marți, mai 28, 2024
AcasăNewsPetre Roman a încercat o găinărie chiar de 22 decembrie: nevasta lui...

Petre Roman a încercat o găinărie chiar de 22 decembrie: nevasta lui să cânte la concertul finanțat din „banii Revoluției”!

-

Duminică, 22 decembrie, ar fi trebuit să aibă loc Concertul Rușinii, în Piața George Enescu din București (la doi pași de Piața Revoluției). Organizatorii de la Institutul Revoluției Române (IRR) numiseră acest eveniment „30 de ani de libertate” și îi alocaseră 501.500 de lei (104.947 de euro). Paranghelia pusă la cale de gașca lui Iliescu de la IRR a fost anulată.

Organizatorii anunțaseră că pe scena din Piața George Enescu vor cânta nume precum Holograf, Vunk, Andra, Corina Chiriac, Irina Loghin, Gabriel Dorobanțu, Mioara Velicu, Horia Moculescu, Silvia Chifiriuc, Monica Anghel, Elisabeta Turcu.

Așadar, nimic fără Silvia Chifiriuc! Aceasta este actuala soție a lui Petre Roman (a doua), cu 26 de ani mai tânără decât el (73, respectiv 47). Deși valoarea ei artistică n-o califică niciodată să cânte pe aceeași scenă cu Andra, Monica Anghel sau Corina Chiriac, un mic trafic de influență i-a făcut și ei loc în distribuția spectacolului pus la cale de conducerea IRR pe bani publici.

Afișul concertului

Institutul Revoluției Române este sinecura eternă a lui Ion Iliescu. Conducerea executivă este asigurată de trioul Ion Iliescu (președinte) – Gelu Voican Voiculescu (director general) – Emilian Cutean (secretar general).

- Advertisement -

Ion Iliescu și Gelu Voican Voiculescu sunt judecați pentru crime împotriva umanității, comise chiar în Revoluția din 1989, pe spinarea căreia s-au cocoțat ei pentru pentru a deține demnități publice și 89 de ani, respectiv 78 de ani.

Emilian Cutean, fost deputat PSD, a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru nereguli financiare făcute la Secretariatul de Stat pentru Revoluționari (din cadrul Guvernului), pe care l-a condus.

O altă structură de conducere a IRR este Colegiul Național, din care fac parte 17 membri. Printre aceștia, Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Emilian Cutean, Dumitru Mazilu, Răzvan Theodorescu, Alexandru Mironov, Dorel Vișan, Cazimir Ionescu și Petre Roman.

- Advertisement -

Așadar, Petre Roman face parte din conducerea IRR, iar IRR o selectează pe soția lui Petre Roman să cânte la Concertul din 22 decembrie, să câștige și ea „un ban grămadă”!

În cele din urmă, concertul a fost anulat, dar intenția rămâne.

„Este imoral și inadmisibil…”

Înainte de a fi fost anunțată anularea concertului, câțiva artiști au anunțat că refuză să cânte. Când au aflat despre ce e vorba, trupa VUNK, Andra și alți artiști aflați pe afiș au anunțat că se retrag.

Cei de la VUNK au scris pe pagina lor de Facebook: „Duminică, VUNK ar fi trebuit să cânte în Piața George Enescu la evenimentul 30 de ani de libertate, concert pe care îl consideram un omagiu adus victimelor Revoluției din ‘89. În urma detaliilor despre eveniment care au ajuns la noi în ultimele ore, am constatat că scopul acestuia e mai puțin clar decât credeam noi. Anunțăm pe această cale retragerea VUNK de la evenimentul organizat de Institutul Revoluției Române”.

Concertul planificat pentru data de 22 decembrie, de la ora 16.00, de către Institutul Revoluției Române (aflat în subordinea Senatului României și condus de Ion Iliescu și de Gelu Voican Voiculescu), a fost contestat puternic de mai multe grupuri civice: Freedom House, Forum Apulum, Funky Citizens, #REZISTENȚA, Geeks For Democracy, Inițiativa România și Corupția Ucide.

„Este imoral și inadmisibil, o dovadă de cinism enorm ca acești doi inculpați (Iliescu și Voican Voiculescu – n. red.) să organizeze orice manifestare publică privind victimele din 1989, când probele ce-i incriminează în dosarul Revoluției reflectă rolul lor direct și/sau indirect în moartea sau rănirea românilor în acele zile. Mai mult, folosirea a peste 100.000 de euro din banii publici pentru acest eveniment constituie o sfidare în plus la adresa românilor, la 30 de ani de la căderea comunismului”, au argumentat orgaizațiile civice.

Ion Iliescu: „Am fost categoric împotriva organizării concertului”

Într-un text publicat sâmbătă, 21 decembrie, pe blogul său, Ion Iliescu a precizat că el nu a fost de acord cu organizarea concertului, dar ceilalți membri ai Colegiului au decis peste capul său.

” (…) A doua precizare privește concertul organizat de Institutul Revoluției Române, acum anulat, concert care ar fi trebuit să aibă loc mâine, 22 decembrie 2019. În urmă cu două luni, când s-a discutat în Colegiul Național această propunere, eu am fost categoric împotriva organizării lui. Cum am fost în imposibilitatea de a participa la toate reuniunile Colegiului, s-a trecut peste opinia mea și s-a decis organizarea lui. Într-o țară normală, acest concert nu avea de ce sa fie nici controversat, nici demonizat, și cu atât mai puțin anulat. La Timișoara, aseară, a avut loc un concert rock, pe care nu l-a contestat nimeni, care nu a fost anulat, și pe care timișorenii l-au apreciat, semn de civilizație, de toleranță și, mai ales, de respect față de aceia care au făcut posibilă, prin jertfa lor, libertatea de care ne bucurăm.

Am făcut precizarea despre poziția mea pentru a pune capăt unei campanii de presă construită pe ideea că «a fost anulat concertul lui Iliescu». Decizia a fost luată într-un organism colectiv de conducere, după regula democratică a majorității. Această controversă nu ar fi trebuit să umbrească manifestările dedicate evenimentului. Din păcate, confiscarea lui și folosirea prilejului pentru a se răfui cu adversari politici arată cât de divizată este acum societatea, în contrast cu solidaritatea din zilele Revoluției, Revoluție care rămâne un act de demnitate al națiunii române.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -