marți, mai 28, 2024
AcasăJustițieVipera Savonea și-a rupt colții și a 7-a oară. Încă o tentativă...

Vipera Savonea și-a rupt colții și a 7-a oară. Încă o tentativă eșuată de a o înscăuna pe Adina Florea: 9-9 la vot în CSM

-

A șaptea încercare a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de a o numi pe Adina Florea la șefia Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SSIJ) a eșuat, ca și precedentele șase. De această dată, ședința n-a mai fost boicotată de procurori, a existat cvorum, dar votul a fost nedecis: 9-9.

Tabăra președintei Lia Savonea din CSM a obținut 9 voturi pentru instalarea Adinei Florea, dar tot 9 voturi au fost și împotrivă, iar un vot a fost declarat nul. Sursele din CSM spun că votul nul i-a aparținut lui procurorului Codruț Olaru.

A fost pentru prima dată când s-a întrunit cvorumul de ședință, celelalte șase încercări fiind blocate de absența tactică a unor membri ai Consiliului.

- Advertisement -

Dintre cei 19 membri ai CSM, tabăra Savonea are cel puțin 9 (dovadă că săptămâna trecută Consiliul a reușit să propună modificări legislative astfel încât membrii care lipsesc să fie sancționați cu pierderea mandatului). De partea cealalată, ar fi tot 9 membri: procurorii din CSM (cu excepția lui Codruț Olaru), ministrul Justiției și 3 judecători. Prin urmare, omul-cheie este procurorul Codruț Olaru, fost vicepreședinte al CSM și fost șef al DIICOT, au explicat pentru G4media.ro surse judiciare. Olaru este indecis, pendulând între cele două tabere. Votul său poate înclina balanța într-o parte sau alta.

Codruț Olaru a semnat avizul negativ al CSM care a desființat-o pe Adina Florea când a candidat pentru șefia DNA. În octombrie anul trecut, Secția pentru procurori a dat aviz negativ pentru numirea Adinei Florea la șefia DNA. Procurorii CSM au avut nenumărate argumente contra Adinei Florea, unele de-a dreptul devastatoare.

Deși, în calitate de vicepreședinte al CSM, și-a asumat acel aviz negativ și caracterizarea Adinei Florea, Codruț Olaru n-a avut curaj acum să voteze împotriva numirii ei. E drept, nici nu i-a dat un vot favorabil, alegând votul nul.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. NESPĂLATA asta deee… SAVONEA (Sic ! !) NU se lasaaa…, PÂNĂ CAND NU VA PRIMI UN SUT (ZDRAVAN !) IN… FUNDU’-SĂU-…FICTIV (!), SA ZBOARE, dracuuuuuuu’…, odataaaaaaaa’…, DIN C.S.M. !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -