CĂPUȘA ROȘIE. Un consilier județean PSD a primit donație 14 apartamente într-un an! Zice că le are de pe vremea când era comisar al Gărzii Financiare. Și-a angajat soția și fiul la Aeroportul Cluj, care aparține Consiliului Județean din care el face parte

2
13098

14 apartamente donate unui consilier județean PSD din Cluj, într-un singur an! Aceasta este minunea din declarația de avere pe 2019 a lui Laurențiu Oprea, consilier județean încă din anul 2013. 

În declarația de avere pe anul 2019 a lui Laurențiu Oprea, consilier județean în Cluj din partea PSD, apare următoarea informație: în decursul a 12 luni i-au fost donate 14 apartamente. Nu se specifică proveniența donatorului, ceea ce este ilegal (legea prevede obligația de a menționa cine e donatorul).

Contactat de un reportar de la Actual de Cluj, Oprea a declarat că donația a venit din partea fiului său, care este angajat la Aeroportul din Cluj.

În declarațiile de avere din anii trecuți, consilierul a declarat că singura sa sursă de venit era indemnizația de consilier, de aproximatix 900 de lei/lună. Conform site-ului clujean, viața lui Oprea a luat o turnură neobișnuită în anul 2019, când s-a trezit fericitul posesor a nu mai puțin de 14 apartamente, toate în municipiul Cluj-Napoca. Valoarea totală a acestora, conform unor surse imobiliare, se învârte în jurul sumei de 1.000.000 de euro.

Interpelat de ziariștii clujeni, Laurențiu Oprea a declarat că apartamentele i-au fost donate de fiul său, căruia el i le donase înainte de a intra în politică. „În 2010, când am decis să intru în politică, eu aveam aceste apartamente deja de 7 ani. Am decis să le transfer pe numele copiilor, ca să intru în politică cu zero”.

Oprea spune că așa i s-a părut normal, să intre în politică fără nimic pe numele lui, și că subiectul despre apartamentele lui este unul vechi, încă dinainte de intrarea sa în politică. În anul 2013, pe când ocupa funcția de comisar la Garda Financiară, a apărut un articol în „Evenimentul zilei” în care era acuzat că aceste apartamente le-ar fi dobândit ca urmare a mitei pe care o primea.

„În 13 august au scris despre mine, cum se poate ca eu, comisar la Gardă, să am atâtea apartamente. M-au făcut în fel și chip”, se lamentează consilierul PSD, dar nu lămurește cum a dobândit cele 14 apartamente din funcția de comisar al Gărzii Financiare!

În anul 2004, Oprea nu mai figura ca angajat al Gărzii Financiare, deoarece – spune el – „am început să mă ocup de construcții, iar locul de muncă mă ținea în loc, nu renta”.

Întrebat de ce a trebuit să-și reia apartamentele de la fiul său, el a declarat că și-a dat seama că avea puține șanse să mai fie ales consilier județean și nu se încredea în copiii săi.

„Acum, că tot termin cu politica, am zis să iau apartamentele înapoi. Nu mai vreau să le las la copii, pentru că nu am încredere în ei. Am mai avut eu un prieten care, tot așa, a dat ce-a avut și s-a trezit fără nimic”.

Fiul care i-a donat apartamentele se numește la fel ca tată său, Laurențiu Oprea. El s-a angajat la Aeroportul din Cluj pe 3 noiembrie 2015, când tatăl său era consilier județean. Și soția sa, Luminița Oprea, a fost angajată tot la Aeroportul Cluj, care se află sub autoritatea Consiliului Județean.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

FOTO+VIDEO. Sorina, la un an de America. „Familia Șărămăt o învăța să ne dea foc la casă și să fugă” / „Bătăi cu cureaua pe pielea goală și cu urzica” / „A fost pregătită de asistenta maternală «să țipe, să se tăvălească pe jos, să se țină de balustradă, să facă pe ea»” / „Au învățat-o să toarne o cafea în capul doamnei psiholog”

2 COMENTARII

  1. Daca justitia ar fi functionat si ar functiona, nu s-ar fi ajuns sa faca asa ceva acesti escroci…niciodata, dar cum justitia nu-si face treaba asta se intampla. Nu inteleg de ce nimeni nu se ia si de aceasta justitie „oarba” la toate aceste matraplazlacuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.