Deși demisă, Dăncilă continuă să ofere sinecuri: purtătorul de minciuni al Guvernului, Nelu Barbu, trimis consul la Shanghai!

2
1907

Printre deciziile luate în ședința de luni, de la Palatul Victoria, s-a numărat și adoptarea hotărârii de guvern prin care a fost numit consulul general al României la Shanghai (China). Alesul este Nelu Barbu, purtătorul de cuvânt al Guvernului Dăncilă.

Fost moderator la B1 TV, Nelu Barbu a fost numit pe 5 februarie 2018 în funcția de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al premierului Viorica Dancilă.

Nelu Barbu a fost prezentator la B1 TV în perioada 2011-2017. El a venit de la Antena 3, unde a lucrat ca editor voce și prezentator meteo (2005-2011). Nelu Barbu a colaborat și cu ziarul „Gândul”.

Numirea lui Nelu Barbu în funcția de consul general la Shanghai este încă o abdicare rușinoasă de la normele morale și diplomatice. O sinecură oferită de Viorica Dăncilă, în ultimele sale zile la Palatul Victoria, unui lacheu care i-a propagat prostiile și minciunile.

La fel s-a întâmplat și cu un fost „antenist”, Andrei Zaharescu (ex-soțul Andreei Berecleanu), care în 2013 a fost numit de premierul de atunci, Victor Ponta, în funcția de consul general la Cape Town (Africa de Sud). Și Zaharescu a fost propulsat tot din poziția de purtător de cuvânt al Guvernului. Evident, al Guvernului Ponta.

Diplomația românească este afectată de multe alte numiri rușinoase. Anul trecut, Viorica Dăncilă, comportându-se ca o cârpă a lui Liviu Dragnea, a făcut exces de sinecuri în consulate.

  • Sorin Adrian Pîrvulescu, fiul vitreg al lui Teodor Meleșcanu (băiatul din altă căsătorie al Victoriei Meleșcanu, actuala soție a șefului Senatului), a fost numit consul general la Strasbourg (Franța). La momentul numirii, tatăl său vitreg era ministru de Externe.
  • Ioana Gheorghiaș, fiica lui Mugurel Gheorghiaș, zis „Melcul” (acționar la Tel Drum, prieten și fost coleg de trupă rock cu Liviu Dragnea), a fost numită consul genera la Torino (Italia).
  • Anton Emanuel Barbu, fiul lui Daniel Barbu (fost ministru al Culturii în Guvernul Ponta, fost președinte al Autorității Electorale Permanente, eșuat la ALDE), a fost numit consul general la Edinburgh (Scoția).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

2 COMENTARII

  1. NU ne-a placut de… LABAGIUL (pare ca siii… LA-PROPRIU !) asta de Nelu Barbu inca de la aparitia sa in spatiul public, ca realizator de „talk-show”-uri la „B1TV” !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. CONSULATELE (ba chiar si… AMBASADELE !) sunt, de treizeci de ani, SINECURI ale celor de la Putere !

    Iar la SHANGHAI…, postul de CONSUL pare a fi rezervat… NULITATILOR-ABSOLUTE (a fost consul pe-acolo pana siii… PORCUL-MITOCAN-,-AGRAMAT-si-IPOCRIT deee… generalu’-lu’-peste-STRICAT… GRUMAZ !!!!!!!!), nuuuu ?!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here