Alarmă: 460 de noi infectări în 24 de ore! Este recordul ultimelor două luni. De la debutul epidemiei, România a avut doar 3 zile mai proaste

2
9608

Lucrurile par să scape de sub control în România în privința epidemiei de coronavirus: în ultimele 24 de ore s-au descoperit 460 de cazuri noi de infectare din 12.555 de teste prelucrate. Este o situație absolut alarmantă, pentru că un asemenea bilanț zilnic nu s-a mai întâlnit de la mijlocul lunii aprilie, când țara noastră era în stare de urgență, în timpul primului val epidemic.

Bilanțul din 25 iunie este al patrulea cel mai ridicat de la apariția virusului în România și până în prezent, după cele din 11 aprilie – 523 de cazuri, 16 aprilie – 491 de cazuri și 22 aprilie – 468 de cazuri.

De ce nu ne mai putem întoarce în carantină: populația a obosit, economia n-ar mai suporta un al doilea șoc

Așa cum se poate constata, celelalte trei zile cu număr mai mare de infectări s-au consemnat în perioada 11 – 22 aprilie, adică exact la mijlocul primului val epidemic.

În ultimele zile, oficialii guvernamentali au dat toate asigurările că situația este sub control, că se așteptau la o creștere după ridicarea restricțiilor.
Deși nimeni n-a îndrăznit să pomenească de faptul că am fi în mijlocul celui de-al doilea val epidemic, datele cam asta arată: avem 8 din ultimele 12 zile cu peste 300 de cazuri, iar 25 iunie a fixat și primul moment când se depășește pragul celor 400 de cazuri.

Situația este însă diferită și mult mai complicată, față de perioada martie – mai, când a fost stare de urgență.

Primul val a fost aproape stins datorită măsurilor restrictive și a închiderii economiei.
Acest lucru nu se mai poate face acum. Se anunță deja o recesiune masivă, iar firmele și statul n-au resursele să mai susțină o nouă perioadă de lockdown. Industria hotelieră și a restaurantelor face mari presiuni, la cel mai înalt nivel, să fie redeschisă această ramură a economiei în sezonul estival.

Pierderile înregistrate au falimentat deja multe întreprinderi. Statul s-a împrumutat ca să plătească salariile celor aproape 1,4 milioane de bugetari. Dar chiar și guvernul poate începe să aibă probleme cu această funcționare pe datorie.

Situația e agravată de atitudinea PSD și Pro România, care răspândesc teorii ale conspirației, și de lipsa de prevedere a oamenilor în barurile de pe Litoral, la procesiunile religioase și în magazine

Situația este îngreunată de atitudinea politicienilor din PSD și Pro România, care răspândesc teorii ale conspirației și cheamă populația la nerespectarea măsurilor de protecție.
În plus, oamenii au obosit psihic după două luni petrecute în case. Mare parte a populației este, pur și simplu, prea puțin educată pentru a înțelege rațiunea măsurilor de protecție și chiar cum și când trebuie purtată masca. În cluburile de pe litoral și la procesiunile bisericești, mulțimea se înghesuie fără să mai respecte nicio normă. În magazine, nici măcar angajații nu mai poartă mască sau, dacă o poartă, o pun formal, sub nas sau sub bărbie.

Toate aceste circumstanțe au dus la situația de astăzi, cu transmitere comunitară accelerată a virusului. Spitalele de boli infecțioase și de pneumologie sunt deja pline, iar greul pare că abia începe.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* FOTO+VIDEO. Sorina, la un an de America. „Familia Șărămăt o învăța să ne dea foc la casă și să fugă” / „Bătăi cu cureaua pe pielea goală și cu urzica” / „A fost pregătită de asistenta maternală «să țipe, să se tăvălească pe jos, să se țină de balustradă, să facă pe ea»” / „Au învățat-o să toarne o cafea în capul doamnei psiholog”

2 COMENTARII

  1. Sunt revoltata in primul rand de atitudinea iresponsabila a oamenilor!!!Oameni care ,se pare ca starea de urgenta le-a distrus orice bruma de raspundere,iar nemernicii care ii manipuleaza stiu asta !!Sa intrati in magazine,nu numai la terase sau pe strazi!!!Angajatii NU poarta masca sau nu o poarta pe gura si nas,ci sub barbie,adica echivalent cu ZERO! Paznicii care sunt pusi cica, sa verifice temperatura si daca clientii intra cu masca si isi dezinfecteaza mainile,NICI EI NU POARTA MASCA CORECT!Cel mai bine este sa evitam in continuare cat putem spatiile inchise:magazine care nu au intrare la strada,metroul si transportul pesedistei firea!Adica,cat putem e mai bine sa mergem pe jos,cei ce nu au masina !Nemernicii ce vor daramarea guvernului pentru ca ,cica nu au gestionat cum trebuie situatia data de pandemie ,au facut tot posibilul sa convinga pe cei care erau certati cu igiena din familie ,care trageau mata de coada toata ziua pe la pacanele, si restaurante,bodegi si terase,profitand de lipsa lor cronica de educatie si cultura!!!AU VOTAT IN SOARLAMENT RIDICAREA STARUI DE URGENTA,AU VRUT SA RIDICE DE LA INCEPUT RESTRICTIILE,ACUM ACUZA VOALAT MEDICII DE TORTURA ,DE MITA,TE DDOARE MINTEA CE CRIMINALI CONDUC ACEASTA INSTITUTIE ,PLUS CEA A AVOCATULUI „POPORULUI”, NEMAIVORBIND DE CCR!!😠😠

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.