luni, februarie 26, 2024
AcasăMainVIDEO. Planul pervers al PSD: blocarea Parlamentului. Sabotarea cvorumului ar împiedica instalarea...

VIDEO. Planul pervers al PSD: blocarea Parlamentului. Sabotarea cvorumului ar împiedica instalarea Guvernului PNL, dar și alegerile anticipate

-

PSD ar putea bloca instalarea Guvernului PNL, dar și declanșarea alegerilor anticipate, a dezvăluit deputatul Lia Olguța Vasilescu la Antena 3. Pentru a atinge ambele obiective, PSD ia în calcul sabotarea cvorumului în Parlament la ședința de învestire a noului Cabinet.

Lia Olguța Vasilescu: „Noi, la ora actuală, suntem în opoziție, și noi știm să facem opoziție. Așteptăm să se învestească un nou guvern – asta, în condițiile în care va fi posibil, pentru că până a trece de Parlament un guvern, trebuie să fie un cvorum de ședință. Or, dacă PSD, care are în continuare un număr important de parlamentari, nu participă la această ședință, va fi greu spre imposibil pentru ceilalți să facă cvorumul de ședință. Deci, dacă cineva așteaptă să treacă sau să pice un nou guvern, pentru un scenariu de anticipate, va avea de luptat în primul rând cu această chestiune, care înseamnă asigurarea cvorumului”.

VIDEO: Planul PSD, explicat de Lia Olguța Vasilescu

- Advertisement -

În ce constă, concret, planul developat de fosta primăriță a Craiovei? E un plan cu două obiective:

  1. să nu fie instalat Guvernul PNL;
  2. să nu permită declanșarea alegerilor anticipate.

Dacă PSD s-ar prezenta la vot și ar asigura cvorumul de ședință (50%+1 din numărul parlamentarilor), s-ar trezi în una din cele două situații care nu-i convin: instalarea Guvernului PNL sau declanșarea alegerilor anticipate.

Ca să le evite pe amândouă, are o singură soluție: să boicoteze ședința de învestire a Guvernului PNL. Astfel, Klaus Iohannis nu poate nici să-și instaleze noul guvern, nici să pornească procedura de dizolvare a Parlamentului. Și asta pentru că Parlamentul, din lipsă de cvorum, nu poate lua nicio decizie în privința Guvernului PNL.

- Advertisement -

Tactica anunțată de Lia Olguța Vasilescu nu este o certitudine, ci o posibilitate luată în calcul. Ea atrage și un risc major pentru partidul infractorilor: scăderea și mai mult în sondaje.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

- Advertisement -

8 COMENTARII

  1. Sper că s’a înțeles de mult că aceste creaturi malefice bolșevice, trădătoare, analfabete, interlope … nu sunt reuniți într’un partid, ci sunt un klan / o gaszkă de limbrici scabroși sovietici / bolșevici puși să distrugă România ! Până ce instituțiile statului, împănate și ele cu astfel de subspecii malefice, nu’și îndeplinesc menirea pentru care au fost înființate și pentru funcționarea cărora se cheltuiesc resurse mari pentru funcționare, n’avem cum ne descotorosi de astfel de demenți mizerabili !

  2. Daca se mobilizeaza LA FEL (!) ca vineri, la motiunea-de-cenzura, COALITIA ANTI-P.S.D. va reusi sa realizeze cvorumul-de-sedinta si sa dea votul-de-investitura NOULUI Guvern !

    Ba chiar va fi… MAI USOR (!): TOTI (!) cei 17 deputati-ai-minoritatilor-altele-decat-cea-maghiara… vor fi prezenti si vor vota investirea, asa declarand, aseara, liderul grupului-parlamentar respectiv !

    Asta ca sa nu mai spunem ca, intre timp (adica: de vineri pana astazi) au mai… trecut niste parlamentari pesedisti la „Pro-România”, iar procesul acesta… continua !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -