sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăMain“Pinocchio” se întoarce! Ponta - recital de minciuni în direct. Chiar și...

“Pinocchio” se întoarce! Ponta – recital de minciuni în direct. Chiar și în fața cifrelor reale, continuă să susțină că Guvernul manipulează criza Covid

-

Fostul premier Victor Ponta a dat miercuri seara un spectaculos recital de minciuni în direct, la oră de maximă audiență. Chiar și după ce i-au fost prezentate cifrele concrete, președintele Pro România afirmă cu nonșalanță că statisticile în epidemia de Covid-19 sunt manipulate de Guvern.

Invitat la Digi 24, mitomanul Ponta a arătat din nou de ce este supranumit “Pinocchio”: a susținut că autoritățile testează mai mult sau mai puțin în funcție de interese, pentru a mări sau a scădea astfel artificial evoluția epidemiei. Fără să clipească, Ponta a invocat statisticile în sprijinul afirmațiilor sale.

Pus în fața minciunilor, “Pinocchio” a schimbat vorba

Moderatorul Cosmin Prelipceanu i-a atras atenția interlocutorului că tocmai statisticile îl contrazic. Concret, evoluția numărului de testări păstrează un tipar destul de simplu: numărul zilnic al testelor crește în cursul săptămânii și scade în weekend.

Această traiectorie s-a păstrat, în România, încă de la începutul pandemiei, deci nu se poate spune că Guvernul a inventat-o acum, ca să justifice prelungirea stării de alertă.

- Advertisement -

Pus în fața cifrelor concrete, Ponta a încercat să abată discuția, invocând tot felul de amănunte care n-aveau legătură cu subiectul: ba că Italia face mai multe teste decât România, ba că virusul n-are weekend, ba că i-a spus lui doctorul Rafila că situația e normală etc.

Graficul ultimelor două luni arată că testările în România se fac în valuri: cresc în cursul săptămânii și scad în weekend. Nici vorbă ca în ultimele săptămâni să se fi testat mai mult decât în aprilie sau mai

Tactica PSD și a lui Ponta: o minciună repetată de 1.000 de ori devine adevăr

Tema “Guvernul manipulează cifrele în epidemia de Covid-19” este susținută public de Victor Ponta și Marcel Ciolacu, președinții partidelor Pro România și PSD.

Încă de acum două săptămâni, când a reînceput să crească numărul de infectări cu SARS-CoV-2 în țară, cei doi au susținut că trendul ascendent nu e real și că totul se petrece în birourile guvernamentale.

- Advertisement -

Ca argument, Ponta și Ciolacu au prezentat o presupusă creștere a numărului de testări zilnice, cu scopul de a găsi cât mai mulți bolnavi. Activul de partid și armatele de postaci plătite de Pro România și PSD au preluat tema, cu susținerea televiziunilor de casă.

O minte infantilă: pe de o parte, acuzații că Guvernul a crescut numărul de testări; pe de altă parte, acuzații că nu testăm și noi mai mult, ca nemții și italienii

Realitatea e simplă: cifrele îi contrazic pe Ponta și Ciolacu. Nici dacă socotim pe săptămâni, nici dacă socotim pe zile, vedem că testarea n-a crescut brusc în ultima perioadă, ci a avut o evoluție mai degrabă ușor ascendentă.

Ponta s-a comportat pueril și în cazul capacității de testare a României. În mod evident, debutul pandemiei a prins țara noastră – la fel ca și toate celelalte țări ale lumii – cu o capacitate scăzută de testare.

Pe măsură ce timpul a trecut și au fost puse în funcțiune noi echipamente specifice, și posibilitatea de a efectua mai multe testări a crescut, așa cum era și logic. Ponta, însă, pe de o parte a acuzat Guvernul că n-a crescut mai repede capacitatea de testare, iar pe de altă parte, a invocat această creștere ca să argumenteze o “manipulare”!

Din tabelul alăturat se poate vedea că numărul de infectări nu este neapărat legat de cel al testelor efectuate, așa cum susține Ponta. Au fost zile în care, din sub 5.000 de teste s-au găsit peste 200 de cazuri, iar în alte zile, cu peste 10.000 de testări, au fost sub 200 de cazuri

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* FOTO+VIDEO. Sorina, la un an de America. „Familia Șărămăt o învăța să ne dea foc la casă și să fugă” / „Bătăi cu cureaua pe pielea goală și cu urzica” / „A fost pregătită de asistenta maternală «să țipe, să se tăvălească pe jos, să se țină de balustradă, să facă pe ea»” / „Au învățat-o să toarne o cafea în capul doamnei psiholog”

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Care-i rolul omului batistă în toata tărășenia asta??..sau l-ați dat așa de imagine!!!!…20=100!!!…40=20!!!… să vă explice Omul ce înseamnă egalitățile de mai sus…. atât va dau că indiciu … peste 40 de mașini erau în parcare!!??

  2. Ma-m uitat puti aseara pe RealitateaPlus unde era Cqatarama si cateva secunde pe Latrina unde era nevasta-sa.
    O mai fi cineva sa puna botul la dementii astia?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -