu benzinarii, autoritățile acoperă 25 de bani din suma compensată, iar companiile petroliere – ceilalți 25 de bani.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Dana Budeanu în prime-time, la Antena 3 „CNN”: „Putin e omul anului 2022! Din politică, din orice. Pe pozitiv”. Conspirații și delir, cu Gâdea „copil de mingi”

* „În realitate, frontiera noastră de vest e un șvaițer. Breșele din ea au crescut monstruos în 2022.“ Adevărul șocant despre imigrația ilegală prin România, într-o investigație „Captura”: Austria are dreptate!

* Restaurație totală: PSD-ista care vedea „coarnele diavolului” la protestele #Rezist, numită de Ciucă șefă la Directoratul Național de Securitate Cibernetică!

* Jaf pe banii PNRR: nașa PSD-istului Alfred Simonis și verișoara ei câștigă contracte în serie, pentru „consultanță IT” de „digitalizare a instituțiilor”. 40 de contracte de peste 500.000 de euro doar în 2022!

* VIDEO. Ministrul Daea jignește grav un ziarist, iar PSD și Ciucă îl țin în brațe pe grobian! „Nu prea e bine, la mărimea pe care o aveţi, să luaţi un kilogram de jumări. Vă ajunge 100 de grame” / „Nu vă fac gras, vă fac cum sunteți”

* Cea mai tare finală din istorie! Argentina – Franța 3-3, Messi – Mbappé 2-3, Argentina e triplă campioană mondială! Ștafeta Kempes – Maradona – Messi

* Cele trei decizii eronate prin care, spun francezii, arbitrul polonez le-ar fi „furat” titlul mondial. „L’Equipe” i-a dat nota 2 lui Marciniak

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here