Pericol: după ce a „rezolvat“ tot ce le-a promis românilor, Iohannis pleacă în drumeție pe Piatra Craiului, ca să „pună la punct“ și problema parcurilor naturale

5
464
Lui Iohannis îi plac în mod deosebit drumețiile la munte

Președintele Klaus Iohannis pleacă miercuri într-o expediție la munte. Administrația Prezidențială anunță că șeful statului vizitează miercuri Parcul Național Piatra Craiului. Pretextul: Ziua Internațională a Biodiversității și Ziua Europeană a Parcurilor Naționale (aceasta din urmă se va ține peste două zile, în 24 mai). Totul, bineînțeles, în interes de serviciu și din preocupare pentru bunăstarea și propășirea țării.

Adiministrația Prezidențială ne informează că „prin participarea la evenimentul de miercuri, președintele Klaus Iohannis evidențiază importanța conservării patrimoniului natural și rolul parcurilor naționale pentru activitățile educative și de conștientizare, precum și pentru recreere, cu condiția adoptării unui comportament responsabil cu natura“.

Iohannis se va întâlni, în scurta sa excursie, cu directorii parcurilor naționale din diverse regiuni ale țării. Ca întotdeauna în ceea ce-l privește pe actualul președinte al României, nu lipsesc vorbele mari: se va discuta despre „o abordare și un efort coordonat la nivel național“, „creșterea accesului publicului larg la parcurile naționale și naturale“, „stabilirea unui cadru național pentru protejarea biodiversității“ etc.

Realitatea celor 10 ani de mandat ai lui Iohannis îndeamnă la mare prudență în ceea ce-l privește. Niciunul din proiectele și inițiativele trâmbițate n-a fost dus la bun sfârșit și n-a avut alt rezultat concret în afara compromiterii noțiunii respective.

Anunțate toate de Iohannis cu mare zarvă, eliminarea PSD de la putere, reformarea statului, libertatea Justiției, limitarea corupției, intrarea în Spațiul Schengen, eliminarea vizelor pentru SUA, reforma educației, „România lucrului bine făcut“ s-au dovedit, în final, niște fraude verbale. În timp ce amăgea poporul român că-și propune aceste lucruri, Iohannis a lucrat pe ascuns cu PSD, serviciile secrete, oligarhii și rețelele oculte de interese pentru a face exact opusul a ceea ce promitea.

În ce privește mediul înconjurător, Iohannis are și aici o ispravă de pomină. S-au făcut 4 ani și 3 luni de când președintele României a lansat cu mare pompă „cea mai mare campanie de împădurire din istoria țării“, sub deviza „O pădure cât o țară“. Se anunța că se vor planta 500.000 de copaci pe zi – în total, 53 de milioane de arbori, urmând să se facă 2.500 de păduri noi. În decembrie 2020, campania se încheia triumfal, anunțându-se că s-au plantat 50 de milioane de arbori. În realitate, totul s-a derulat doar în articolele publicațiilor și pe ecranele posturilor TV plătite să scrie și să vorbească despre asta. Nimic din ce a spus Iohannis nu se întâmplase, iar acolo unde pe hârtie erau plantate păduri nu se găsea, de fapt, nimic.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

5 COMENTARII

  1. Un site foarte bun, curajos, cu ziaristi profesionisti, care ne prezinta si acum, ca de fiecare data, realitatea unui stat esuat, confiscat de un grup de interese sub masca politicului, care au cumparat tacerea media cu bani publici si au acces nelimitat la resurse

  2. TOTUL PENTRU INFRACTORII PARTIDULUI SI SECURITATII ?
    libertatea.ro
    „Șmecheria juridică” prin care Dumitru Buzatu a scăpat de interceptările din dosarul mitei în portbagaj. Cum au încălcat procurorii DNA regulile Înaltei Curți înainte să fi fost stabilite
    Citeşte întreaga ştire: „Șmecheria juridică” prin care Dumitru Buzatu a scăpat de interceptările din dosarul mitei în portbagaj. Cum au încălcat procurorii DNA regulile Înaltei Curți înainte să fi fost stabilite”

  3. Credeam că-i glumă dar se pare că nu … https://www.youtube.com/watch?v=zZBNTTFhEPA&t=68s 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.