Scandalos! Adina Florea și-a clasat pe șest propriul dosar, în care era acuzată că i-a dat lui Vâlcov protocolul secret SRI-Parchet

4
3490
Adina Florea

Înființată printr-un joc politic murdar, ca o bâtă cu care să fie „cumințită” justiția, Secția Specială (SIIJ / „SS-Gestapo”) a eșuat într-un comportament de tip fanariot. Secția condusă (interimar) de Adina Florea a clasat dosarul care o viza pe Adina Florea! Și a făcut-o în secret, ascunzând decizia timp de 5 luni.

Marți, 15 octombrie, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) va face a 7-a încercare de instalare cu puteri depline a Adinei Florea ca președinte al Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ).

Noua încercare a Liei Savonea (șefa CSM) va avea loc la exact cinci luni de când instituția condusă de Adina Florea a clasat dosarul care-o viza pe aceeași Adina Florea! Deși acuzațiile erau foarte grave, iar grefiera Nicoleta Ichim de la Parchetul de pe lângă Curtea de apel Constanţa a declarat sub jurământ că i-a înmânat Adinei Florea (șefa instituției), la cererea acesteia, o copie a protocolului secret Parchet-SRI, SS-Gestapo (condus interimar de Adina Florea) a îngropat dosarul.

Clasarea dosarului a fost ascunsă timp de cinci luni, fiind făcută publică abia în octombrie, în urma insistențelor ziariștilor de la G4Media.ro.

„Vă comunicăm faptul că dosarul la care faceți referire, instrumentat de Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție, în care au fost efectuate acte de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. de art. 297 Cop penal, a fost soluționat de procurori la data de 15 mai 2019 prin ordonanță de clasare, în temeiul art. 16, lit. a din Codul de procedură penală”, a acomunicat SSIJ, prin intermediul Biroului de presă.

Articolul 16, litera a din Codul de procedură penală se referă la faptul că „fapta nu există”. Așadar, deși Adina Florea era suspectată de abuz în serviciu, iar probele erau solide, procurorul Sorin Iasinovschi de la „SS-Gestapo”, sub patronajul Adinei Florea, a închis dosarul.

Istoria dosarului privind protocolul secret Parchet-SRI, publicat de Vâlcov

23 august 2018: Darius Vâlcov, pe atunci consilerul premierului Dăncilă, a publicat pe pagina sa de Facebook protocolul încheiat între Parchetul General şi Serviciul Român de Informaţii (SRI) la data de 7 decembrie 2016.

28 august 2018: Întrucât documentul era unul clasificat, SRI a făcut plângere penală la DIICOT. La scurt timp, Parchetul General a deschis un al doilea dosar penal, pentru a depista cine i-a dat protocolul lui Vâlcov.

Parchetul General avea informaţii că protocolul a fost sustras din camera documentelor clasificate de la Parchetul Curţii de Apel (PCA) Constanţa. Adina Florea era adjunctul procurorului general al PCA Constanţa şi şefa structurii de securitate a acestui parchet, adică direct responsabilă cu documentele clasificate.

Procurorii PG au descoperit că o grefieră de la Parchetul de pe lângă Curtea de apel Constanţa a făcut o copie a protocolului secret, în mai anul trecut. La audieri, Nicoleta Ichim a declarat că Adina Florea i-a cerut să facă o copie xerox după protocolul SRI-Parchet din 2016, pe care i-a înmânat-o. Supusă detectorului de minciuni, grefiera a trecut testul, au explicat pentru G4Media.ro surse judiciare.

Pentru că a recunoscut și a colaborat cu anchetatorii, Parchetul general a dispus renunțarea la urmărirea penală a grefierei, decizie confirmată de instanță.

După octombrie 2018, odată cu operaţionalizarea SIIJ, toate dosarele cu magistraţi, inclusiv cel al Adinei Florea, au fost preluate de Secţia Specială.

27 februarie 2019: În dosarul rămas la DIICOT, procurorii au început urmărirea penală in personam pentru infracțiunea de divulgare a secretului care periclitează securitatea națională (articolul 407 din Codul penal, alineatul 3) față de Darius Vâlcov, consilier al fostului premier Viorica Dăncilă și prieten al fostului lider PSD, Liviu Dragnea.

15 mai 2019: SIIJ a dat clasare în partea de de dosar privind-o pe Adina Florea.

18 iunie 2019: DIICOT l-a plasat sub control judiciar pe Darius Vâlcov, însă Curtea de apel Bucureşţi a ridicat măsura preventivă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

4 COMENTARII

  1. O JAVRA-ORDINARA, la fel ca… taica-său (de nu mai stim cate mandate, consilier-judetean P.S.D., la Constanța, catel-credincios al lui Nicusor Constantinescu !) si la fel ca… amantul (!) sau, NEMERNICUL de procuror, apoi judecator, acum… judecator la Curtea – Constitutionala (pus de catre… P.S.D., dupa propriile marturisiri PUBLICE !) Cristian Deliorga !!!

  2. Oare or sa plateasca ticalosii astia vreodata?!?! Eu tare ma tem ca fiind prea multe persoane sus-puse si cu implicarea unor magistrari murdari gen madam florea, savonea etc se vor musamaliza mai departe dosarele pentru care plang romanii batuti si care au suferit din cauza monstrilor psd-isti care nu se dau dusi!!! RUSINE FAM FLOREA, ATAT TATA CAT SI FIICA, mizerii umane si corupte!!!!!!

  3. ce mai surprinde la această castă a inamovibililor, unde ⅔ nu dau doi bani pe legile statului, plini de blănuri și giuvaergicale? dar pretind respect, doar respect…
    nimic nu mai surprinde la ei! de unde nimic este și statul de drept! 🙁

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here