marți, februarie 27, 2024
AcasăDezvăluiriL-am prins cu minciuna! Gelu Voican Voiculescu a încercat să-i acopere pe...

L-am prins cu minciuna! Gelu Voican Voiculescu a încercat să-i acopere pe cei 60.000 de „turiști” sovietici din 1989, dar s-a făcut de râs

-

L-am prins cu încă o minciună grosolană pe monstrul Gelu Voican Voiculescu! Acesta admite – într-o emisiune la Antena 3 – că au fost peste 60.000 de agenți sovietici în România, în decembrie 1989, dar zice că n-au apucat să facă nimic, pentru că a căzut Ceaușescu prea repede. Ce stupid!

Săgeata Moscovei spune că toți cei 60.000 de „militari” sovietici au intrat în România pe 21 decembrie. În realitate, Ceaușescu închisese granițele pe 17 decembrie, deci sovieticii se aflau în România de cel puțin cinci zile!!!

Voican Voiculescu are o teorie nu doar diversionistă, ci și de-a dreptul cretină. Invocă Raportul Comisiei senatoriale (Sergiu Nicolaescu – Valentin Gabrielescu), care „vorbește de prezența a peste 60.000 de militari, intrați în special dinspre Iugoslavia, în Lade roșii”. Aceștia „aparțineau, în principiu, de Spetnaz”, trupe speciale ale GRU (servicul secret al Armatei URSS, în prezent al Rusiei).

Dar, să vezi minune, „nu s-a dovedit vreo acțiune de-a lor; au fost prezenți și așteptau niște instrucțiuni, care n-au mai venit”. De ce? Altă minune: „Pentru că nimeni n-a prevăzut că Ceaușescu va cădea într-o zi! Ceea ce s-a întâmplat în 22 decembrie, apariția noastră… pur și simplu i-au paralizat pe acești oameni… și nimeni n-a mai înțeles nimic ce se întâmplă”.

Această colosală serie de minciuni trebuie neapărat spulberată! Așadar, puhoiul sovietic n-ar fi avut timp să acționeze (să spargă vitrinele magazinelor la Timișoara, să activeze agenții KGB/GRU din România, să împuște oameni, să monteze simulatoare, să creeze diversiuni etc.) pentru că „nimeni n-a prevăzut că Ceaușescu va cădea într-o zi”. Așadar, agenții Moscovei intraseră în țară pe 21, iar Ceaușescu a căzut pe 22. Asta ne spune Voican.

- Advertisement -

Numai că, ghinion: granițele României au fost închise timp de cinci zile, din 17 în 22 decembrie! Le-a închis Ceaușescu pe 17, le-a deschis Iliescu pe 22. Așadar, la căderea dictatorului român, sovieticii se aflau de cel puțin cinci zile în România. Evident, ei n-au intrat în țara noastră într-o singură zi. Ceaușescu a fost exasperat pentru că, potrivit informațiilor primite de la Securitate (generalul Iulian Vlad îi raporta personal), invazia sovietică începuse de câteva săptămâni (după Congresul al XIV-lea al PCR, 20-24 noiembrie 1989) și se accelerase din 7 decembrie (imediat după ultima întâlnire importantă sub acest aspect, cea dintre Mihail Gorbaciov și François Mitterand, pe 6 decembrie, la Kiev).

Așadar, o parte dintre „turiștii” sovietici – sau „militari”, cum le spune Voican – se aflau în România de multe zile, unii chiar de două-trei săptămâni! Au avut timp suficient să pună în aplicare planul Moscovei de a-l răsturna pe Ceaușescu și, ulterior, de a impune la putere echipa pro-sovietică Iliescu – Brucan – Roman – Militaru – Voican Voiculescu.

VIDEO: Pasajul relevant începe la minutul 12:50

- Advertisement -

Dialogul în care Gelu Voican Voiculescu se dă de gol

Mircea Badea: Generalul Ștefan Dinu (șeful DIA în 1989 – n. red.) vorbea despre niște informări externe cu privire la niște prezențe străine în România, care să genereze panică, teroare, revoltă și așa mai departe.

Gelu Voican Voiculescu: Eu m-am întreținut de două ori cu generalul Dinu, când a fost la niște conferințe ale noastre la Institutul Revoluției. Dar ceea ce vă pot spune, și este public: Raportul lui Sergiu Nicolaescu și Raportul lui Valentin Gabrielescu (cu Sergiu Nicolaescu vicepreședinte) vorbește de prezența a peste 60.000 de militari, intrați în special dinspre Iugoslavia, în Lade roșii.

Mircea Badea: Vă dați seama… totuși, 60.000… e un stadion! E un stadion de oameni!

Gelu Voican Voiculescu: Acestea sunt cifrele Raportului. Și… acești oameni aparțineau, în principiu, de Spetnaz.

Mircea Badea: Bun, ăștia ar fi ruși…

Gelu Voican Voiculescu: Da, dar nu s-a dovedit vreo acțiune de-a lor. Au fost prezenți și așteptau niște instrucțiuni, care n-au mai venit. De ce? Pentru că…

Mihai Gâdea: Adică au venit 60.000 de oameni și n-au mai făcut nimic?

Gelu Voican Voiculescu: N-au apucat să facă, pentru că nimeni n-a prevăzut că Ceaușescu va cădea într-o zi! Ceea ce s-a întâmplat în 22 decembrie, apariția noastră… pur și simplu i-au paralizat pe acești oameni… și nimeni n-a mai înțeles nimic ce se întâmplă.

Mihai Gâdea: Chiar credeți că asta? Chiar credeți că au venit 60.000 de oameni și n-au mai făcut nimic?

