joi, mai 30, 2024
AcasăNewsVoican e apărat de Sputnik, la care lucrează soția sa. "Huliganilor! Cretinilor!...

Voican e apărat de Sputnik, la care lucrează soția sa. „Huliganilor! Cretinilor! Ați insultat și lovit un simbol al Revoluției!”

-

Sputnik.md, site-ul de propagandă al Federației Ruse în spațiul vorbitorilor de limbă română, a sărit necondiționat în apărarea lui Gelu Voican Voiculescu, după ce acesta a fost huiduit și lovit cu o cârjă în Piața Universității, sâmbătă, când s-a ales cu capul spart.

Editorialistul oficinei moscovite, Dragoș Dumitriu, îl descrie în termeni idilici pe sinistrul personaj din echipa pro-sovietică a lui Ion Iliescu. Acest Dumitriu e un mare admirator al lui Ceaușescu, dar îi ridică în slăvi și pe asasinii lui Ceaușescu! Printre idolii săi se numără și personaje precum Petre Roman și Codrin Ștefănescu.

Editorialul lui Dragoș Dumitriu în Sputnik.md

„În fine, după 30 de ani HULIGANII și IMPOSTORII au anulat Revoluția Română!”

 • „În Decembrie 1989 și mai înainte a fost România oamenilor adevărați – acum e a acestor huligani impostori care au umplut de sânge un om-simbol – anulând Revoluția Română.”
 • „Gelu Voican Voiculescu este un simbol al Revoluției, la fel de controversat ca însăși Revoluția. Agresarea lui violentă, chiar când se ducea spre troița de la Universitate să pună o floare și să rostească o rugăciune, este, la rândul său, simbolică și definitorie pentru ce a rămas din spiritul de acum 30 de ani.”
 • „Pe scurt, faptul că Gelu Voican, un simbol, un intelectual care a dat o notă de Revoluție autentică controversatelor evenimente, este umplut de sânge în public este o ANULARE a Revoluției și o clară demonstrare a Involuției.”
 • „«Nu cred că revoluționarii l-au lovit pe Gelu Voican», a comentat Petre Roman – și sunt convins că are dreptate. Revoluționarii adevărați au fost loviți și ei prin lovitura primită de Gelu Voican.”
 • „I-am cunoscut pe majoritatea revoluționarilor autentici – Claudiu Iordache, Nica Leon, Dumitru Dincă, Dan Iosif, Petre Roman, Codrin Ștefănescu, Rebeca, Emil Cutean, Aferăriței, Adrian Dumitrescu, Doru Mărieș, Dorin Lazăr Maior, George Constantinescu, Jean Ciochină, Viorel Ringhilescu și mulți alții, scuzată fie ordinea aleatorie – oameni curajoși, gata să-și riște viața, dar niciodată capabili să dea într-un om-simbol – și aflat la o venerabilă etate!”
 • „Deci nu, nu revoluționarii l-au lovit pe Gelu Voican, ci a fost vorba de huligani și impostori, de «provocatori», așa cum l-a numit Petre Roman pe un penibil energumen al «noii ordini» susținută de Iohannis.”
 • „Se pune întrebarea firească de ce a riscat Gelu Voican Voiculescu și a mers în Piața Universității, știind că se expune agresiunilor? Simplu – pentru că, indiferent de controversele și vinovățiile care îl însoțesc, Gelu Voican este un om care CREDE cu adevărat. A crezut și crede în Revoluție, pentru că a crezut și poate mai crede în calitățile și valențele românilor, pe care , în opinia lui, le încorsetau Ceaușescu și comunismul.”
 • „Gelu Voican NU e un fals – e un criptic. E un intelectual greu de înțeles de cei leneși, care preferă să strige și să insulte, în loc să studieze. Nivelul lui de cunoaștere și de manifestare e mult peste ceea ce… apare în public, ceea ce formează mintea puțină și obrazul de toval al societății actuale.”
 • „De aceea eu, care îl apreciez enorm pe Nicolae Ceaușescu și realizările formidabile ale românilor în comunism, ei bine îl apreciez enorm pe Gelu Voican, «teoreticianul» execuției marelui președinte și al interzicerii comunismului.”
 • „Da, mirați-vă, cretini, huligani și impostori – l-ați insultat și l-ați lovit pe cel căruia i se datorează introducerea în Legea siguranței naționale a interzicerii partidelor de tip comunist! Da, mirați-vă voi care urlați «Jos comunismul»! Ce dovadă mai bună vreți că sunteți doar niște impostori și imbecili?”
 • „Așa că eu, «ceaușist» declarat, îi apreciez și pe revoluționarii nominalizați mai sus. Pentru că îl cunosc pe intelectualul generos Gelu, l-am iubit ca pe un frate pe eroicul Ioșka, mă înclin în fața patosul inegalabil al lui Claudiu Iordache, a sufletului mare al lui Codrin… Îi cunosc și știu că sunt oameni adevărați – care cred sau au crezut cu adevărat în idealuri!”
 • „Ei nu sunt huligani, impostori, provocatori, derbedei – precum aceia care azi au anulat Revoluția, transformând-o, iremediabil, în involuție! În Decembrie 1989 și mai înainte a fost România oamenilor adevărați. Acum e a acestor huligani impostori care au umplut de sânge un simbol – anulând Revoluția Română.”
 • „30 de ani de la Revoluție? Ce rușine!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -