A fost arestată patroana căreia Streinu-Cercel îi dădea contracte pentru distrugerea deșeurilor medicale periculoase

0
5238

Adina Mara Mihai, patroana unei firme care gestionează deșeuri medicale, a fost arestată preventiv, miercuri, de Judecătoria Cornetu, într-un dosar privind deșeurile medicale periculoase, arată o decizie publicată pe Portalul justiției și citată de G4Media.ro.

Adina Mara Mihai este parteneră de afaceri cu Cătălin Hideg, o „primadonă” a afacerilor dubioase cu măști de protecție. De asemenea, Adina Mara Mihai a fost directoare într-una dintre firmele lui Hideg.

Abonat la contractele cu statul, Cătălin Hideg controlează norocoasa firmă Romwine&Cofee, al cărei obiect de activitate este distribuirea băuturilor alcoolice și a produselor alimentare. Firma a fost înființată în 2019, în satul Uzunu, comuna Călugăreni, județul Giurgiu, iar în martie 2020 a obținut un contract pentru a furniza statului român 1,7 milioane de măști de protecție. Contractul i-a fost dat de Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC), din subordinea Ministerului Finanțelor.

Procurorii Parchetului de le lângă Judecătoria Cornetu au făcut miercuri percheziții. Ei au cerut judecătorilor arestarea Adinei Mara Mihai, acuzată de două infracțiuni în dosarul deșeurilor medicale periculoase.

Pe site-ul firmei Sanimed, controlată de Cătălin Hideg, apare un director-surpriză: Adina Mara Mihai!

În aprilie 2020, publicația Buletin de București a scris că Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, condus de dr. Adrian Streinu-Cercel, a încheiat un contract de peste două milioane de lei pentru servicii de colectare, transport și eliminare deșeuri periculoase și chimice. Câștigătoarele contractului sunt firmele Mediline Exim și Stericycle Romania.

Firma Mediline Exim este condusă de Adina Mara Mihai, patroana arestată miercuri! Cu ea a făcut afaceri Adrian Streinu-Cercel, un mai vechi client al organelor de anchetă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

FOTO+VIDEO. Sorina, la un an de America. „Familia Șărămăt o învăța să ne dea foc la casă și să fugă” / „Bătăi cu cureaua pe pielea goală și cu urzica” / „A fost pregătită de asistenta maternală «să țipe, să se tăvălească pe jos, să se țină de balustradă, să facă pe ea»” / „Au învățat-o să toarne o cafea în capul doamnei psiholog”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.