Tovărășica lui Dragnea, Gabriela Firea, Viorica Dăncilă, Carmen Dan și Olguța Vasilescu au pierdut procesul în care cereau 500.000 de euro publicației satirice Times New Roman

0
3005

Instanța de la Tribunalul București a constatat că s-a perimat chemarea în judecată pe care grupul fostelor fidele ale lui Liviu Dragnea din PSD a făcut-o împotriva publicației de satiră Times New Roman. Decizia înseamnă închiderea cazului.

Irina Tănase (iubita lui Liviu Dragnea), Viorica Dăncilă, Gabriela Firea, Carmen Dan și Olguța Vasilescu s-au considerat jignite de glumele și caricaturile publicate de TNR și au dat în judecată site-ul în primăvara lui 2018, cerând despăgubiri de 500.000 de euro.

Procesul a durat prea mult, iar instanța a constatat perimarea cererii. S-a făcut recurs

Acum, instanța a considerat că procesul a durat prea mult din cauza celor care l-au intentat, așa că a constatat perimarea cererii.
Potrivit Codului de Procedură Civilă, chemarea în judecată se perimă după 6 luni, dacă în acest timp a rămas nelucrată din cauza celui (celor) care intentează procesul.

Tănase, Dăncilă, Firea, Dan și Vasilescu au dat în judecată site-ul TNR pe 30 martie 2018, după un pamflet la adresa iubitei lui Dragnea. Pentru același articol, TNR fusese, în prealabil, amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

Procesul de la Tribunalul București s-a tot lungit, mai ales că au fost și patru cereri de intervenție ale altor persoane, dar și contestații.

Fiecare reclamantă cerea câte 100.000 de euro

Pe 9 iunie s-a constatat perimarea cererii. Cele 5 PSD-iste au făcut recurs.

Tănase, Dăncilă, Firea, Dan și Vasilescu cereau, fiecare, câte 100.000 de euro daune.

În cererea de chemare în judecată reclamantele spuneau că “reputația și demnitatea reclamantelor a fost grav afectată” pentru că în mediul online au apărut „comentarii și vulgarități asemănătoare articolului”.

Tânăra iubită a lui Liviu Dragnea, în special, s-a declarat puternic marcată de glumele celor de la TNS: „Toate expresiile jignitoare la adresa doamnei Irina Tănase au declanșat o stare fizică și mentală de rău, fiindu-i chiar teamă și jenă să iasă pe stradă datorită imaginii deformate ce i-a fost creată în ochii publicului prin expresiile folosite în cuprinsul articolului distribuit în spațiul public, articol ce a fost redistribuit”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

FOTO+VIDEO. Sorina, la un an de America. „Familia Șărămăt o învăța să ne dea foc la casă și să fugă” / „Bătăi cu cureaua pe pielea goală și cu urzica” / „A fost pregătită de asistenta maternală «să țipe, să se tăvălească pe jos, să se țină de balustradă, să facă pe ea»” / „Au învățat-o să toarne o cafea în capul doamnei psiholog”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here