Gelu Voican Voiculescu: N-au mai făcut nimic, iar o parte din ei au fost retrași în octombrie ’90 la intervenția lui Petre Roman, dar erau vreo 20.000 – 30.000 doar. Rămăseseră de-atuncea.

Mircea Badea: Și unde-au stat? Ce-au făcut? Ce-au mâncat? Cum au viețuit, totuși?

Gelu Voican Voiculescu: Nu se știe. Dar generalul Caraman, care era la SIE, l-a informat pe Petre Roman, iar Petre Roman a luat legătura cu autoritățile sovietice și au fost retrași. Și pot să vă spun că s-au îmbarcat în Gara Triaj, în mai multe garnituri de trenuri. Astea sunt realitățile pe care le cunosc.

Mihai Gâdea: Publicitate!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

12 COMENTARII

 1. Rușii liberali ai URSS l-a lichidat în lege pe Nicolae Ceaușescu în 1968 după invazia sovietică, când Partidul Comunist Român i-a criticat prin vocea reprezentantului său oficial. Eu am discutat în 1986 la Bălănoaia Suceava cu elevii olimpici sovietici despre soarta comunismului în România. Aveam 10 ani.

  În 1989 au fost agenți GRU și KGB în România în afara sistemului securist român, pe barba lor monitorizând miscarea maselor populare la Timișoara, Ardeal și Moldova. Agenții mei ruși nu erau în București. Se temeau de generalul Militaru că va da ordin să tragă în ei.

  Pacepa a trădat nume. Origini și funcții.

  Baden Baden 2018 Michael Smith

 2. Gelu Voican Voiculescu ar trebui sa ne spună cine este, ce studii are, care a fost ultimul loc de munca și care a fost rolul sau in Decembrie 1989.!
  Prin ceea ce spune ne spune numai fumigene, cine erau cei cu simulatoarele de vis a vis de fostul CC al PCR care începuseră “ sa tragă “ după orele 18.00 și multe alte nenorociri și diversiuni care au făcut peste 870 de victime in București!!
  Este un criminal dovedit care trebuie sa vina in fata justiției împreuna cu Ion Iliescu care ne umfla capul cu revoluția lui de om care nu este in toate mințile!!! Amândoi judecați și condamnați pe viața !!! Auzi la a est vagabond de Gelu Voican Voiculescu ca rezoluțiile nu de judeca!!!

  • Poate se afla adevarul despre Revolutie, pentru ca ce spune unul e contrazis de altul, sunt foarte multe lucruri care se bat cap in cap, special pentru a crea confuzie si perdele de fum, ca sa scape cineva de acuzatii, si cand spun asta, nu ma refer doar la criminalul iliescu.

  • Mi-au spus niste cascadori ca S. Nicolaescu a pregatit „revolutia” in vara lui ’89 undeva in zona Oltenita. A murit si nu a spus adevarul, cu toate ca a promis niste casete…

 3. Am vazut aseara, la B1, o emisiune foarte buna despre adevarurile revolutiei, moderata de Silviu Manastire.
  Printre participantii de foarte buna calitate a fost scriitorul Andrei Ursu, fiul disidentului Gheorghe Ursu, dar si dubiosul profesor Niculescu, care parea ca are o influenta ciudata asupra lui A Ursu.
  E adevarat ca ambii (Ursu si Niculescu) sustineau vinovatia securitatii, dar excludeau cu desavarsire amestecul rusilor in revolutie.
  Atunci cand unul dintre invitati pomenea despre rusi, sareau si il contraziceau, iar cand invitatii nu le-au mai permis sa fie intrerupti, faceau grimase, Ursu avea tresariri, de parca il intepa un junghi in ureche.
  Macar Voiculescu a recunoscut partial…

  • La capitolul Decembrie 1989, Andrei Ursu se comportă ca un veritabil agent de influență al rușilor. Păcat! Ori nu s-a documentat, ori face alte jocuri. Pur și simplu, dă impresia că vrea să-i acopere pe criminalii de după 22 decembrie – o evidentă agentură sovietică, din care făceau parte mulți români (nucleul CFSN).

   • Grigore, in 23 decembrie ’89 am vazut cu ochii mei 2 Lada albe cu numere rusesti in fata unei unitati militare de pe actiala strada J.L. Calderon. Acum este o sectie a facultatii de medicina cred. Comandantul acelei unitati trebuie sa raspunsa ce cautau rusii intr-o unitate militara in zilele revolutiei?

 4. Treaba cu 60000 de agenți sovietici e una din minciunile FSN-iste răspîndite prin Comisia Senatorială a lui Sergiu Nicolaescu (ăsta a fost scopul înființării acelei Comisii – să falsifice istoria revoluției) și e firesc că Gelu Voican și Antena 3 s-o „confirme”, cu mici diferențe de nuanță ca să pară pluralism de opinii pentru proști.
  Azi sînt în România mult mai mulți cetățeni din fostul spațiu sovietic decît erau în 1989. Unii au primit și cetățenie română.

 5. multi dintre ei erau de luni bune in tara, spun asta deoarece, in acea perioada, faceam naveta intre Cluj si Gilau, unde lucram la o balastiera…aproape zilnic, vedeam in statia unde coboram din autobus, actualmente e nodul A3 acolo, cate o LADA cu nr rusesti, cu cate 4 barbati, care dormeau in masina…nu erau aceeasi, deci presupun ca circulau prin tara, dormeau pe unde puteau, cert este ca asta se intampla inca din vara lui 89…si nu erau turisti, clar…este imosibil ca securitatea sa nu fi stiut, erau vizibili, nu se ascundeau, statia de autobus era la soseaua nationala, pe undeva trebuie sa fi intrat in tara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -