marți, mai 28, 2024
AcasăMainAberația CCR: Guvernul nu-i poate băga în carantină pe românii veniți din...

Aberația CCR: Guvernul nu-i poate băga în carantină pe românii veniți din focarele de epidemie ale lumii! În schimb, poate impune starea de alertă fără acordul Parlamentului

-

Curtea Constituțională a României (CCR) a luat joi câtevaă decizii importante în legătură cu reglementările speciale din perioada pandemiei: două defavorabile Guvernului, cealaltă în favoarea Guvernului (singura decizie luată în unanimitate de voturi).

1. Articolul care prevede instituirea carantinei, prin ordin de ministru, pentru cetățenii români care vin din străinătate a fost declarat neconstituțional.

Concret: CCR a declarat neconstituțională prevederea din Ordonaței de Urgență nr. 11/2020, potrivit căreia:

     (1) În cazul epidemiilor/pandemiilor sau situațiilor de urgență de sănătate publică internaționale declarate de Organizația Mondială a Sănătății, dacă exista un risc iminent pentru sănătatea publică, cu respectarea Regulamentului sanitar internațional (2005), la propunerea Grupului tehnic de experți ai Ministerului Sănătății, ministrul Sănătății instituie carantina pentru persoanele care intră pe teritoriul României din zonele afectate, ca măsură de prevenire și limitare a îmbolnăvirilor.

2. Internarea obligatorie în spital, prin ordin de ministru, a pacienților confirmați pozitiv, dar asimptomatici, a fost declarată neconstituțională.

Asta înseamnă că e nevoie de o reglementare la nivel parlamentar pentru a-i interna în spital pe bolnavii asimptomatici.

- Advertisement -

3. Guvernul poate instaura și prelungi starea de alertă fără a avea nevoie de încuviințarea Parlamentului.

CCR a admis că dispoziţiile articolului 4, alineatele (3) și (4) din Legea 55/2020 sunt neconstituţionale, întrucât, prin aprobarea de către Parlament a unei hotărâri a Guvernului de instituire a stării de alertă, se aduce atingere principiului separaţiei puterilor în stat, consacrat de art. 1, alin. (4) din Constituţie.

Legea 55/2020 prevede la articolul 4, alin. (3) și (4):

 • (3) Când starea de alertă se instituie pe cel puțin jumătate din unitățile administrativ-teritoriale de pe teritoriul țării, măsura se supune încuviințării Parlamentului. Parlamentul se pronunță în ședință comună a Camerei Deputaților și Senatului, în termen de 5 zile de la data solicitării de încuviințare. Dacă Parlamentul respinge solicitarea de încuviințare, starea de alertă încetează de îndată.
 • (4) Parlamentul poate încuviința măsura adoptată de Guvern integral sau cu modificări.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

FOTO+VIDEO. Sorina, la un an de America. „Familia Șărămăt o învăța să ne dea foc la casă și să fugă” / „Bătăi cu cureaua pe pielea goală și cu urzica” / „A fost pregătită de asistenta maternală «să țipe, să se tăvălească pe jos, să se țină de balustradă, să facă pe ea»” / „Au învățat-o să toarne o cafea în capul doamnei psiholog”

- Advertisement -

6 COMENTARII

 1. In concluzie?Acest grup de slugi pesediste trebuie urgent judecate si condamnate pt.TRADARE DE TARA impreuna cu hotii pe care ii slujesc de 4 ani,dupa reformarea sau mai bine DESFIINTAREA CCRului,dupa alegeri!!👇👇👇👊👊👊

 2. Sa nu o uitam pe weberova,GLASUL MOSKOVEI, platita din banii nostri ,inclusiv ai medicilor pe care-i acuza de tortura!!!ASTA TREBUIE INCHISA PE VIATA!😈😠😠😬

 3. Pana la urma toate guvernele post decembriste nu au făcut altceva decât jocul celor de-afara, care nu doreau decât distrugerea economiei in România.!!!!
  Sa nu ne mai lamentam ca PSD sau PNL , a mai fost și PDL -ul lui Băsescu care este istorie.!!!! Toți au fost niște antiromâni , pentru câțiva arginți sau pentru o vila @mssina, bani.!!!! Nenorociți!!! Arză-i-ar focul pe toți acești derbedei politici care ne-au distrus viețile , au distrus destine.!!!
  Referitor la CCR sa spui ca guvernul poate sa prelungească STAREA DE ALERTA FĂRĂ ACORDUL PARLMENTULUI ESTE CEA MAI MARE TÂMPENIE.!!! ALO. CCR, va scăldați in banii romanilor.!!! PARLAMENTUL ESTE SUVERAN!!! PARLAMENTUL ESTE REPREZENTANTUL TUTUROR ROMANILOR.!!!! VINE SCADENTĂ LA TOȚI! DUMNEZEU NU DA CU BÂTA ȘI VA DA LA FIECARE CÂT MERITA.!!!!
  ÎMBUIBAȚI ACOLO PE SCAUNE GRASE ȘI AR TREVUI DESFIINȚATĂ ACESSTA STRUCTURA NENOROCITA CARE NU ARE NIMIC DE-A FACE CU DEMOCRAȚIA.!!!’

  • Sparlamentul este cel ce a distrus 4 ani din viata noastra,si in constitutie NU SCRIE CA E PESTE GUVERN SI PRESDINTE,NU POATE SUBORDONA JUSTITIA SI CCRUL ESTE COMPUS DIN POLITRUCI PROPUSI DE POLITRUCI CE-SI ASCUND HOTIILE SUB IMUNITATE PARLAMENTARA!!NU SUNTEM REPUBLICA PARLAMENTARA,ASA CUM VREA PUTINICA AL TAU,TROLL RUS!!😈😈😈

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -