vineri, aprilie 12, 2024
AcasăMainVIDEO. Primul interviu dat de Liviu Dragnea din pușcărie. Minciuni enorme și...

VIDEO. Primul interviu dat de Liviu Dragnea din pușcărie. Minciuni enorme și o amenințare: „Este doar începutul!”

-

Premieră mediatică la Realitatea Plus: Liviu Dragnea a acordat primul său interviu din închisoare, la un an și o lună de la încarcerarea sa (produsă pe 27 mai 2019).

Interviul a fost realizat, prin Skype, de Anca Alexandrescu, fostă consilieră a lui Dragnea, rămasă mare admiratoare a marelui infractor (se vedea după privirea ei galeșă, dar și prin cuvintele languroase). „Mi-a fost dor să vă văd!”, a fost prima ei „întrebare”.

Previzibil: Liviu Dragnea a pozat în victimă a „statului paralel”, așa cum o făcea și când călărea barbar România și obscen PSD-ul.

De data asta, a adus însă și o noutate: atacuri și o nuanță de șantaj la adresa unor PSD-iști neputincioși și nerecunoscători. N-a făcut excepție actuala conducere a partidului, Marcel Ciolacu – Paul Stănescu.

Pușcăriașul a anunțat că mâine va fi audiat și pus sub acuzare în dosarul Teldrum.

- Advertisement -

În rest, afirmații de mitoman:

  • a fost condamnat „total nevinovat”;
  • e „târât” în dosarul Teldrum „pentru că a făcut două drumuri” (nu pentru că a furat!);
  • Kovesi îl suna pe Coldea ca să-l amenințe cu pușcăria pe Dragnea.

În discuția care a urmat difuzării interviului, în studioul Realitatea Plus, Anca Alexandrescu a făcut un anunț cu iz de șantaj: „După ce am făcut interviul, Liviu Dragnea m-a rugat insistent… m-a sunat și m-a rugat să spun public că e doar începutul!”.

VIDEO: Interviul lui Liviu Dragnea, la Realitatea Plus

Primul interviu al pușcăriaului Liviu Dragnea

„Uite, pe-aici, cu ceva treabă pe la garaj, pe la Rahova. Mai o mașină de reparat, mai o sudură, mai de făcut o scară, o poartă…”

Reporter (Anca Alexandrescu): Mi-a fost dor să vă văd!

- Advertisement -

Liviu Dragnea: Și mie mi-a fost dor. Păi, ce să fac, Ancuța? Uite, pe-aici, cu ceva treabă pe la garaj, pe la Rahova. Mai o mașină de reparat, mai o sudură, mai de făcut o scară, o poartă…

Reporter: Sunteți bine?

Liviu Dragnea: Sunt bine, nu… n-am probleme. Nici probleme de sănătate… M-am tăiat la o mână, a trecut, s-a reparat…

Reporter: Am văzut în presă, că a fost știre-vedetă. De fapt, tot ce faceți… imediat presa reacționează. Am văzut că e un interes deosebit.

Liviu Dragnea: Păi, cred că e un interes deosebit. Eu acuma mărturisesc nu urmăresc presa…

Reporter: Păi, știu… Noi am mai vorbit și mi-ați spus că nu vă mai interesează politica. Și nu înțeleg de ce toată agitația asta în jurul dvs. Sunteți de un an de zile acolo și lumea se agită. Am văzut că și pe Irina au atacat-o… Ce i-a apucat?!

Dragnea: Acuma, tu știi că actuala putere – această forță politică, indiferent ce lideri au avut la un moment dat -, ei au mers în toate campaniile… și când au câștigat, au câștigat doar pe un mesaj anti-cineva. Sunt convins că și acum vor merge pe un mesaj anti-cineva. E greu să meargă cu mesaj anti-PSD, pentru că PSD nu mai e perceput ca partid de forță și opoziție foarte serioasă. Din moment ce le-a reușit o rețetă… și să mă demonizeze… de ce să nu mai încerce încă o dată? Adică să construiască anti-mine.

„Nu m-au îngenuncheat și nu m-au frânt”

Reporter: Eu vă cunosc foarte bine și știu că… Vă văd că zâmbiți, dar nu e zâmbetul dvs.

Dragnea: Anca, să nu uităm unde sunt! Oricine zâmbește aici, zâmbește amar. Dar asta nu înseamnă că m-au îngenuncheat sau că m-au frânt. Asta nu s-a întâmplat și nu se va întâmpla. Cu toate că ei, tot anul ăsta, nu m-au lăsat în pace. M-au condamnat total nevinovat, m-au adus aici și… «gata, domn’e, l-am scos din viața politică și e suficient». Nu! A fost doar un simplu fapt că într-un an și o lună – au trecut 13 luni – eu n-am avut voie să vorbesc cu presa.

Reporter: Dar de ce nu vă lasă? Că și noi am făcut solicitări…

Dragnea: Revin tot la realitatea politică…

„Iohannis nu are acum un adversar care să-i combată toate accesele și atitudinile dictatoriale”

Reporter: Păi, vă dați seama, după atâția ani, cum să nu vorbim și puțină politică?! Mi-e dor să vorbesc cu dvs. despre politică!

Dragnea: Anca, nu țin neapărat să supăr pe cineva, să jignesc pe cineva, dar Iohannis nu are acum un adversar care să-i combată toate accesele și atitudinile dictatoriale. Și… de ce să iasă unul în piață și să vorbească săptămânal la televizor, să arate niște lucruri evidente? Și atunci mi se ia dreptul la comunicare, de a vorbi liber pentru a nu deranja. Acum, majoritatea îi ciugulesc din palmă – și lui, și Guvernului. Mai apar din când în când niște semne, niște acțiuni destul de timide, de contre, de a nu fi de acord, dar în final toată lumea devine înțeleaptă și cu multe plecăciuni se merge înainte spre ce? Spre o sitiuație destul de rea.

„Primele prezentări despre statul paralel mi le-a făcut prietenul meu Vasile Dâncu”

Reporter: Nu vreau să vă supăr, dar Vasile Dâncu… ați spus că vă e prieten… A zis într-un interviu cu Cristoiu că dvs. erați foarte speriat și obsedat de problema pe care o aveați și de asta s-a distrus partidul, că dvs. aveați senzația că nu era corectă condamnarea… și că aveați niște consilieri care vă alimentau că premierii erau acaparați ușor-ușor de statul paralel… și trăiați cu obsesia asta. Totuși, de la un prieten să auzi așa ceva… e ciudat!

Dragnea: Eu n-am citit interviul, mi-a citit Irina. Eu îmi asum faptul că l-am considerat unul din cei mai buni prieteni, am ținut enorm la Vasile Dâncu. Și mă și feresc să vorbesc urât. Dar atunci am avut, așa, niște reacții destul de interesante, în discuțiile cu Irina. Eu vreau să spun că primele prezentări despre statul paralel mi le-a făcut prietenul meu Vasile Dâncu, primele explicații despre acest sistem ocult. Reieșea din discuțiile dese pe care le avea cu băieții de la SRI – cu Maior, Coldea și alții. Ceea ce mi-a spus el inițial s-a adeverit, nu mi-a spus lucruri nerealiste sau care nu aveau efectiv o reprezentare în realitate. El mi-a povestit – ulterior, el a fost confirmat și de Coldea – că… într-o seară eu am fost cu Tăriceanu la Antena 3, chiar în seara zilei în care a fost ANAF-ul peste Antena 3, să-i scoată din sediu. Era multă adrenalină atunci… Ei erau împreună, se uitau la emisiune…

„Doamna Kovesi l-a sunat pe domnul Coldea și i-a spus că o să-mi arate ea mie, că o să mă târască în pușcărie și pe mine, și pe soție”

Reporter: El cu domnul Coldea?

Dragnea: Da, se uitau la mine. Și, în timpul emisiunii, doamna Kovesi l-a sunat pe domnul Coldea, foarte nervoasă, și îi spunea că o să-mi arate dumneaei mie, că o să mă târască în pușcărie și pe mine, și pe soție… cum îmi permit eu să merg și să apăr Trustul Intact, care e împotriva dumneaei… Ulterior, și Florian Coldea mi-a confirmat acest telefon nervos. Multe alte discuții care aveau loc, de exemplu – în dosarul meu cu Referendumul. O mizerie politică de la un cap la altul. Am avut multe discuții în care Vasile Dâncu, care era prietenul meu, era foarte revoltat și îi certa destul de serios pe cei de la SRI, discutând destul de deschis faptul că e un dosar politic și că trebuie să înceteze practicile astea în care SRI se implică în viața politică și în acțiunile Justiției.

„Eu, practic, sunt acuzat că în timpul mandatului meu s-au făcut două drumuri”

Reporter: Poate are legătură cu… Am văzut că Vasile Dâncu va fi adus cu mandat într-un dosar legat de dvs., cu Teldrum. Am văzut că s-a dezgropat subiectul ăsta. Poate că-l vor aduce pe Vasile Dâncu să dea declarații, să se delimiteze de dvs.?

Dragnea: Eu sper să nu! Dar chiar nu am de unde să știu nici ce gânduri are, nici ce obiective are… În schimb, eu… indiferent ce a spus el, eu nu mă dezic de el. (…) Vorbeați de dosare… Mâine sunt citat la DNA, de exemplu!

Reporter: În ce dosar?

Dragnea: În dosarul ăsta, cu Teldrumu’, care brusc, după trei ani de zile, este pus din nou pe tapet, înainte de campania electorală, ca să se dezbată despre acest dosar… Nu prea știu de ce sunt acuzat. E vorba de două drumuri… Am înțeles că ar fi rămas doar un drum în dosar, dar o să văd mâine… Drumurile există! Deci, practic, eu sunt acuzat că în timpul mandatului meu s-au făcut două drumuri.

„Ceea ce am promis în 2016 s-a îndeplinit! Ceea ce am trecut în programul de guvernare s-a îndeplinit!”

Reporter: Da, da, da…

Dragnea: Și domnul Șova (Dan Șova – n. red.), de exemplu, s-a trezit și dumnealui… spera să nu fie condamnat… s-a trezit și el că trebuie să facă niște denunțuri… și bineînțeles că vrea și el să dea testul cu detectorul de minciuni. Și după ce s-a întâmplat cu Nițulescu, după ce inițial a zis «Da», în fața aparatului a zis că renunță și nu mai vrea să dea test. Asta doar așa, ca niște informații… Deci, mâine o să fiu la DNA, sunt citat…

Reporter: Vă așteptați la vreo decizie, mâine, la DNA? Că văd ca există un interes deosebit și pentru dvs., și pentru Irina. Am văzut că a fost subiect de presă săptămâna asta.

Dragnea: Da, am văzut și eu, acum, și chestia asta cu Irina. Nu e persoană publică, n-are nicio obligație să dea informații… Nu știu.. o să spună și ea la un moment dat. Eu cred că disperarea e destul de mare dacă au ajuns să se ia de nimic – că părinții ei au avut un apartament pe care l-au vândut. Uite, revin puțin la ce a spus prietenul meu Vasile (Dâncu – n. red.): ceea ce am promis în 2016 s-a îndeplinit! Ceea ce am trecut în programul de guvernare s-a îndeplinit!

„Mă cheamă să-mi aducă la cunoștință calitatea de inculpat în dosarul Teldrum. Probabil că am făcut ceva prostii pe la garaj și trebuie să fiu inculpat…”

Reporter: Nu vreau să încheiem discuția de astăzi într-un ton pesimist, dar pentru că mi-ați spus ce mi-ați spus, vă aștepți ca în perioada următoare să fiți folosit în campania electorală? Și vă așteptați să vi se întâmple și altceva – în dosarul Teldrum, de exemplu?

Dragnea: Păi, nu știu… Pe citație scrie mă cheamă să-mi aducă la cunoștință calitatea de inculpat.

Reporter: Păi, erați suspect până acuma!

Dragnea: Păi, da… Între timp, stând aicea, probabil că am făcut ceva prostii pe la garaj și trebuie să fiu inculpat… Ăăăăă… sigur că o să fiu folosit, clar o să fiu folosit. E străvezie strategia, e limpede. Nu s-a mai operat de mult în dosarul ăsta. Eu chiar i-am spus Irinei că în această vară vor ieși pe piață cu ceva, eventual cu Teldrum, pentru că nu au ce să spună.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

FOTO+VIDEO. Sorina, la un an de America. „Familia Șărămăt o învăța să ne dea foc la casă și să fugă” / „Bătăi cu cureaua pe pielea goală și cu urzica” / „A fost pregătită de asistenta maternală «să țipe, să se tăvălească pe jos, să se țină de balustradă, să facă pe ea»” / „Au învățat-o să toarne o cafea în capul doamnei psiholog”

- Advertisement -

4 COMENTARII

  1. O hahalera meschina penal, infractor , legaturi cu interlopii a furat cat a putut cu tot clanul pesedist ..acum se plange ca face puscarie nevinovat …asta tre sa faca cel putin 20 de ani de inchisoare bosorogul asta penal care s-a vrut dictator in romania

  2. Mafia isi bate joc de nervii romanilor pe toate posturile mass media. NI SE DA IMPRESIA CA SE LUPTA PENTRU DEMOCRATIZARE IN TIMP CE NI SE DAU SA INGHITIM MINUTE SI ORE PRETIOASE DE MINCIUNI RASPANDITE NONSALANT DE MARII MAFIOTI CARE FAC DOAR JOCURI SA NE AMETEASCA CUM AMETESTE PISICA SOARECELE INAINTE DE A-L DEVORA!!!

  3. Sincere FELICITARI, pt.art., Grigore Cartianu!S-aveti SUCCES, in continuare, impreuna cu Laurentiu Ciocazanu si intreaga Echipa! (NU pot sa-nteleg, cum Oreste , sta la aceeasi masa cu aceasta Anca Alexandrescu!!! Poate, intr-o emisiune de-a lui,ne “lamureste”)…

  4. Realitatea tv, inca un post adjudecat de PSD..Laurentiu Botin,, un catelus tocmit sa schiaune pe langa ,,Cruela,, Anca Alexandrescu, o individa absolut oribila, de o slugarnicie ridicola si de o rautate specifica tuturor PSDistilor ..In rest, mizeria Realitatea continua, in seara aceasta vad o alienare totala,pe tema pensionarului ,,nebun,, adus de PSDisti sa distruga conferinta Ministrei Muncii, o doamna veritabila, in care emisiune e invitat un singur liberal, Mario Demezzo, sa raspunda infractorilor ca SRS reactivati, care se autointituleaza cu nesmtire liberal, dar in barrca PSDului.. si acel Dulgheu, un al PSDist penibil, destul de slab mobilat..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -