Orban: „Dacă un om politic dintr-o țară civilizată ar spune că va crește pensia cu 40%, ar râde lumea de el”

3
4341
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a sugerat duminică seara, la România TV, că este imposibil ca statul român să suporte o creștere a pensiilor cu 40% într-un singur an, așa cum a impus PSD prin Legea pensiilor, aflată în vigoare.

Uriașa creștere ar urma să intre în vigoare pe 1 septembrie 2020, dar o abordare realistă ar trebui să producă o schimbare majoră și curajoasă pe această temă.

Ludovic Orban despre creșterea pensiilor

 • „Trebuie să ne gândim, să lăsăm deoparte populismele! Eu mi-aș dori să am oameni cu care să vorbesc efectiv de realitate, nu de vise, speranțe, iluzii. În sistemul public de pensii de azi, pensia poate să crească în mod real doar în trei situații: când crește numărul de angajați, când crește salariul mediu pe economie sau dacă crești contribuția la pensie. Noi oricum avem cea mai mare contribuție din Europa. Contribuția deja este suficient de mare și este foarte greu de suportat o creștere.”
 • „Practic, ce-ți rămâne? Creșterea numărului de angajați și creșterea salariului mediu pe economie. Lucrurile acestea nu pot fi realizate decât printr-o economie sănătoasă, care să se bazeze pe investiții, pe aplicarea inovării și cercetării în producție, pe transfer de tehnoologie, pe creșterea productivității.”
 • „Venim după ani buni de creștere economică falsă, care nu se bazează pe o creștere a producției, a productivității, pe creșterea semnificativă a investițiilor – private și publice.”
 • „Eu nu pot să înțeleg cum am ajuns în acest punct în care au venit oameni care au spus năzbâtii inimaginabile la televizor și lumea a crezut, nu a existat spiritul critic.”
 • „Trebuie gândit bine înainte să ne apucăm de o nouă lege a pensiilor, este nevoie de o nouă lege a pensiilor, prea a fost cârpită. Și ultima găselniță: de unde au scos 40% creștere economică de la 1 septembrie?”
 • „De ce s-au apucat ei să scoată din burtă – «mărim de la 1 iulie 2019» cu nu știu cât? După, au anunțat că măresc de la 1 septembrie 2020 cu nu știu cat.”
 • „De ce au hotărât să crească de la 1 septembrie 2020 cu 40%? Este un procent uriaș. Dacă orice om politic, din orice țară civilizată din lumea asta, s-ar duce și ar spune că crește pensia cu 40%, ar râde lumea de el. Nu l-ar crede nimeni, ăia au educație economică, ei știu foarte bine că nu poți să suporți.”
 • „Au făcut această creștere ca să câștige alegerile. Dacă se mărește de la 1 septembrie, se plătește din octombrie, adică înainte de vot. Care este proiecția pe 2021? Care este proiecția pe 2022?”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

 1. Orban:
  „Dacă un om politic dintr-o țară civilizată ar spune că va crește pensia cu 40%, ar râde lumea de el”

  Si vin eu si va intreb , domnule Orban, in aceste tari civilizate invocate de dvs. exista cumul pensie /
  salariu pentru magistrati, in conditiile in care , la noi, 7 din 9 judecatori de la C.C.R. beneficiaza de acest lucru si incaseaza sume fabuloase.
  In timp ce peste 2 mil de pensionari in tara asta au pensia sub 1000 lei .
  Si tot ei magistratii beneficiaza de pensii speciale , la fel sume fabuloase in conditiile in care , daca s-ar respecta legea , ar fi de doar 30 % din ce ….fura acum.
  IMORAL, INUMAN si ILEGAL pana la urma.
  Vreti sa faceti ceva pentru popurul roman sau doar ati venit la putere sa-i amagiti si sa va umpleti si voi buzunarele ???
  Ca de 30 de ani ne am saturat sa va vedem rotindu va.
  ROMANII au mari asteptari de la voi .
  Nu merita sa -i dezamagiti , dupa 30 de ani de saracie.
  Daca o veti face , pierdeti si localele si parlamentarele.
  Si e pacat.
  Nimeni nu isi mai doreste o Olguta, un Nicolicea, Stefanescu, Nicolae, Radulescu, Iordache, Nastase si restul secaturilor pesediste.
  Asa ca ….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here