miercuri, mai 22, 2024
AcasăNewsJaf pe banii PNRR: nașa PSD-istului Alfred Simonis și verișoara ei câștigă...

Jaf pe banii PNRR: nașa PSD-istului Alfred Simonis și verișoara ei câștigă contracte în serie, pentru „consultanță IT” de „digitalizare a instituțiilor”. 40 de contracte de peste 500.000 de euro doar în 2022!

-

Jaf de proporții din banii PNRR descoperit de jurnaliștii de la Info Sud-Est: nașa lui Alfred Simonis, șeful deputaților PSD, și verișoara acesteia câștigă pe bandă rulantă zeci de contracte de “consultanță IT”. Doar în 2022, cele două amice ale lui Alfred Simonis au primit prin încredințare directă, de la primării din mai multe județe, 40 de contracte în valoare de peste 500.000 de euro!

Cu banii din PNRR se întâmplă exact ceea ce avertizaseră și prevestiseră absolut toți experții, consultanții independenți și cunoscătorii politicii românești: sunt jefuiți de PSD și PNL. S-a spus de nenumărate ori că PSD a țipat cât a fost în opoziție pentru că era disperat să nu rămână „neconectat” la banul public tocmai când veneau miliardele de la UE prin PNRR. USR-ul a fost păstrat la guvernare de Iohannis cât a fost nevoie ca să se negocieze cu Comisia Europeană și să se dea o credibilitate Guvernului. Apoi, după ce acordul s-a semnat, USR-ul a fost scos de președinte din Guvern și în loc au fost băgați înfometații de la PSD. Apoi a început jaful.

O investigație a Info Sud-Est arată că două firme anonime, controlate de Camelia Huțan, nașa și consiliera lui Alfred Simonis, și verișoara acesteia, Dorica Pop, au primit de la primării din județele Tulcea, Constanța, Vaslui și de la un spital din Timiș 40 de contracte, în valoare de peste 500.000 de euro, prin programele PNRR și ITI Delta Dunării.

Experiența în consultanță IT a celor două patroane conectate la banii europeni este „vastă”: Camelia Huțan a fost casnică până să o ia Alfred Simonis „consilieră” la cabinetul său parlamentar. Verișoara acesteia avea ca obiect de activitate cateringul și brutăria.
Primul dintre contractele de consultanță IT a fost primit de firma nașei lui Alfred Simonis la doar o lună după înființare. Cea de-a doua firmă, deținută de verișoară, a primit și câte 21 de contracte într-o singură lună!

- Advertisement -

Info Sud-Est a remarcat că multe din aceste așa-zise „rapoarte de consultanță” erau livrate simultan, la doar câteva zile după ce se semnau contractele, ceea ce era practic imposibil, pentru că ar fi trebuit să conțină analize și concluzii după studierea arhivelor și registrelor din primăriile respective. În mod incredibil, până și conținutul rapoartelor trimise de aceste firme era în multe cazuri similar, copy-paste inclusiv cu greșelile comise în textul după care fuseseră copiate! Asta, deși consultanța trebuia să fie personalizată, după specificul și problemele fiecărei primării!

În mod evident, era vorba de o mascaradă grotescă, o însăilare care să acopere „ciugulirea” banilor europeni de către PSD-iști.

Firul anchetei a dus, așa cum era de așteptat, la vârf: primarii din Tulcea au mărturisit că această firmă de „consultanță IT” le-a fost “recomandată” de Horia Teodorescu, vătaful PSD pe județ. Cel indicat de oameni a recunoscut că i-a chemat pe primari și le-a „prezentat” firma, dar „nu i-a influențat”!

- Advertisement -

Alfred Simonis a fost, așa cum era de așteptat, tare în gură când a fost întrebat despre această mizerie. El le-a transmis jurnaliștilor că nu răspunde la „aberații”!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Terorism AUR: George Simion și hoarda sa au blocat o benzinărie OMV din Ploiești. Poliția lui Bode a încurajat anarhia

OPINIE. Cum se joacă Iohannis și PNL cu focul: pentru a-și salva pielea după eșecul Schengen, au alimentat discursul extremist și anti-occidental

* Restaurație totală: PSD-ista care vedea „coarnele diavolului” la protestele #Rezist, numită de Ciucă șefă la Directoratul Național de Securitate Cibernetică!

* Judecătorul Cristi Danileţ a învins în instanță Mafia din CSM! După un an de calvar, el nu poate reveni totuși în magistratură, pentru că Mafia l-a mai exclus de două ori. Urmează două noi procese, amânate deja scandalos de mult

Băieții de AUR ai propagandei putiniste în România. Scurtă istorie a unei trădări naționale

* La Iași s-a ținut ședința prietenilor Rusiei. Lista „suveraniștilor” invitați: Piperea, Tucă, Nistorescu, Severin, Palada, Marga, Cerva, Lasca, Tudorel Toader, Iosefina Pascal, Capsali, Diplan etc.

VIDEO. Putinist de frunte, Robert Turcescu se înscrie hotărât și în armata propagandei chineze! Minciuni comuniste pe care le promovează fără nicio rezervă: „China nu e o dictatură, așa cum se vorbește în Occident. E o țară extrem de liberă în exprimare” / „În China există o preocupare poate excesivă pentru om. În Occident – cras dezinteres pentru viața și confortul oamenilor”

O „PSD-istă greacă”, vicepreședintă a Parlamentului European, a fost arestată în Belgia pentru corupție! Luase șpăgi enorme din Qatar

Semifinale cu echipe de pe trei continente: Argentina – Croația, Franța – Maroc! Anglia a fost îngropată de liderul ei, Harry Kane, care a ratat un penalty crucial

- Advertisement -

6 COMENTARII

  1. Țara hoților tupeiști, tari în clanță, pentru care albul e negru și negrul e alb…pentru că pot, doar „i-a ales” poporul, ei reprezintă interesul poporului (nu așa zic toți!?), când, de fapt, s-au ales între ei și reprezintă doar interesul propriului buzunar! Poporul e întotdeauna cel care rămâne cu paguba!

  2. Ce o sa iasa si din digitaizarea asta, era de asteptat!
    Nu doar ca ministrul Digitaizatii pare cam strain de domeniu, dar se vor repezi hotii si vor face banii praf, iar Romaniia tot coada Europei va ramane.
    Unde esti tu, Tepes, Doamnne!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -